24 Ekim 2010 Pazar

ABD'DEN SİPARİŞ VER, 3 GÜNDE KAPINA GELSİN

İnternet üzerinden alışveriş hızlı bir şekilde büyürken, özellikle elektronik ve tekstil ürünlerinin Türkiye'ye göre daha ucuz olduğu ABD'den alışveriş ise son dönemin yeni trendi. Citibank Amerika'ya gidemeyen internet üzerinden alışverişi tercih edenler için 'Citi Globeshopper' web sitesini hizmete sundu. Citibank Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Grup Başkanı Deniz Önder, Citibank kredi kartı müşterilerinin Amerika'daki tüm alışveriş sitelerinden sorunsuzca alışveriş yapabildiğini belirterek, "En çok elektronik ve giyim alışverişi yapılıyor. Bugüne kadar 200 bin TL'lik bir alışveriş cirosu gerçekleşti" dedi.
Citi Globeshopper'ın lansmanının 25 Temmuz'da gerçekleştirildiğini belirten Deniz Önder, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, bugüne kadar 45 bin kişinin siteyi ziyaret ettiğini ve 3 bin kişinin üye olduğunu aktardı.

SİPARİŞİNİZ 3 GÜNDE TESLİM EDİLİYOR
Citi Globeshopper aracılığıyla elektronik cihazdan giyim eşyasına, kitaptan DVD'ye, vitaminden bebek giysisine kadar her türlü ürünü evinize kadar getirtebiliyorsunuz. Siparişler 3 ile 5 gün arasında adresinize teslim ediliyor. Citibank kredi kartı sahiplerinin ABD'de hizmet veren internet sitelerinden kolay ve uygun koşullarda özgürce alışveriş yapabildiğini belirten Deniz Önder, sağladıkları avantajları şöyle özetledi: "Kolaylığı şurada. Türkçe internet sitesi ve Türkçe müşteri hizmetleri servisi var. İkinci kolaylığı normal şartlarda ayrı ayrı sitelere girip alışveriş yaptığınız zaman hepsinin paketleri size ayrı geliyor.Hepsi için ayrı gönderi ücreti veriyorsunuz. Burada size ABD de bir adres tahsis ediliyor. Orada hepsini birleştirip tek paket olarak gönderiliyor. Böylece gönderi maliyetleri ucuzluyor. Ayrıca ABD'deki bazı siteler bazı kredi kartları ile alışveriş yapmanıza izin vermez ve ABD dışına gönderim yapmıyor. ABD'de adres sahibi olduğunuz için bu sıkıntının da üstesinden geliyorsunuz."

ERKEKLER AMAZON, KADINLAR RALPH LAUREN
İnternet kullanıcılarının profiline ilişkin de bilgi veren Citibank Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Grup Başkanı Deniz Önder, şunları söyledi: "İnternet kullanıcılarına baktığımızda 23 ile 45 yaş arası kesim yoğun olarak kullanıyor. Bunların yüzde 63'ü erkek, yüzde 37'si kadın. Citibank kredi kartı kullanıcıları ise bu oranlara oldukça paralel. Yüzde 30'u kadın, yüzde 70'i erkek. Citi Globeshopper müşterilerine baktığımızda ise yüzde 18'i kadın, yüzde 82'si erkek. Erkeklerin en çok tercih ettiği siteler Amazon, e-bay, Ralph Lauren, Abercrombie & Fitch, kadınların en çok tercih ettikleri siteler ise Ralph Lauren ve Neiman Marcus."

500 bin adetlik kart portföyünü yönetiyor
Citibank Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Grup Başkanı Deniz Önder, 500 bin kişilik kredi kartı portföyünü yönettiklerini belirterek 2011 yılında yüzde 15 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Citibank olarak internet ve şube dışı bütün kanallarda daha güçlü bir hale gelmeyi planladıklarını ifade eden Önder, "Bireysel kredi başvurularımızın yüzde 30'unu internet kanalından alıyoruz. Kredi kartı başvurularında da şu anda yüzde 5'ler seviyesinde olan internetin payını yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

İndirimli alışveriş sitesi
Citibank, kredi kartı müşterilerine özel e-alışveriş sitesini de hayata geçirdi. Sadece Citi ve Citi Axess kredi kartı müşterilerinin yararlanabildiği bu sitede beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, elektronikten tekstile kadar 400'e yakın ürün satılıyor. Önder, Temmuz ayı başında hizmete giren www.indirimkartimda.com sitesini bugüne kadar 155 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
Ayfer ARSLAN

1 yorum:

IGEIN HONETY dedi ki...

Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th):
evet bu email irtibata geçerseniz.