28 Ekim 2010 Perşembe

BAYAN KAHKAHA KOBİ'LERİN DERTLERİNİ DİNLEYECEK

Şen kahkahalarıyla ünlü televizyoncu Saba Tümer ING Bank ile Anadolu'yu gezip KOBİ'lerin dertlerini dinleyecek. 'Bayan Kahkaha' lakaplı Saba Tümer, spor camiasının sivri dilli yorumcusu Ahmet Çakar ve Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'tan oluşan üçlü bir ekiple 4 Kasım'da Anadolu illerinde 'Bİz Bize Sohbetler' e başlayacak olan ING Bank ilk olarak Bursa'daki KOBİ'lerle buluşacak.
ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, 4 Kasım ile 25 Aralık tarihleri arasında Bursa, Konya, Kayseri ve Gaziantep'te düzenlenecek toplantılarda KOBİ ve ticari müşterilerle bir araya geleceklerini aktardı. 'Biz Bize Sohbetler' in moderatörlüğünü Saba Tümer'in yapacağını belirten Yaprak Soykan, Dr. Ahmet Çakar'ın futbol, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın ekonomi yorumlarıyla toplantılara renk katacağını ifade etti.

HEDEF 12 MİLYAR TL KREDİ
2009 yılında krizin etkilerinin yoğun olarak hissedilmesine rağmen reel sektöre yaklaşık 7.5 mliyar TL finansman sağladıklarını belirten Soykan, ING Grup'tan fon alımı ile ihracatçıya 1 milyar dolar döviz kredisi verildiğini söyledi. Soykan, "Yıl sonu finansman hedefimiz 12 milyar lira. Hedefimiz yüzde 25'lik büyüme ile ticari kesimin en çok tercih ettiği ilk üç banka arasında yer almak" dedi.

5 BİN KOBİ'NİN KAPISINI ÇALDIK
2009 yılında 'Aslan KOBİ' ile KOBİ müşterilerini yepyeni bir bankacılık yaklaşımıyla tanıştırdıklarını vurgulayan Soykan, kriz zamanında 5 bin KOBİ'nin kapısını çaldıklarını ve müşterilerine ÇARE (Çözüm Arama Ekipleri) ekipleri ile ulaştıklarını aktardı. Soykan, KOBİ kredilerinde ING Bank'ın yüzde 3 olan pazar payını 2013 yılında yüzde 5'e çıkarmayı hedeflediklerini ekledi.

Kur riski yönetimi için danışmanlık
ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, Anadolu sohbetlerinde müşterilerinin ihtiyaçlarını birinci ağızdan dinleyerek bu ihtiyaçlara uygun çözüm ve hizmetler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. ING Bank'ın KOBİ bankacılığında diğer özel bankalara kıyasla nasıl bir fark yaratacağı konusunda ise Soykan, "İİk Bursa'ya gidiyoruz. Öncelikli hedefimizi onları daha yakından tanımak, bu sayede işlerini kolaylaştırmak ve geliştirmek için sahip olduğumuz altyapıyı ihtiyaçlara uygun hale getirmek. İhracatçıların kurlarla ilgili sıkıntıları var. Bizim de Hazine ürünleri konusunda bilgi birikimimiz mevcut. Bu konuda onlara destek olmaya, müşterilerimize kur riski yönetimi için danışmanlık hizmeti vermeye hazırız" diye konuştu.

Büyüme beklentisi %7.6
Soykan, dünyanın 17. en büyük ekonomisine sahip olan Türkiye'nin 2003-2004 yılları arasında ortalama yüzde 6.4 büyüdüğünü hatırlatarak ancak son global krizin etkisi ile büyümenin 2008 sonunda yüzde 0.7'e gerilediğini söyledi. 2009 yılında ekonominin yüzde 4.7 küçüldüğüne işaret eden Soykan, 2010 yılında ise GSYH büyümesinin yüzde 7.6 olmasını beklediklerini dile getirdi.

1 yorum:

IGEIN HONETY dedi ki...

Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th):
evet bu email irtibata geçerseniz.