31 Aralık 2009 Perşembe

GELECEK YILA GÖRÜŞMEK ÜZERE MUTLU YILLAR!

2009 ekonomide ve siyasette çok sıkıntılı geçti. Zaman zaman güzel haberler, geleceğe ilişkin umut veren haberler de yaptık. Ama genel olarak krizin hemen hemen dünya genelinde yoğun olarak hissedildiği bir yıldı. Milyonlarca insan işini kaybetti.
Türk bankacılığı sağlam duruşunu korurken, Avrupa'da çok sayıda banka battı. Kimi ülkeler ise iflas bayrağını çekti. Türkiye ise göreceli olarak küresel krizi daha az hasarla atlattı. Ancak iç ve dış talep daralması yüzünden çok sayıda firma ya küçüldü, ya da kepenk kapattı. Bunun doğal yansıması olarak da işsizlik oranı, kart borcu batakları ve problemli krediler arttı.
Kısacası; bence sevimsiz bir yıldı 2009...
Umarım, 2010 yılına saatler kala caddenin son yazısını yazarken daha güzel bir yıl bizi bekliyordur. 2010 yılı çok parlak olmasa da en azından geçen yıldan daha iyi bir yıl olacağı beklentisi hakim. Bugüne kadar konuştuğum reel sektör ve finans sektöründen birçok temsilci 2010 yılına daha umutlu bakıyor.
Ben de daha umutluyum... Umut olmadan yaşanmaz. Nasıl hava, su ve topraksız bir yaşam mümkün değilse, insan umutlu olduğu sürece zorluklarla mücadele edip hedeflerine ulaşabilir.
Herkese umutlarını ve beklentilerini gerçekleştirebileceği mutlu yıllar diliyorum.

Hiç yorum yok: