21 Ekim 2010 Perşembe

ÜNLÜ YATIRIMCI JİM ROGERS'DAN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Bloomberg HT'ye konuşan Jim Rogers, Araştırma Müdürü Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.
Ünlü yatırımcı Jim Rogers, Bloomberg HT'ye yaptığı konuşmasına, Çin ve Yuan hakkında yaptığı yorumlarla başladı. Çin'in geleceğinin çok parlak olduğunu, ancak önünde engeller olduğunu belirten Rogers, Yuan'ın dalgalanmasının esnek bırakılmamasının, dünya ekonomisinde sorun yarattığına dikkat çekti. Rogers, kur savaşları ve ticaretteki rekabete işaret ederek, "ticaret savaşlarında galip yoktur, herkes kaybeder" dedi.

ABD'DE KAYIP 10 YIL
Ünlü yatırımcı, Çin yorumunun ardından, Japonya ile ilgili görüşlerini açıklayarak, Japonya'nın 1990'larda yaşadığı krizin ardından 20 sene sonra yeniden aynı sorunları yaşamaya devam ettiğini söyledi. ABD yorumlarındaki karamsarlığı göze çarpan Jim Rogers, "ABD'de kayıp bir 10 yıl yaşanacağı söylenebilir" diye konuştu.
Rogers, kur savaşlarının devam etmesinin dünya ekonomisini zora sokacağını belirterek, uzun vadede Euro'nun Dolar'dan daha iyi bir performans sergileyeceğini ileri sürdü.
Jim Rogers, ABD ve Avrupa Birliği'nin başının derde girmesi durumunda, bunun tüm dünyayı zora sokacağını ve herkesin payını alacağını vurguladı.

İNGİLTERE KÖTÜ DURUMDA
Ünlü yatırımcı, İngiltere ekonomisine ilişkin, ABD'de olduğu gibi karamsar yaklaşarak, "İngiltere'nin ekonomisi çok kötü durumda, Sterlin de yardıma uygun değil" dedi.
Son 5 haftayı rekor ve yükselişle geçiren değerli metal altın hakkında ne olacağından tam olarak emin olmadığını ifade eden Rogers, alternatif yatırım aracı olarak öne çıkan altına herkesin saldırır durumda olduğunu ve bu sebeple altın fiyatlarının gelecek 10 sene daha yükseleceğine inandığını söyledi.
Jim Rogers, sözlerini son olarak Türkiye hakkında yorumlarıyla tamamladı. "Türkiye pek çok ülkeden daha iyi durumda" diyen yatırımcı, Türkiye'nin kredi değerlendirme kuruluşlarınca notunun artırılmasının uzun vadede yatırımlara destek verebileceğine dikkat çekti.

1 yorum:

IGEIN HONETY dedi ki...

Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th):
evet bu email irtibata geçerseniz.