22 Aralık 2009 Salı

GARANTİ, POS VE ATM'LERİNİ YABANCILARA DA AÇTI

Garanti Bankası’nın tüm POS ve Paramatiklerinde; Visa, MasterCard, American Express, Diners, JCB, CUP kartlarının yanı sıra “Discover” logolu kartlarla da işlem yapılmaya başlandı.
Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, “Garanti Bankası, halen POS sayısında pazar liderliğini sürdürüyor ve Türkiye’nin en geniş üye işyeri ağına sahip bulunuyor. Liderliğimizi, Discover logolu kartlarla pekiştirerek, Türkiye’de, POS ve ATM’lerinde dünyadaki tüm kartlarla işlem yapılabilen ilk ve tek banka olduk. Buna en çok, ülkemize gelecek yabancılar sevinecek. Özellikle, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a gelmesi beklenen çok sayıda yabancı ziyaretçi, kartlarıyla, Garanti’nin tüm POS ve Paramatiklerinde işlem yapabilecek. Bu altyapıyı onlara sadece Garanti sunacak.” dedi.

ABD'NİN EN BÜYÜĞÜ
1986’da kurulan Discover Financial Services (NYSE: DFS), dünyada, kredi kartı ve elektronik ödeme sistemi hizmetleri veren öncü kuruluşlar arasında yer alıyor. ABD’de kredi kartı çıkaran en büyük şirketlerden biri olan DFS, ABD’nin bir numaralı nakit ödül programı Discover kartı hizmete sunuyor. Ayrıca, bireysel ve öğrenci kredileri veriyor, mevduat sertifikası gibi tasarruf ürünleri de sunuyor. DFS’nin ödeme sistemlerindeki markaları; milyonlarca üye işyerine sahip Discover Network, ABD’nin önde gelen ATM/debit kart ağlarından PULSE’dan oluşuyor.

Hiç yorum yok: