6 Aralık 2009 Pazar

DOLARDA RİSK ALMAK İSTEMEYENE ANA PARA KORUMALI FON

İş Bankası, yedi aylık vadede doların seyrini öngören ancak riskten kaçınan yatırımcıların ilgisini çekecek iki yeni korumalı fonu piyasaya sunuyor. “B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Dördüncü Alt Fon” dolardaki yükselişlere, “B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Beşinci Alt Fon” ise dolardaki düşüşlere endeksli olarak yatırımcılara anapara koruması sağlarken, dolardaki hareketlerden getiri elde etme fırsatı veriyor. Fonlar 7 – 11 Aralık 2009 tarihleri arasında, tüm İş Bankası şubelerinden halka arz edilecek.

MİNİMUM ALIM TUTARI 1000 TL
14 Aralık 2009’da başlayacak olan yatırım dönemi yedi ay sonunda 14 Temmuz 2010’da sona erecek. Minimum alım tutarı 1.000 TL olarak belirlenen fonların alımı sadece öngörülen talep toplama döneminde yapılabilecek. “B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Dördüncü Alt Fon” un işleyiş mekanizması ise oldukça basit… Fon, yedi aylık yatırım dönemi boyunca aylık olarak dolar getirisine bakıp, dönem sonunda pozitif getirilerin ortalamasını alarak getiriyi paylaşım oranında yatırımcıya verebilecek.

DÜŞÜŞLER DE KAZANCA ÇEVRİLECEK
B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Beşinci Alt Fon” anapara korumasına olanak verirken, dolardaki düşüşten de getiri sağlıyor. Fonun vadesi içerisinde doların düşeceğini öngören yatırımcılara yönelik geliştirilen bu fona dolardaki düşüşler pozitif olarak yansırken, yükselişler göz önünde bulundurulmayacak. Fon, yatırım dönemi içerisinde dolardaki düşüşlere aylık olarak bakıp, dönem sonunda bu düşüşlerin ortalamasını alacak ve sonrasında bu ortalamayı getiri olarak paylaşım oranında yatırımcıya verecek.

Hiç yorum yok: