12 Aralık 2009 Cumartesi

KADIN SÜRÜCÜYE PRENSES KASKO


Sigorta sektöründe artan rekabetle birlikte müşteri odaklı politikalar ön plana çıkarken, Ray Sigorta, Prenses Kasko ile kadın müşterilerini prenses gibi ağırlıyor. Aracın hasarlandığı yerden alınıp tamir edilmesine kadar geçen süreç içerisinde hasar yönetimi ile bizzat ilgilenen şirket, aracı kaza yerinden alıp tamirciye götürüyor. Tamir sürecinde müşterisine kiralık araç da tahsis eden şirket, moralleri bozulmasın, kendilerine çeki düzen versinler diye müşterilerine makyaj seti hediye ediyor. Ayrıca patlayan lastiğin değiştirilmesi, benzini biten aracın çekilmesi de cabası...
Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, Prenses Kasko'nun çok tuttuğunu belirterek haziran ayından bugüne kadari 2 bin 500 poliçe sattıklarını söyledi. Yılsonuna kadar 3 bin adet Prenses Kasko poliçesi satmayı hedeflediklerini dile getiren Atabek, "2010 yılında ise 7 bin 500 adete ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
TAMİR İŞLERİNİ SEVMİYORLAR
Atabek, Prenses Kasko'nun diğer kasko poliçerinden farkını şöyle aktardı: "Bayanlar mekanik dünya ile uğraşmak istemiyor, özellikle kasko işlerinde. Bu üründe sigortalımız hasar anından aracın tekrar eski haline getirilmesine kadar geçen süreç içerisinde hiçbir aşamada bu hasarın yönetimi ile ilgili bir sıkıntıya düşmüyor. Aracını kendi tamir ettirmiyor. Hasarlanan aracı eğer teslim edilemiyorsa kiralık araç kendisine veriliyor. Araç hasarlandığı yerden teslim alınıyor. Dilediği yerde evine veya işyerine teslim ediyoruz. Prenses gibi hizmet ediyoruz. Müşterilerimiz bunu bayağı sevdiler. Ciddi bir talep var."
KADINLAR DAHA SIK KAZA YAPIYOR
Kadın sürücülerin erkeklere kıyasla daha sık kaza yaptığını ancak hasar tutarlarının düşük olduğuna dikkat çeken Nüzhet Atabek, kaskoda en iyi müşterilerinin profilini şöyle çizdi: "Arabalarının yaşları 4 yaşın üzerinde olan ve 34 yaşın üzerinde olan erkek sürücüler daha dikkatli. İnsanlar belli bir olgunluğa geldikten sonra daha dikkatli olmaya başlıyor. Ayrıca ev sahibi olması, çoluk çocuk sahibi olması da önemli faktörler. Genel olarak insanın yaşı, hangi kentte oturduğu, cinsiyeti, aracın yaşı ve modeli önemli."
Yüzde 20'ye varan indirim imkanı var
Kasko branşında fiyat aralığının yaş, cinsiyet, araç marka, model ve tipi gibi birçok kritere bağlı olduğunun altını çizen Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, "Bu nedenle, bir fiyat aralığı vermek doğru olmaz. Çok iyi bir bayan sürücü, yaşadığı kente ve kullandığı aracın türüne ve model yılına göre yüzde 20 lere varan indirim alabiliyor" dedi.
Krizde, kaskoda sahte beyan arttı
Ray Sigorta'nın prim üretiminin yüzde 50'sinin kasko ve trafikten geldiğini anlatan Nüzhet Atabek, krizle birlikte sahte beyanlarda artış gözlendiğini aktardı. Atabek, şunları söyledi: "Ekonomik koşullar kötüleştikçe kasko poliçesinde sahte beyanlar artıyor. Sanırım, şartlar çok kötüleştiği zaman insanlar buralarda bir miktar etik ilkelerini esnetiyorlar, erteliyorlar. Çete olarak çalışanları bulmak daha kolay oluyor. Eninde sonunda bir şekilde bulunuyor. Bulunduktan sonra da sistem dışında kalıyor. Daha da önemlisi krizle birlikte ahlaki dejenarasyonun artması."
BES'den vazgeçmedik, erteledik
Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, bireysel emeklilik sektörüne giriş planlarına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı: "Bireysel emeklilikten vazgeçmedik ama erteledik. İş planımızda var ancak bu yılın gündeminde yok. Duraksama döneminin aşılması lazım. Büyüme dönemine geçilmesiyle gündeme alınabilir. Ama bunu önümüzdeki sene için de göremiyorum."
Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: