15 Ekim 2010 Cuma

İŞ BANKASI ANAPARA KORUMALI FAİZ BANT FONU ÇIKARIYOR

İş Bankası, gösterge devlet tahvilinin faiz oranının önümüzdeki bir yıllık dönemde mevcut seviyeleri koruyacağını öngören yatırımcılar için yüzde 100 Anapara Korumalı Faiz Bant Fonu’nu halka arz ediyor. Halka arzı 19 Ekim’e kadar devam edecek olan fonun yatırım dönemi 20 Ekim 2010 ile 12 Ekim 2011 tarihleri arasında olacak.
Yeni fonun faiz bandı yatırım dönemi başında, yani 20 Ekim 2010 tarihinde piyasada oluşan Gösterge Tahvil Bileşik Faiz seviyesi üzerinden tüm yatırım dönemi için geçerli olmak üzere bir kez belirlenecek ve yatırım dönemi içerisinde faizin bu bant aralığında kaldığı her gün için yatırımcılar sabit bir getiri elde edecek. Faiz, yatırım dönemi boyunca her gün bantta kalırsa yatırımcılar yaklaşık yıllık yüzde 13 getiri alabilecek.
Gösterge Tahvil, devlet tarafından ihraç edilmiş borçlanma senetleri arasında en uzun vadeli iskontolu borçlanma senedi olarak kabul ediliyor. Hazine Müsteşarlığı 3 ayda bir yeni Gösterge Tahvil ihracı gerçekleştiriyor ve günlük gözlemlerde en son ihraç edilmiş tahvilin bileşik faiz oranı dikkate alınıyor. Fon, en az 1000 TL yatırım tutarıyla 19 Ekim tarihine kadar İş Bankası’nın tüm şubelerinden alınabilecek.

Hiç yorum yok: