1 Ekim 2010 Cuma

GARANTİ BANKASI'NDAN KOBİ'LERE 50 MİLYON EURO

Garanti Bankası, KOBİ’lerin finansmanında kullandırmak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD) 3. kez kredi aldı. Garanti’nin 50 milyon Euro tutarındaki yeni kredisi, 1 ve 5 yıl vadeli iki dilimden oluşuyor. Kredinin, 20 milyon Euro’luk 5 yıl vadeli dilimi doğrudan EBRD kaynaklarından sağlanırken; 30 milyon Euro tutarında 1 yıl vadeli dilimi ise Standard Chartered Bank tarafından verildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, “KOBİ’lere hizmet vermek üzere ayrı bir işkolu kuran ilk özel Türk bankası olarak, işletmelerimize, ihtiyaç duydukları desteği, mümkün olan en iyi koşullarla sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, çeşitli yurtdışı kaynaklı fonlara aracılık ediyoruz. Bugün Garanti, KOBİ’lere en fazla kredi kullandıran özel banka konumunda bulunuyor. EBRD ile yaptığımız işbirliğinden çok memnunuz, önümüzdeki dönemde kendileriyle yeni işlemler tamamlamayı planlıyoruz..” dedi.
Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Kasım 2009’da 50 milyon Euro, geçtiğimiz Mayıs ayında ise 60 milyon ABD Doları tutarında kredi almıştı.

Hiç yorum yok: