25 Aralık 2009 Cuma

STANDART ÜNLÜ, 2010'DA ERKEN SEÇİM BEKLİYOR

Londra merkezli Standard Bank Grup'un iştiraki olan kurumsal finansman şirketi Standard Ünlü İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mahmut Ünlü, 2010 yılından daha umutlu olmakla beraber erken seçim olasılığını da gözardı etmiyor. Bütçe dengelerinde sapma olduğuna değinen Ünlü, 2010 projeksiyonları içerisinde erken seçim olasılığının da gündemlerinde bulunduğunu söyledi.
Mahmut Ünlü, Standart Ünlü Genel Müdürü Attila Köksal ile birlikte İstanbul'da basın toplantısı düzenleyerek 2010 yılı beklentilerini aktardı. Projeksiyonlarını genel seçimlerin zamanında yapılacağı varsayımı üzerine kurduklarını anlatan Ünlü, ancak erken seçimin de çok uzak bir olasılık olmadığını vurguladı.

POLİTİK BELİRSİZLİKLER VAR
Bütçe dengelerinde ciddi sapma olduğuna işaret eden Ünlü, erken seçim beklentisini kuvvetlendiren faktörleri şöyle özetledi: "Politik ajandada birçok zorluk ve belirsizlik var. Kürt açılımı, AB ilişkileri, Kıbrıs, Ermenistan konusu var... Ayrıca yurtdışı piyasalarda belirsizlikler sözkonusu. Uluslararası faktörler size yardımcı olmazsa bir şekilde bütçenizi desteklemek ve büyütmek zorundasınız. Bizim gibi bir ülke üst üste üç çeyrek büyümemeyi kaldıramaz. Bu nedenlerden dolayı hükümet görevlerini erken yenilemek isteyebilir" diye konuştu.
2008'in son çeyreğinden itibaren küçülme sürecinde olan Türk ekonomisinin bu yılın son çeyreğinden itibaren pozotif büyüme trendine girdiğini belirten Mahmut Ünlü, 2010 yılında ekonomide yüzde 3.8 büyüme öngördü. Birleşme ve satın alma alanında 20 projenin üzerinde çalıştıklarını anlatan Ünlü, özellikle sağlık, ilaç, gıda sektörüne yoğun ilgi olduğunu vurguladı. 2010 yılının ilk çeyreğinden bunlardan 4-5 tanesinin sonuçlanmasını beklediklerini belirten Ünlü, "Türkiye'de iç talebe yönelik nerede fırsat varsa yabancıların oraya ilgisi var" diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRMELER BAŞLAYACAK
Ünlü, 2010 yılında özelleştirmelerin de tekrar başlayacağını dile getirirken, Standard Ünlü Genel Müdürü Attila Köksal ise erken seçim olmazsa 2010 yılının bu yıldan daha iyi bir yıl olacağını öngörerek, "Gelecek yıl erken seçim olmazsa eylül ve ekim aylarında ciddi halka arzlar olmasını bekliyoruz" dedi. Köksal, genel seçimlerin tarihi ve politik görünümünün özel sekötrün tüketim ve yatırım harcamlarında ve ekonominin büyümesinde belirleyici olacağını dile getirdi.

Dolar kuru 1.58 olur
Standard Ünlü'nün 2010 yılı makro ekonomik büyüklüklere ilişkin tahminleri :
*Dolar kuru: 1.58 TL
*Euro kuru: 2.35 TL
*Cari açık: 22 milyar dolar
*Enflasyon: %7
*Kredi büyümesi: % 15

Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: