14 Ekim 2010 Perşembe

ALBARAKA 'BES'TE ANADOLU HAYAT İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Albaraka Türk Katılım Bankası müşterilerine bireysel emeklilik ürünlerinin sunulması konusunda Anadolu Hayat Emeklilik ile işbirliği yaptı. Faizsiz yatırım araçlarından oluşan bireysel emeklilik ürünleri 2011 yılı başında hizmete sunulacak.
Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, bu ürünlerle gelecek yıl 10 bin kişiye bireysel emeklilik sunmayı hedeflediklerini ifade eden Yahşi, bunun ihtiyatlı bir hedef olduğunu, 10 bin rakamının üstüne de çıkabileceklerini dile getirdi. Yahşi, 2011 Ocak ayında öncelikle bireysel emeklilik tarafının faaliyete geçeceğini, daha sonra çalışma prensipleri çerçevesinde başka ürünleri de sunabileceklerini söyledi.
Soruları da yanıtlayan Yahşi, Anadolu Hayat ile verimli bir işbirliğini sürdürebildikleri takdirde şirket kurmak yerine bu alandaki faaliyetleri Anadolu Hayat ile devam ettireceklerini, ürünlerin Albaraka Türk şubelerinden satışının yapılacağını ifade etti.

YENİ BİR AÇILIM
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu da, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) bu ayın sonunda 7 yılını tamamlayacağını hatırlatarak, ''Sistem artık yeni bir açılımın eşiğinde. Bugüne kadar dokunamadığımız faize duyarlı müşteri kesimine artık sistem kapılarını açmaya başladı'' dedi. Albaraka müşterilerine işbirliği ile bireysel emeklilik kapsamında faiz geliri içermeyen enstrümanlara yatırım fırsatını sunmaya başlayacaklarını anlatan Uğurlu, alternatif kazanç fonunun Borsa'ya kote olan kamu tarafından ihraç edilen gelire endeksli borçlanma senetleri (GES), kamu tarafından ihraç edilecek her türlü varlığa dayalı menkul kıymetler, katılım bankası hesapları ile İMKB'de işlem gören seçilmiş şirketlerin hisse senetlerinden oluşan portföye sahip olduğunu anlattı.

Hiç yorum yok: