13 Ekim 2010 Çarşamba

FAİZE DUYARLI KESİME 'KAR İADELİ' SİGORTACILIK

Geçen yıl sonunda ilk poliçesini kesmeye başlayan Neova Sigorta, sigorta sektöründe yeni uygulamalara imza atmaya hazırlanıyor. Kuwait Finance House'un (KFH) iştiraki olarak kurulan Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Koç, Türkiye'de inançları veya çeşitli nedenlerle sigorta yaptırmayan önemli bir kesim olduğunu vurgulayarak 'faizsiz yatırım geliri' ve 'teknik kar payı iadesi' ile bu kesimi de sisteme dahil etmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Neova Sigorta'nın tanıtımı amacıyla dün İstanbul'da gerçekleştirilen basın toplantısında Neova Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve Kuwait Finance House Türkiye Ofisi Başkanı Fawaz Al-Issa ve Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Koç şirketin faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Fawaz Al-Issa, konuşmasında 5 yıl içinde Türkiye merkezli önemli bir marka haline gelmek istediklerini vurgulayarak, bir sonraki adımlarının Kazakistan, Azerbaycan ve Tataristan gibi bölge ülkelere yayılmak olduğunu söyledi.
Neova Sigorta'nın hedeflerini anlatan Özgür Koç da, hayat dışı branşta faaliyet gösteren şirketin 2010 yılı hedefinin 300 acente ve 65 milyon liralık prim üretimine ulaşmak olduğunu ifade etti. 2011'de acente sayısını 400, prim üretimini ise 100 milyon lira olarak belirlediklerini kaydeden Koç, "5 yıllık plan sonunda ise 2014 sonundaki hedefimiz 500 acente ve 5 banka acenteliğiyle birlkite 300 milyon liralık prim üreterek yüzde 2'lik pazar payına ulaşmak" diye konuştu.

110 BİN MÜŞTERİYE ULAŞTI
Amaçlarının inançları nedeniyle sigorta yaptırmaya soğuk bakan kesimi de sektöre çekmek olduğunu dile getiren Özgür Koç, ilk 9 ay itibariyla 110 bin müşteriye ulaştıklarını söyledi. Rekabetçi bir fiyat politikası izleyeceklerinin altını çizen Koç, "Müşterilerimiz için yol yardım hizmetlerine ekstra özellikler ve bazı promosyonlar planlıyoruz. Bunların hepsini kademe kademe gerçekleştireceğiz. Ayrıca 'faizsiz yatırım geliri' ve zorunlu olmayan ürünlerimizde uygulayacağımız 'teknik kar payı iadesi' uygulamalarımız olacak. Yani teknik kar ettiğimiz zaman bunu müşterilerimizle paylaşacağız. Bu sektörde yeni bir uygulama olacak" dedi.

6 milyar dolarlık özkaynak
Neova Sigorta'nın yüzde 53 hissesi Kuwait Finance House (KFH) çatısı altında bulunan Turkapital Holding'e, yüzde 35'i First Takaful, yüzde 7'si Kuveyt Türk, yüzde 5'i Al-Muthanna Investment'a ait bulunuyor. 1977'de Kuveyt'de kurulan ve toplam 6 miyar dolara yakın özkaynağı olan KFH, Bahreyn, Malezya ve Türkiye'deki banka iştiraklerinin yanısıra çeşitli alanlarda 25'in üzerinde iştiraki bulunuyor. Neova Sigorta ürünlerini acenta kanalının yanısıra Albaraka Türk ve Kuveyt Türk Katılım Bankası aracılığıyla pazarlıyor.

Hiç yorum yok: