22 Ekim 2010 Cuma

BUGÜNÜN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Güney Kore’de iki gün sürecek ve bugün başlayacak G-20 toplantılarında, uluslararası kur savaşları ve Yuan üzerinde daha fazla değer kazanması yönündeki baskıların ana gündem maddesi olması bekleniyor. Çin’in son sürpriz faiz artışından sonra yeni adımlarla takip edip etmeyeceği gözlenecek. Özellikle, üçüncü çeyrek güçlü büyüme rakamı ve artan enflasyon baskısı karşısında. Bu yöndeki beklentileri destekler açıklamaların gelmesi durumunda, Euro-dolar ve emtialar üzerinde tekrar aşağı yönlü baskılar hissedilebilir.
Öte yandan, ABD Hazine Müsteşarı Geithner son açıklamalarında, gelişen ülkelerin rekabet gücü yaratma amacıyla kurlarının değerlenmesini engelleme önlemlerine çok sıcak bakmayarak, bu aşamada yol gösterici rolün IMF’de olması gerektiğini hatırlattı. Kurların daha çok temel ve piyasa dinamikleriyle dengelenmesi gerektiği yönünde eğilim sergiledi.
Ekonomik veri anlamında, ABD tarafı sakin görünürken; Avrupa tarafında Almanya’nın Ekim IFO endeksi bulunuyor. Hafta başındaki ZEW endeksi cari durum güçlü çıkarken, gelecek dönemle ilgili endişelerin bulunduğu gözlenmişti. Bugün açıklanacak IFO endeksine yönelik beklentiler de benzer bir eğilim yansıtıyor.
Kaynak: Destek Menkul Değerler

1 yorum:

IGEIN HONETY dedi ki...

Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th):
evet bu email irtibata geçerseniz.