27 Aralık 2009 Pazar

BU YILBAŞI YİNE EVDEYİZ! YA SİZ?

Yılbaşını nerede kutlayacaksınız? Sizi bilmem ama biz ailecek evdeyiz. MasterIndex araştırmasına göre de, Türk halkının yüzde 86'sı yılbaşı gecesini evde geçirmeye hazırlanıyor.
YÜZDE 1'LİK KESİM YURTDIŞINA GİDİYOR
11 ilde bin kişiyle yapılan araştırmaya göre Türk halkının büyük çoğunluğu (yüzde 86) yılbaşı tatilini evlerinde geçirecek. Yüzde 6’sı akraba / ailesinin yanında geçirmeyi planlarken, yüzde 2’lik kesim şehir dışına tatile, yüzde 1’lik kısım ise yurt dışına tatile gitmeyi planlıyor.
YILBAŞI BÜTÇESİ ORTALAMA 127 TL
Türk Halkı’nın yılbaşı gecesi için ayırdığı ortalama bütçe 127 TL. Bu rakam 15-19 yaş grubunda 90 TL’ye düşerken, 55 – 64 yaş grubunda 217 TL’ye çıkıyor. Sonuçlara bakıldığında gelir seviyesi azaldıkça yılbaşı için ayrılan bütçe de azalıyor. Yüksek gelir grubundakiler ortalama 223 TL ayırırken, düşün gelir grubundakiler 76 TL ayırıyor.

BİR KİŞİYE ORTALAMA 48 TL'LİK HEDİYE ALIYORUZ
Konu yılbaşı hediyesine gelince, yeni yıl için bir kişiye ve ortalama 48 TL’lik hediye alındığı ortaya çıkıyor. Genç yaş gruplarında ve yüksek gelir seviyesinde hediye alanların oranı artıyor. Gelir seviyesi arttıkça, hediye için harcanan miktarda da artış gözleniyor. Yüksek gelir seviyesine sahip kesimin ortalama hediye bütçesi 91 TL iken düşük gelir grubunda bu oran 35 TL’ye iniyor.

Hiç yorum yok: