21 Ekim 2010 Perşembe

TÜRKİYE GELENEKSEL İLE MODERN DÜNYA ARASINDA KÖPRÜ

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Rekabet 2010 konferansı için Türkiye'ye gelen Dünya Ekonomik Forumu ve Davos Toplantıları'nın eski yöneticisi Prof. Stéphane Garelli, değişen dünya düzeninde rekabet konulu bir konferans verdi.
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Rekabet 2010 konferansının açılış konuşmasını yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, bankacılık alanında daima ilklere öncülük ettiklerini söyledi. Açıkalın, bu geleneği eğitim ve gelişim alanında da sürdürmek amacı ile 2008'de Türkiye'nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden biri olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni kurduklarını belirtti.
13 yıl boyunca Dünya Ekonomik Forumu ve Davos Toplantıları'nın yöneticiliğini yapan Garelli sunumunda, duraklama dönemine giren gelişmiş ülke ekonomilerinin yerlerini, içinde Türkiye'nin de yer aldığı ve Güney Kuşağı olarak isimlendirdiği ülkelere bırakacağını anlattı.

GİRİŞİMCİ ORTA SINIFI VAR
"Top Class Competitors - How Nations, Firms and Individuals Succeed in the New World of Competitiveness
" isimli Amerika'nın çok satan kitabı ile de iş dünyasının büyük ilgisini çeken Garelli, Meksika ve Moskova hattının güneyinde yer alan bu ülkelerin tarihlerinde ilk kez kendi kendine yeten ekonomiler haline geldiğini belirtti. Bu ülkelerin girişimci orta sınıfı, zengin doğal kaynakları, sermayeye ulaşım imkanları olduğuna değinen Garelli, teknoloji üretme yetenekleri sayesinde yerel markaların globalleşmeye başladığını söyledi. Garelli, Türkiye'nin tarihsel yeri, coğrafi konumu ve ekonomik ilişkileri sayesinde geleneksel dünya ile yeni dünya arasında köprü rolünü üstlenebileceğini sözlerine ekledi.
Sunumunda G20 ülkelerinin aşırı borçlanmalarına da dikkat çeken Garelli, ABD'nin 12,2 trilyon dolarlık dış borcunun hanehalkı borçları da hesaplandığında 54,6 trilyon dolara ulaştığını, bunun da her Amerikan vatandaşı için 177 bin dolarlık bir borç anlamına geldiğini belirtti.

1 yorum:

IGEIN HONETY dedi ki...

Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th):
evet bu email irtibata geçerseniz.