1 Ekim 2010 Cuma

BANK POZİTİF TAHVİLLERİ 5 EKİM'DE HALKA ARZ EDİLİYOR

BankPozitif’in, sabit getirili tahvilleri halka arz ediliyor. İş Yatırım aracılığı ile halka arz edilecek olan tahvillerden satın almak isteyen yatırımcılar 5-6 Ekim tarihlerinde talepte bulunabilecek.
BankPozitif tarafından ihraç edilecek 100 milyon TL nominal değerli sabit getirili tahvillere ilişkin Sermaye Piyasası Kurul kaydı 23 Eylül 2010 tarihinde ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ön onay süreci ise 30 Eylül 2010 tarihinde tamamlandı. Tahviller 5-6 Ekim 2010 tarihlerinde talep toplama yöntemiyle satışa sunulacak.
BankPozitif tahvilleri; Gösterge Devlet Tahvili Üzerine ”en az yüzde 1,75 – en fazla yüzde 2,5” ilave Ek Getiri getirecek.
B
ankPozitif tahvilleri, “Gösterge Devlet Tahvili” üzerine ilave edilecek olan “en az yüzde 1,75 ve en fazla yüzde 2,5” aralığında “Yıllık Ek Getiri” alternatifi sunuyor. Düşük faiz ortamında, alternatif sabit getirili yatırım araçlarının getirileri ile karşılaştırıldığında, faizi önceden belirli, düzenli cazip bir getiri sağlıyor.
BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu halka arzla ilgili olarak yaptığı açıklamada gerçekleşen öncü nitelikteki bu tahvil ihracı ile kredi piyasasında aktif rol oynayan BankPozitif’in yatırım ürünleri alanındaki faaliyetlerinin ilk adımı olduğunu söyledi. Akçakayalıoğlu; “Mevduat faizlerinin düşük seyrettiği ve alternatif yatırım getirilerinin düştüğü bir dönemde çok cazip bir yatırım alternatifi sunmuş oluyoruz. Biz, bu kaynağı günlük kredi işimizin artan hacminde değerlendireceğiz.”dedi.
Tahvil ihracına en az teklif miktarı olan 1.000.TL ve üzerinde yatırım yapacak olan tüm yatırımcılar, tahvillerin getirisinden eşit oranda faydalanabilecek.

Hiç yorum yok: