28 Ekim 2010 Perşembe

TÜKETİCİ KREDİLERİNDEKİ KKDF ORANI YENİDEN %15'E ÇIKARILDI

Tüketici kredilerinde “Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu" kesintisi yüzde 15’e çıkarıldı. Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintileri Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde (ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla gerçek kişilere kullandırılan krediler) Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi oranı yüzde 15’e çıkarıldı. Bu oran, Mart 2009'dan bu yana yüzde 10 olarak uygulanıyordu. Küresel krizde iç piyasadaki daralma nedeniyle KKDF oranı daha önce yüzde 15'den yüzde 10'a indirilmişti.

218 yorum:

1 – 200 / 218   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

Yok böyle bir dünya.

Adsız dedi ki...

ben ihtiyaç kredisi kullanıyorum. Her ay ödediğim miktar sabitti. Bu aykinde artış oldu. KKDF'nin yükseldiğini söyledi bankam. Önceden aldığım bir kredi için yeni gelen artıştan neden sorumluyum anlamadım. Başbakanın Avrupa Birliği sürecinde Avrupalılara sürekli söylediği bir söz vardı: "90. dakikadan sonra kural değişikliği olmaz" diye. Aynı sözü birisi bu KKDF için hatırlatabilir mi?

Adsız dedi ki...

Bende Halk bankasından ihtiyaç kredisi kullanıyorum üç yıl vadeli aldım skiz ayı bitti ve cep telefonuma KKDF oranı %15 oldu gelin görüşelim şeklinde mesaj aldım bu uygulamayı kınıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu kadarda olmaz... ne biçim ülkede yaşıyoruz anlamadım.

Adsız dedi ki...

YUH DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM . HA BİRDE PARASI OLANA AF OLMAYANA FAİZ......

Adsız dedi ki...

Böyle bir haksız kazanç bizzat devlet tarafından yaptırılıyo ve halkı düşünülmüyosa öyle bir devlete ne denirki hadi bankalar belli nerden nasıl soyarım diye düşünüyoda devlete ne diyecez ''Tek şey bide öbür dünya olduğunu hatırlatmak haram zehir zıkkım olsun '' Lanet olsun sözü emeği geçen herkese

Adsız dedi ki...

halk bankası aynı mesajı banada gönderdi. bende yuh diyorum. haram olsun

Adsız dedi ki...

Bende 2009 mart ayında kredi kullandım bugün mesaj geldi yeni ödeme planı için bankaya çağırıyorlar ayıp kardeşim ya Devlete zaten güvenmiyordum bu olay ne kadar haklı olduğumu ortaya birkez daha çıkardı yazıklar olsun yuhhhh

Adsız dedi ki...

Önceden kredi çekenler bundan etkilenmemesi gerekir bu ne biçim adalet, yazıklar olsun Yine zenginin ekmeğine tereyağı çalınıyor.

Adsız dedi ki...

AYNI MESAJ BANADA GELDİ BUGÜN. HALKBANKASI MESAJ ATMIŞ KKDF ORANI BAKANLAR KURULU TARAFINDAN %15 E ÇIKARILDI. GELİN GÖRÜŞELİM DİYE HAYRET BİŞEY YAA BU KADARDA OLMAZ YAAA İNSANLIKMI BU BEN ANLAŞIYORUM ARKDAN KKDF DİO

Adsız dedi ki...

şimdi bankacı arkadaşı aradım faizin 1000 de 5 i kadar uygulanıyormuş

Adsız dedi ki...

inanamıyorm.hayretle kınıyorum.bari yeni kullanacaklar için uygulayın bu yasayı.geriye dönük bir yasa olamaz ....

Adsız dedi ki...

böyle bir terbiyesizlik olurmu ya tefeciler bile böyle yapmıyor bunlar tefecilerdende betermiş bunu yapanları allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. bu harakette hükümetin bir hareketidir yazıklar olsun diyorum başka da birşey demiyorum.

Adsız dedi ki...

YAZIKLAR OLSUN 3 DEFA KREDİ KULLANDIM VE 3 BANKANIN DA MEŞHUR KREDİ KARTLARI MEVCUT...BÖYLE ADİ BİR MEMLEKETTE NE BEKLENİR Kİ ZENGİNE AF KREDİ VE DE KIYAK TERÖRİSTE BAL KAYMAK VE DE EV İŞ BİZİM GİBİ BANKALARLA ÇALIŞARAK AYAKTA KALMAYA ÇALIŞAN HALK.TERBİYESİZKLİK ADİLİK VE DE NAMERTLİK.SADAKA OLSUN GÖZÜ OLANLARA!utansın bu memleketi yöneten beyinsizler.ve uyuyan halk!

Adsız dedi ki...

Aynı mesaj Halkbanktan banada geldi.Bu ne biçim adalet.ben krediyi 6 ay önce çekmişim şimdi kkdf yükselmişte onuda benden tahsil edecekler.Ben anlamıyorum ben her ay gidiyor paşa paşa taksitimi ödüyorum.Fakat yüce devletimiz vergilere elektirik su borçlarına af getiriyor.Yani ödeyen cazalandırılıyor.Kimin cebine gidiyorsa haram zıkkım olsun.....

Adsız dedi ki...

sadece bu mecralarda isyan etmekle olmaz böyle. harekete geçmek ve hakkımızı savunmak lazım. bu iktidarın insanları üzerinde yarattığı korku kültürünün sonucu olarak atalete kapılan bir toplum olduk. tüketiciler birliğine başvurdum. onlardan bir yanıt geldiğinde burada paylaşacağım. eğer sizin de bildiğiniz başka mecralar, kurumlar, tanıdığınız avukatlar varsa lütfen araştırıp bilgi edinin ve çevrenizdekilerle paylaşın.

Adsız dedi ki...

sadece bu mecralarda isyan etmekle olmaz böyle. harekete geçmek ve hakkımızı savunmak lazım. bu iktidarın insanları üzerinde yarattığı korku kültürünün sonucu olarak atalete kapılan bir toplum olduk. tüketiciler birliğine başvurdum. onlardan bir yanıt geldiğinde burada paylaşacağım. eğer sizin de bildiğiniz başka mecralar, kurumlar, tanıdığınız avukatlar varsa lütfen araştırıp bilgi edinin ve çevrenizdekilerle paylaşın.

Adsız dedi ki...

faiz haramdır diyenler şimdi halkı soyma peşindeler haram zıkkım olsun erdoğan ve tayfası

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu uygulamanın kanuni boyutu nedir? Yasal olarak biz %10 üzerinden kredi kullandık yeni oran bizi bağlıyormu neden bağlıyor? Konuyu bilen varsa açıklayabilir mi? Yoka deli dumrul kanunlarıyla devammı?

Unknown dedi ki...

Burası TÜRKİYE faizler düşüyor bankalar bunu yansıtmıyor,eskiden almış olduğunuz kredilere kkdf farkını hemen yansıtıyorlar,emekliye üç kuruş zam yapıyorlar ertesi gün bir kılıf
bulup geri alıyorlar.daha öncede bunları çok yaşadık artık haklarımızı aramamız lazım.oy zamanı oylarımızı atarken bin kere düşünmek gerekiyor.

Adsız dedi ki...

tamamıyle haksız kazanç olan bu artırımın geriye dönük kredi çekenlerden tahsiline engel olacak bir çözüm olmalı.Banka personeli kredisini pazarlamak için seni karşısına alıyor dosya masrafım yok faizim şöyle bunun dışında karşınıza hiçbir ek ödeme çıkmayacak diyor.Bu bilgileri veren banka yetkilileri bu tarz değişikliklerden haberdar değilmi bu olasılığı bilmeden düşünmeden nasıl bilgi veriliyor bankalar elemanlarını yetiştirmeden müşterilerinin önüne oturtmasınlar banka personeli yetersiz devletimize ise söyleyecek söz bulamıyorum vur abalıya!..

Adsız dedi ki...

bende kredi kullanıp dükkan almıştım inanırmısını z bilmiyorum bilmiyorum banka tam 20 mesaj yolladı ARTIK kimi kime havale edeceğiz meçhul...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,

KKDF indirildiğinde faydalandık, şimdi yükseltildi ödeyeceğiz, ortada bir haksızlık yok...

Adsız dedi ki...

İndirimden sonra kredi alanlar "aaa KKDF indirildi çook karımız olacak hadi kredi çekelim" diye kredi kullanmadılar.Bireysel olarak baktığınızda kişilerden tahsil edilecek meblağ çok olmayabilir.Ancak tüketici kredisi kullanan binlerce insanı hesap ederseniz yapılan "bindirim"in birilerini zengin etmekten başka bir amaç gütmediği ortadadır.Zira küresel krize rağmen bankacılık sektörü 2010' un ilk 6 ayında 11,8 milyar lira kar elde etmiştir.Yani bu millet nasıl olsa koyun az daha sağalım deniyor.Adaletsizliğin de bu kadarı! Borcunu,faturasını,vergisini zamanında ödeyene bindirim.Hiç ödemeyen,yan gelip milletin sırtından para kazanan asalaklara af ve indirim.Al sana adalet anlayışı,al sana kimlerin bu ülkede daha çok zengin olduğu gerçeği...

Adsız dedi ki...

Saçmalamişsın indirildiğinde tabiki faydalanacaktık ama bu yasayı onaylayan bakanlar kurulu da senin gibi saçma düşüncede ve zihniyette olan insanlarsınız kınıyor ve hakkımı helal etmiyorum bunlara ve bunları destekleyenlere de

Adsız dedi ki...

KKDF indirildiğinde faydalandık diyen beyefendiye öncelikle cevap vermek istiyorum. Hukuk herşeyden önce güçsüz olanı güçlüye karşı korumak için var. Siz diyorsunuz ki indirim oldu faydalandık. Tabii ki böyle olacak sosyal ve hukuk devleti ilkesi bunu gerektirir. Ama belli bir oran, belli bir süre ve belli bir toplam ödeme ile sözleşme imzalandıktan sonra yapılacak artış dünyanın hiçbir hukuk ülkesinde mevcut olamaz. Ben kendi bankama karşı dava açacağım, diğer mağdur olanların da dava açmasını tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Herhalde ortada bir haksızlık olmadığını düşünen şahıs bakanlar kurulu üyesi.

Adsız dedi ki...

Kredi kullanımını destekleme fonu değil, köstekleme fonu.

Adsız dedi ki...

Bence burada bir yanlışlık var BK kararı Resmi Gazetede yayınlanmış ve açıkça 28.10.2010 tarihinde yürülüğe girdiği belirtilmiştir. Bankam bu konuda genelgenin kendilerinde olduğunu ve bana göndereceğini söyledi. Bankacının genelge dediği tabii ki BK kararı olacak başka birşey de beklemiyorum açıkçası. Bence bankalar bu kararı bilerek yanlış anladı ve faydalanmaya çalışıyorlar. Çünkü bakanlar kurulu kararı ' nın hiçbir yerinde geriye dönük uygulanacaktır şeklinde bir ibare yok, olsa da Anayasa ' ya aykırı olacağından hükümsüz olacaktır.

Adsız dedi ki...

ben de bu uygulamadan dolayı mağdurum aynı sıkıntıları,aynı hisleri yaşıyorum.Ancak anlamadığım bu kadar laf eden birçok insan var da bunlardan kaç tanesi bu yasaları koyan adamlara oy vermiştir bunu da bilmek gerekir.Önce oy atacaksın sonra da olur mu böyle uygulama diyeceksin.İyi ki de oyumu bu köpeklere atmamışım ki vicdanım rahat küfredebiliyorum.Başımıza tek parti hükümetini getirdiler. istediği gibi yasa çıkarıp kendi emelleri için bu ülkeyi peşkeş çekebiliyorlarsa daha ne denir ki?Peki bunlara oy verip de bu yorumları yapanlar ne düşüşüyor acaba!!!
(burdaki herkese değil lafım kimseyi tanımıyorum ancak bu kadar yorum yapanlardan AKP ye oy verenleri kastediyorum.)

Adsız dedi ki...

bende aynı mesajdan ıng banktan aldı yasa değişmiş miş de ne zaman çıkan kanun yasa geriye doğru işlenir oldu yasa nın cıktığı veya bi kara alınıyorsa o günden sonra gecerli olmalı hani ekonomimiz iyiye gidiyordu bu kararı anayasaya aykırı hareket ama kime şikayet edeceğizki anayasanın üyeleride artık onlardan yazıklar olsun diyorum başkada bişey diyemiyorum

Adsız dedi ki...

aynı mesaj bana da geldi. Önceden kredi kullanların bundan etkilenmesi insanlık dışı.

Unknown dedi ki...

benim yazılardan anladığım kadarıyla bu uygulamayı sadece halkbanhk yapıyor nedense bu işte bir iş var gibi...

Unknown dedi ki...

Bu kkdf hangi kredileri etkiliyor mortgage de buna dahilmi Halkbank bana mesaj yolladı fakat hem bireysel tüketici hemde mortgage kullandım 2 sidemi etkilendi acaba ne kadar yansır aylık ödemelere bankaya itiraz edip gerekirse dava acmak lazım

Adsız dedi ki...

bu gün banada aynı mesaj geldi adeta şok oldum.Ve aklıma şu geldi burası türkiye,burada ihtiyaç sahibinden alıp zenginlerin cebine koyan bir yönetim anlayışı var.ayrıca önceden kredi kullananları etkilememesi gerekir bence.Bu nasıl adetlet.fazla ödemek zorunda kaldığım taksilerimin tek kuruşunu bile helel etmiyorum. haram zıkkım olsun.

Adsız dedi ki...

banada geldi bir saat önce bence hükümet kaynak aradı ve buldu nasıl sömürü yapılacağını bu durum düpedüz sömürü daha neler bekliyor bizleri devamı geride gayri resmi hırsızlık.

Adsız dedi ki...

sanki gizli develasyon olmuşta haberimiz yok yaşasın hükümet yaşasın kötülük geçir vatandaşa

Adsız dedi ki...

ağlayıp durmayın beyler bu hükümet 2 kişiden 1 inin oyunu alarak geldi başımıza. bugün ağlıyorsunuz yarın gidip oy atıyorsunuz, müstehaktır size. siz 2 çuval kömür alacksınız diye dur bakalımbizi başımıza daha neler gelecek

Adsız dedi ki...

büyük vurgun denizfeneri halt etmiş bunun yanında oya karşılık yardım paketi var bir pakek çay iki kilo şeker margarin sıvıyağ makarna tuz ve sandık.??????

Adsız dedi ki...

yaşasın bakanlar kurulu yaşasın hükümet vurun abalıya vuruuuun

Adsız dedi ki...

hiç zırlamıyalım buna mutlaka milletin faydası icin yapmıslardır. verdiklerimiz bize mutlaka geri dönecektir.kömür mömür.pirinc mirinc.zıkkımın kökü mökü,zaten rahat olsaydık kıredi alırmıydıkki.secimlerde tekrar bize bu sekilde öderler.ne diyeyim haram olsun rızkımdan ödemeye calışacagım

Adsız dedi ki...

Hay Allah razı olsun.yaşasın kralım...Benim ülkemin sayın başbakanı öyle diyorsa vardır bir bildiği..haşa kötü söz söylenmeye...

Adsız dedi ki...

hükümet inşaatın önce zeminini hazırladı,tvlerde reklam bankalarda promosyon mütiş bir çaba gösterdiler vatandaş uyanamadı hemen herkez krediyle yaşamaya başladı önce hazırlık yapıldı nasıl olsa sesleri çıkmaz basınıda uyuturuz vatandaş ançak internet üzerinde bir birine küfredip dursun biz vurgunumuzu vuralım hem bankalar kazansın hem biz galyana gelen vatandaş başbakan demedimi ben tüçcarım.benim işim paraya para katmak dolaylı yollarla.siz oyunuzu atmaya devam edin güzel günler türk halkını bekliyor .

Adsız dedi ki...

yuh olsun böyle devlete param olsa zaren faizle kredi kullanmazdım 4 kişilikbir aileyiz kızım üniversitede okuyor oglum dersaneye gidiyor benim maaşım 646.liraben zaten yanmışım bırakın yemeyi içmeyi günü kurtarmaya calışıyoruz güç bela işte o yüzden kredi kullandık zaten krediyi alırken bankaya direk olarak 350.lira ödüyoruz birde faizi derken aldıgım2 binliradan elime gecen 1500 lira eesen birde kalk bu yetmiyormuş gibi sözleşme yaptıgın policeyi gecersiz say yeniden faaiz yükle bu olacak işmi biz zaten felegimizi şaşırmışız ne yapalım kaderimizmiş demekki parası olmayana faiiz olana yolsuzluk yapanada af getir yuh dogrusu

Adsız dedi ki...

ödemeyene af, ödeyene zam, bi yerden çıkacaktı bu affın acısı. düzenli ödeyenlerden çıkarmaya çalışmak çok mantıklı ve çok adice bi düşünce... yazıklar olsun! devlet, vatandaşını sorgusuz sualsiz soyuyor, arkadan vuruyor...

Adsız dedi ki...

yaşasın kötülük yaşasın resmi tefecilik

Adsız dedi ki...

BAKANLAR KURULUNUN BANKALARLA ARASINDAKİ ANLAŞMAYDI BÜYÜK BİR PASTAYI PAYLAŞMA ZAMANI GELMİŞ ARTIK KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar; "Ne Mutlu Türküm Diyene!" diyenlere sesleniyorum.. Tarihte 16 büyük devlet kurmuş ve 17 ncisinde yaşayan bir milletiz.. Artık şunu düşünüyorum; ya tarih yalan ya da tarihteki millet bu millet değil. Bu ne biçim millet ve bu ne biçim devlet.. Arsızlık, ahlaksızlık diz boyu.. Böyle bi toplumda yarın bir gün donumuzuda alırlar, toprağımızı da.. Allah sonumuzu hayır etsin.. Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

BANADA İNG BANKASINSINDAN GELDİ,10.000 TL YANSIMASI NE KADAR OLUR,BİLGİSİ OLAN VARMI...

Adsız dedi ki...

kkdf oranlarını yükselterek gelirlerini arttıran yüce devletimiz seçim yatırımı olsun diye vergi borçlarını hatta elektirik su borçlarını affetmeye hazırlanıyor.Sucumuz ne borcuna sadık olmak.Haberlere göre af beklentisiyle son bir yıl içerisinde vergi borçları bir hayli artmış.Yaşasın adalet ve kalkınma (?)

Adsız dedi ki...

KKDF indirildiğinde ben yararlanmadım.Yeni bir karar yeni krediler için uygulanmalıdır.Eskiden alınmış kredilere emrivaki yapmak yanlış ve haksız bir uygulamadır.Ancak ortada bir gerçek var ki...oda kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz maalesef.millet olarak sadece konuşuyoruz.
Ne de olsa "Milletler hakettikleri gibi yönetilirler"
Ben milletlerin mağduruyum.Tüm mağdurlara geçmiş ola...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bende TEB bankasından kredi kullanmıştım,kkdf'deki artışı hemen ödemelerime yansıtmışlar ,ama bubunla ilgili ne bir msj ne bir görüşme talebi filan yapmadılar.ama bu konunun yakından takipçisi olucam ve hemen yarın avukatla görüşcem ve ortak kredi kullanan arkadaşlarla beraber dava açıcaz.ayrıca bakanlar kurulu kararını önceden kredi çekenleri kapsayıp kapsamadığı konusunda bilgisi olan birileri varsa lütfen burda paylaşabilir mi.

Adsız dedi ki...

Ya arkadaşlar niye sızlanıyoruz ki milli gelirimiz 15-20 bin dolar olmuş,enflasyon tek haneli rakamlarda,ekonomimiz rekor seviyede büyüyor.bundan felan ne olur devede kulak. :))))) Ya bunlara inananlar var mı acaba yuh ya yuhhhh.

Adsız dedi ki...

Bana kalırsa referandumda verilen sözleri dikkatle inceleyin HSYK haricinde hiçbir şey olmayacaktır. Bilhassa 12 eylülün yargılanmasına dikkat edin maliye bakanının dediği gibi hiçbir şeye zam yok ? yılbaşından sonra kollayın kendinizi!

Adsız dedi ki...

yazıklar olsun.borcunu,vergisini,cezasını ödemeyene ödül gibi af getiriyorlar.acısınıda düzgün vatandaştan çıkarıyorlar.

Adsız dedi ki...

http://rega.basbakanlik.gov.tr/main.aspx?home=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/10/20101028.htm&main=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/10/20101028-3.htm



arkadaşlar bu sitede diyorki,
MADDE 2 – (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

yani buna göre daha önce kredi çekenleri etkilememesi gerekiyor.

sonuçta kredi çekerken imza attığınız evrakta aylık ödeme miktarı yazılıyor bunun üzerine çıkamazlar bence.

Adsız dedi ki...

bu yasayı geriye yürütenlerin Allah belasını gerisinden versin.

Adsız dedi ki...

haksız kazanç, artırımın geriye dönük kredi çekenlerden tahsili zulümdür. Çektiğimiz krediyi geri ödeyip vazgeçsek bile bu haksızlıktan kurtulamıyoruz. ödediğimiz dosya masrafları falan da cabası. lanet olsun. kahrolsunlar.. bizden beter hale düşsünlerr

Adsız dedi ki...

kurtlar puslu havayı sever,bakıyorumda hemen hemen herkes yüklenmiş hükümete onların suçu ne maddedede deniyor zaten yürülüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olur bankalar şimdi bu paraları alsalar bile yarın bi gün mecburen geri ödeyecekler merak etmeyin bu işten nemalanan kendi kafalarına göre sadece bankalar ağlayıp durmayın hakkınızı bu tefeci bankalara yedirmeyin kimseyede çamur atmayın

Adsız dedi ki...

Bu mesaj banada geldi.28.10.2010 tarihli resmi gazetede yayınlanmış.yayın tarihinden itibaren geçerli diyo.ozaman önceden kredi alanları etkilememesi lazım

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bana da geldi bu mesaj. Bu sadece bireysel kredide mi böyle, yoksa konut kredisinde de var mı? Agaları biraz daha zengiz edeceğiz galiba.

Adsız dedi ki...

vergisini ödemeyen şirketlere af evinigeçindirmeye çalışan garibana haksız bir yük daha tefeci olmuşlar

Adsız dedi ki...

seçim yatırımı olsun diye vergi affı çıkarıyosunuz,elektiğe suyu zam yapmıosunuz,bununda faturasını bize çıkarıyosunuz,helal etmiyorum hakkımı,zehir zıkkım olsun.geçmişe yönelik yasamı olur.topunuzun allah belanısını versin.

Adsız dedi ki...

2009 yilinda ev yenileme kredisi kullandim ve her ay odeyecegim sabit odemelerim vardi. Bugun Halkbanktan gelen bir SMS mesaji ile KKDF orani nedeniyle odemelerimin degistigi ve her ay farkli oldugu bildirildi. Ben krediyi alirken sabit odeme sartina gore almisim ve yeni cikan bir bakanlar kurulu karari ile benim gecmiste aldigim krediye nasil ilave yaparlar anlamiyorum. Yeni kredi aliyorsaniz bunu anlarim, cunku almadan once ne kadar odeyeceginiz size soyleniyor. Ama onceden alinmis bir kredinin geri kalan odemelerine yeni cikan bir kuraldan dolayi degisiklik yapmak cok yanlis. Ayrica KKDF icin niye zaten zar-zor kredisini odeyen insanlardan boyle bir fona para topluyorsunuz. Niye bankanin kendisi odemiyor? Nicin musteriye yansitiyorsunuz? Yapilani kiniyorum.
Isparta

Adsız dedi ki...

ALAYINA İSYAN....

Adsız dedi ki...

Ben de ihtiyaç kredisi almıştım ve her ay düzenli ödeme yaparken KKDF arttı diye bir mesaj geldi İNG den. Ben, o karıncı gibi yazılan sözleşmede kesinlikle bunla ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum ama kanunlar geriye doğru işlemez. Dava açacağım.
Bir tane dava sonuçlanırsa lehte, KKDFler bankalar tarafından ödenmek zorunda kalınabilir.
Saygılar,

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yalnız değilsiniz, banada msj geldi.ING banktan.Ama Halk ve ING mi sadece onu anlayamadım.? Allah kahrettin bu devleti.sömürücüler.......
bizden aldıkları onlardan çıksın inşallah.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar sakın bankaya gidip imza falan atmayın.Mesajlarınızı silmeyin.Hiç üzülmeye gerek yok.Herkes Hukuka güvensin ve mahkemeye versin.Göreceksiniz bankalar avuçlarını yalayacak.Siz üzerinize düşeni yapın.gerisi gelecek.

Adsız dedi ki...

MADDE 2 – (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

yani buna göre daha önce kredi çekenleri etkilememesi gerekiyor.

Bundan sonra kredi çekecekler içindir.Yasa önceyi kapsamaz.Halkbak ingbak geçin bunları.Sömürecek yer arıyorlar.Birleşin Mahkemeye gidin.

Adsız dedi ki...

HALKBANK VE İNGBAKI KINIYOR.ADALETE TESLİM EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

Bugün ing ve akbank taksidimi yatırdım. İng hemen geçirmiş ancak akbank normal aldı. Sorduğumda henüz ne yapacaklarının belli olmadığını söylediler. Eğer alacakları bişey olsaydı almazlar mıydı? Bence fazladan alan bankalar iade etmek zorunda kalacaklar.

Adsız dedi ki...

2009 da %15 ten %10 a inince gel paranı al deyi unuttular

Adsız dedi ki...

böyle bir uygulama olsa olsa türkiye de olur hani ekonomi iyi gidiyordu çok kazanandan vergi alamayınca garibim orta gelirlilerin çökün bakalım boğazına vatandaşta cevabını seçim de verir inşallah uyanın millet

Adsız dedi ki...

merkez bankası başkanı kimdir ne iş yapar zamanlı zamansız çıkıp ileri geri konuşmaktan başka ona ve onun gibilere 30000 - 40000 tl maaş veriliyor çözümü uzaklarda aramaya gerek yok işçiye memura emekliye gıdım gıdım ötekilere çuvalla ye kürküm yeee

Adsız dedi ki...

Yok böyle bir saçmalık, kazanılmış haklar kazanılmıştır. Bunlar acaba sadece karar verenler için mi geçerli. Bizler temiz temiz çalışıyoruz ve gelirimiz belli. Bizi yolabilirsiniz. Sizler on yerden gelen kazançlarınızla etkilenmezsiniz. Dürüst çalışanın halini nasıl anlayabilirsiniz ki?

Adsız dedi ki...

BENDE 04102010 TARİHİNDE HALKBANK TAN KRD KULLANDIM .02/11/2010 DA MESAJ GELDİ BANKAYA GİTTİM .ALLAH RIZASI İÇİN AYDILATIN .BEYFENDİ MESAJ GENEL MÜDÜRLÜKTEN GELİYOR BİZ BİLMİYORUZ.YUKARDAN KRDİNİZE YANSITILACAK.HALBUKİ KKDF,ORANI RESMİ GAZETEDE YAYILANDIGI TARİHTEN SONRA KULLNDIRILAN KRDİLERE UYGULANMASI GEREKİRKEN.HALK BANK VE İNG BANK SÖMÜRÜ BANLKALARI.TARİH TANIMIYOR.SAYIN ....BAŞ.BAKAN AÇILAMSINA GÖRE 28102010 TARİHİNDEN GEÇERLİ DEMİŞTİ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.KİME BAŞVURUP HAKKIMIZI ARAYACAGIZ ARKADAŞLAR(ZADEDAŞLAR)

Adsız dedi ki...

olacak şey değil, mevcut kredi borçlularına uygulanmaması gerekirdi.

Adsız dedi ki...

KKDF nedir?

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’dur. KKDF, kar üzerinden hesaplanarak resmi kurumlara ödenmek üzere banka veya ilgili kurum tarafından müşterilerden tahsil edilmektedir.

Bir internet sitesinden aldığım açıklamayı paylaşıyorum. Bu kesintiden resmi kurumlara aktarım yapıldığına göre bankaların bir karı yok. Yanlış değerlendirme yapmayalım diye bilgilendirmek istedim. Anlaşılacağı üzere devlet kendisine yine gelir kapısı olarak gariban vatandaşı seçmiştir. Bir taraftan "af yapıyoruz" taktiğiyle şirin görünürken diğer taraftan çaktırmadan, insanların kafasını karıştırmayı yine becerip, biz yediğimiz kazığı anlayana kadar işlerini görmüşlerdir. Bir kez daha "geçmiş olsun (!)".

Adsız dedi ki...

bana da iş bankasından bu gün aynı tarz bir mesaj geldi. Vaktiyle müşteriyle anlaşma yaptıklarından oranlar bunun üzerinde sabit kalması gerekiyor. Hükümetin bankaların bu fütursuzca davranışlarına bir dur demesi hususunda ciddi tedbir alması gerekirken, neredeyse her yaptıklarına onay verircesine sessiz kalması da akıl alır bir şey değil... Şiddetle kınıyorum ve toplumu da bu sessiz kalmamaya çağırıyorum

Adsız dedi ki...

İŞ BANKASINIDA ŞİDDETLE KINIYORUM..34 YILDIR MAAŞIMI KULLANARAK BENİ SÖMÜREN İŞ BANKASI GEÇEN YIL ÇEKTİĞİM VE HALEN ÖDEDİĞİM TONLA FAİZLİ PARAYA GEÇMİŞ TARİHTE ÇEKİLEN KREDİYE KKDF NASIL KOYABİLİR..KANUN ÇIKTIKTAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRERKİ BÖYLE KANUNLARI ÇIKARANLARI,,BÖYLE FIRSATÇI BANKALARIDA ALLAH KAHRETSİN..

Adsız dedi ki...

ocagıma incir agacının indiği dakikalar...allahınızdan bulun

Adsız dedi ki...

Başbakan yanlış robin hood luk yapıyor ,, Benim bildiğim robin zenginden alır fakire dağıtırdı ,bizimki ise tam tersi fakir halk dan alıp zengini daha da zengin ediyor..
Gidinde zenginlerden alın sıkıyorsa

Unknown dedi ki...

ARKADAŞLAR, bankaları suçlamayı bırakalım. Bakanlar kurulu kararı ile devlet vatandaşın kredi borcu faizindan alınan fon payını arttırmıştır. Bankalar da bunu cebinden ödeyecek değil ya kredi borcuna eklemişlerdir. Asıl suçlanması gereken üç kuruşluk gelirine uygun olarak borcunu kapatabilmek adına banka kredisi çekmek zorunda kalan vatandaşın aldığı paraya göz koyanlardır. Bu açıklanan fona yapılacak kesintiler büyük meblağlardaki kredi kullanımlarında olabilirdi. Ama olmaz çoğunluğu oluşturan sıradan vatandaş her zaman için yolunacak "kaz" ve de güdülecek "koyun"dur. ASIL SUÇLANACAK KİŞİLER SİYASİ İKTİDAR VE DE ONLARI İKTİDAR EDENLERDİR. BUNU İYİ ANLAYALIM LÜTFEN!

Adsız dedi ki...

Mortgage (Tut-Sat) kredi çekenleri bağlamıyor ona göre, Mortgage kredileri kkdf ve bsmv gibi vergilerden zaten muaftı, artması da onları bağlamaz ama nakit kredileri araç kredilerini vb. bağlar, keşke artırılmasaydı, bu uygulama iktidara puan kaybettirir.

Adsız dedi ki...

Türkiyedeki bankacılık mevzuatı ve sistemi tefecilikten de beter halde.Krizde bizim bankalar neden büyüdü daha iyi anlaşılıyor.

Adsız dedi ki...

1 kuruşum geçiyorsa bunlara zehir olsun gebersinler batmanlı maliye bakanından bu beklenirdi açıklama yaparken iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyordu zaten, banlakarın eline fırsat geçti onlar zaten ayrı bir ekol hepsinin Allah belasını versin...

Adsız dedi ki...

sadece yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum.az değil 72 milyon insana uygulanan %5 lik artış toplamda dünyalar ediyor.acaba hangi bakanın cebini ısıtacağız bu sefer.yazık haktan hukuktan bahsesenlere bak.şuanda suç duyurusu yapıyorum legal yoldan gasp ediliyoruz

Adsız dedi ki...

bu şerefsizler hırsız milleti soyuyorlar birilerinin dur demesi lazım nasıl iştir önce kredi çek ödemen belli olsun sonra yükselsin adi herifler

Adsız dedi ki...

Burada yazdigimiz sikayetler bir ise yariyor mu bilmiyorum,umarim bir goren vardir...banada isbankasindan bugun msg geldi,hemen aradim bankayi bu tarihten once kredi almama ragmen bu oran degisikligini uygulamak zorundalarmis...toplamda odeyecegim kredi de 1000 tl lik fark olusuyor bu sadece benden tum kredi kullanicilarini topladigimizdan devletin alacagi ekstra gelir oldukca iyi !!
Sadece yazik diyorum burasi Turkiye 1 gunde degisir butun isler

Adsız dedi ki...

Hep düsündüklerimiz burada yazdıklarımızla kalıyor. Sinirlenip kızıyoruz sadece.Baska da bir halt olmuyor. 36 ay kredi cektim ve artık aylık 8 tl fazladan ödeyecegim. haram olsun!!!!

Adsız dedi ki...

Ben 2009 yılında Fortis'ten kredi kullanmıştım ve KKDF oranı düştüğünde ödeme planım değişmiş ve taksitlerim azalmıştı. Bugün İşbankası'ndan mesaj geldi. Kredi sözleşmemiz gereği hepimiz vergilerdeki değişimden kaynaklanan riski üstlenmekteyiz. Yani banka kendisini bağlamayan riski pek tabi ki üstlenmiyor. Bu devletin vergisi.
Bu tarihten sonra geçerli olacak demek de, bu tarihe kadar ödenmiş meblağ etkilenmeyecek. Kalan faiz tutarı üzerinden fark kadar ilave vergi gelecek. Daha önce de(2009'da) bu şekilde hesaplanarak azaltılmıştı.
Devletin kaynak yaratması şart, yedirdiklerini bir şeilde yerine koymaları gerek değil mi?

Adsız dedi ki...

Başka bankalarda yolluyor iş bankası ve garantide yolladı.

Adsız dedi ki...

sen kaynak ol o zaman!!!!

Adsız dedi ki...

ya bi saçmalamayın bankaya ödediğiniz faize niye karşı çıkmıyorsunuz aldığın kredinin hemen hemen yarısı faize gidiyor gıkınız çıkmıyor devlet faizin 1000/5 oranında yükseltince ondan kötüsü olmuyor akıllımısınz siz boş laf üretmeyin

Adsız dedi ki...

bir yandan hükümet seçim yatırımı için vergi, prim vs faizve gecikme cezalarına af getirirken, milyarlarca yasal hakkından vazgeçerken, diğer yandan kümesteki tavuklar var onlardan nasıl olsa KKDF oranını %5 artırarak, işadamlarından almaktan vazgeçtiğim borçları bu banka kredisi kullananlardan alırım mantığıyla vergi affını getirmeyi düşünmekteler.
Allah aşkına Adaleti temsil ediyoruz diyen Bakanlar Kurulu, bir yandan vergi ve prim borçlarını ödeyememiş diye acıyıp işadamlarının borcunu sileceksiniz, diğer yandan zaten zor da olduğu için bireysel (ticari değil) kredi kullanmış olanlardan önceden anlaştığın vergiyi artırıp, vergi borçlarını bunlardan tahsil edeceksiniz. Böyle adaletsizlik olmaz.

Bu KKDF kararının, yayımı tarihinden itibaren kullanılan kredilere uygulanması hususunda gerekli düzeltmenin derhal yapılması gerekmektedir.

bireysel kredilerin toplamının tahminen 120 milyar olduğu düşünülürse, KKDF artırımı ile devletin kasasına tahsilat sorunu olmadan kümesdeki tavukları yolarak yaklaşık 1,4 milyar TL para girecek. Böylece vergi affı ile kaybedeceğini bu yolla kazanmış olacak. Vergi yüzsüzünün borcunu zaten zorda olan insanlara ödettirilerek adalet sağlanmış olacak.

Adsız dedi ki...

60 ay taksitli kredi çekmiştim yedi taksiti kalmıştı, gelen tüm vergiyi şimdi kalan 7 taksitime bindirdiler....utanın beyler yazıklar olsun bunu yapanlara..

Adsız dedi ki...

Allah coluk coccuk demeden alayinin belasini versin.....allah bu ulkenin belasini versin..tayyip allah senin versinn..kanserr olursun insallah..o zaman cenazene gelirim istee.o zaman hakkimi helal etmiyor deyip mezar tasina tükürücem...

Adsız dedi ki...

Haram olsun,zehir zıkkım olsun inşallah erdoğan. Öbür dünyada hesabı sorulacak. Bu hükümet artık ne zaman elini cebimizden çekecek.
Lafa geldimi mangalda kül bırakmazlar.
İşte ehil omayan insanları,benim adamım,okyanus ötesi öyle dedi diye devletin her kurumunun başına getirirsen olacağı budur.

Adsız dedi ki...

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ BAKANI ONAYINDAN GEÇEN ADALETSİZ UYGULAMANIN ACİLEN DÜZELTİLMESİ RİCASIYLA.

İNANILMAZ. %10-%15 OLDU. %30,%50 OLABİLİRDİ. KİM ENGEL OLACAK. BU NASIL BİR YASA. BİR MAL SATIN ALINDIKTAN SONRA BEDELİ NE HAKLA DEĞİŞTİRİRSİN.

Adsız dedi ki...

Mevcut hükümete oy vermeyipte bu uygulamadan mağdur olan arkadaşlar hariç diğerlerinin konuşmaya bile hakkı yok Bir kral yaratıp sonrada emirlerine boşa karşı gelmesinler.Benim gibi kurunun yanındaki bütün yaşlar adına buna sebep olan herkesten allah hesap sorsun diyorum..

Adsız dedi ki...

oy verenler düşünsun nasıl bir soyguncuya oy verdiklerini hepsine lanet olsun yazık çok yazık bu ülkeyi yönetenlere uçak parası eksik kalmış olabilir

Adsız dedi ki...

Malum mesaj az once banada geldi. Internetten gelen haberler dogrultusunda aslında bekliyordum. Geçirmekte oldugumuz ekonomik buhran döneminde devletimiz bizlerden yeniden yardım talebinde bulunmus (emretmiş!). Bankalarıda kendisine tasaron olarak yetkilendirmiş. Ekonomik sıkıntı doneminden de guclenerek cıkan tek sektor olan finans sektoru bu işide memnuniyetle yerine getirecektir. Bu tarz bir durum dünyada baska bir ulkede olmaz arkadaslar. Kerdimizi sanslı gormeliyiz. Zamanımızda dünya üzerinde yasayan her insanoglu gibi sanırım bence cennetlik değilim. Fakat sunuda biliyorum kul hakkını odemeyen cennete giremeyecek. SAyın bakanlar kurulu ve bu durum ile dogrudan ilişkili olan finans soktoru yoneticileri (sizlerde bu duruma veya uygulamaya itiraz etmediğiz için) ben sizlere hakkımı helal etmiyorum. Cehennemin kapısında bulusmak üzere.
Herkese selamlar

Adsız dedi ki...

sadece halk bankası ve ıng değil iş de aynısını yapmış lanet olsun bu düzene

Adsız dedi ki...

Acaba daha önce kredi alıp ta ödemeyi bitirenlere kadar geriye dönük birşey olabilirmi.. Bu asla adil bir durum değil, bu tarihten sonra kredi alanlara uygulanmalı 2004 yılında öyle olmuş, geriye dönük değilmiş

Adsız dedi ki...

Benim gördüğüm Akbank hariç tüm bankalar yapmış birde yapıkrediyi bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

avukat arkadasıma sordum haber vericek geriye dönük uygulama nerde varda bunda uygulamayı düşünüyorlar.

Adsız dedi ki...

beyfendinin dediği gibi oy verirken düşünmek lazım s80 yıldır atalarımızdan kalan bütün gelir getiren kuruluşları sattılar satacak bir şey kalmadı artık bundan sonra elleri cebimizden çıkmayacak.yokluk yıllarında atalarımız satmadı bunlar hayırsız evlat gibi hal vurup harman savurdular.

Adsız dedi ki...

BU FORUMDA Kİ TÜM ARKADAŞLARA SESLENİYORUM.KARAMSARLIĞA KAPILMAYA GEREK YOK.BİRLEŞİN VEYA TEK OLARAK MAHKEMEYE GİDİN.GÖRECEKSİNİZ BANKALAR EŞŞEK GİBİ GERİ ÖDEYECEK.EZİKLİK YOK.AYRICA BU İŞİ BASINA GÖTÜRÜN.SESİNİZ DUYULSUN.MAİLLER ATIN.ELİNİZDEN GELENİ YAPIN.HAYDİ HEP BERABER HASIZLIĞIN KARŞISINDA DİM DİK.

Adsız dedi ki...

yazıklar olsun kardeşim bu nasıl bi uygulama nasıl bi zihniyet biz 8 ay önce kredi kullanmışız şimdi yükseliyor 8 ay önce anlaşılmış ve çekilmiş krediye uygulanıyor nasıl bi iş bu kardeşim bütün hesaplar al üst oldu aldıgım 600 tl asgari ücret verilen 6 ayda %4 zam geri alınan %5 kkdf faiz oranı yükselişi nasıl bi iş anlamadım kaşıkla veriyorlar kepçe ile alıyorlar yazıkkk yuuuuuhhhhhhhhhhhhhhh

Adsız dedi ki...

bir torba daha kömür aldınız hadi iyisiniz... bir pakette makarna... önce geleceğini sonra şerefini bunlara satanlara yuhhh diyorum... balık hafızalıyız ama yarın çıkar iki mahalle ağzı yine şakşak yine gelsin oylar. neymiş müslüman adamlaaar.. din satıyorlar diiinn.. parasınıda peşin peşin alıyorlar...

Adsız dedi ki...

İş bankasından az önce bana da geldi mesaj. İş bankası da uyanmış, bunların köküne dinamit koyup patlatacaksın...

Adsız dedi ki...

Hepsinin allah belasını versin haram zıkkım olsun

Unknown dedi ki...

ohh shitttttttttttt

Adsız dedi ki...

Bunlar din kisvesi altında milleti hassas yerinden yakalamış gayri nizami omurgasızlar..size söylüyorum İçinizden bu yorumu okuyan varsa eğer bu milletin 1 kuruşuna bile göz diken faizinin de faizini almaya çalışanlar bi gün bunların hesabını verecekler.
"Keser döner sap döner gün gelir hesap döner..

Adsız dedi ki...

2-3 günden beri maliye bakanlığı insanların vergi borcunu sıfırlayacağız deyip duruyor.Bu işin maliyetinin nereden çıkacağı belli oldu.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar her şeyden önce altına imza attığınız sözleşmeyi okuyun. Orada her şey çok açık olarak yazılmış bankalar yaş yere yatmaz. Sözleşmenizdeki Akdi Faiz, Vergi ve masraflar başlıklı maddeyi tekrar okumanızı eğer okumadan imzaladıysanız iyice okumanızı tavsiye edeceğim. Geleceğimizi kendi isteğimizle kabullendiğimizi göreceksiniz.

Adsız dedi ki...

http://www.resmi-gazete.org/tarih/20101028-3.htm link burada ve geçmiş diye birşey yok genelgede ben tüketici hakem heyetine vereceğim bankayı

Adsız dedi ki...

Yorumlara bakıyorum da herkes aslan kesilmiş. Söz konusu artış 10.000 TL kredi için ortalama 76 TL ek vergi yükü getiriyor. Burada görüyorum ki hiçkimse "bu ayda devletime fazladan 50 TL vergi vereyim" ya da "devletim kazansın 100 TL bağış yapayım" zihniyetinde değil. Bende kredi kullanıyor olmama rağmen devletim kazanacağı için çok sevinçliyim. Ya vergi vermeyi seveceksiniz ya da o vermeyi sevmediğiniz vergiyi bir şekilde sizden alacaklar. Biraz zihniyeti değiştirmek gerekiyor.

Adsız dedi ki...

Siz ne diyorsunuz ya? Ben devlet memuruyum, her ay enayi gibi devlete vergimi son kuruşuna kadar ödüyorum. Siz kimden yanasınız? Devlete fazladan 50 TL vergi vermekmiş... Devlet vatandaşını türlü yollardan soyarken ne oluyor? ÖTV denen vergi hani deprem yaraları sarılınca kalkacaktı? Ödediğimiz vergiler ziyafetlere, süslü binalara, makam arabalarına... gidiyor.

Adsız dedi ki...

Bencede yuuuuuuh yaaa yeter artık çalıştığımız vergiye gidiyor belimizi kamburu gittikçe çukurlarştı!!!1ticari amaçla kullandırmamak şartıylaymış peki ya borç ödemek için kullanılan kredilere istediğinizi ekleyin çünkü borç ödemek için çekiyoruz kredileri GEZ-MEK,SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ İÇİN DEĞİL helal olsun Ülkem sanaaaa VURUN ABALIYAAAAAAA

Adsız dedi ki...

Bende devlet memuruyum. Her ay devlete vergimi veriyorum. Bu tip ufak hesapların peşinden koşmaktansa daha ciddi konulara tepki vermek gerektiği düşüncesindeyim. Parfümlerden örnek vermek gerekirse 1 şişe Creed - Green Irish Tweed olmuş 250 (USD) ya da Guerlain Derby şişesi 400 (USD)!!! Ayda 1 şişe kullandığını düşünsen hesap basit. Verdiğim sadece örnekti tepki verilmesi gereken konulara yönelik...

Adsız dedi ki...

parfümle ilgili örnek veren arkadaş gelsin bu yazdıklarım.Ben devlet memuruyum 3 yıl önce öğretmenler gününde çektiğim kredi tam bu ay bitecekti.Son taksidimdi.Son taksidime, bu bir anda gelen faizler binecek.Siz olsanız üzülmezmisiniz.Parfüme gelince ismini yazdığınız parfümleri ilk defa duydum.Benim kullandığım parfüm 30 tl lik.Onuda 6 ay kullanıyorum.

Adsız dedi ki...

15:18'de yazılan yoruma cevap:
3 yıl önce çektiğiniz kredinizin son taksidinde dediğiniz gibi yüksek bir miktar ödemeyeceksiniz. Son taksidinizdeki kalan faiz miktarı üzerinden hesaplanan KKDF %10 yerine %15 hesaplanacak. Kredi tutarınızı bilmiyorum fakat ödeyeceğiniz ek masraf 10 TL'yi geçmez. Eğer bankanız geçmişe yönelik bir ek masrafla karşınıza çıkarsa bu illegaldir ve itiraz edebilirsiniz. Kanun geçmişe yönelik işletilemez. Parfüm örneğini bazı aklı havadaki arkadaşlar okur da akıllanır diye verdim yani anlayana. Talihsiz durumunuza üzüldüm fakat rahat olunuz.

Adsız dedi ki...

bukadar adilik olmaz 16 ay öde ondsan sonra kalan 20 aya ekstradan yük bindirsinler allah belalarını versin haram zıkkım olsun

Adsız dedi ki...

deli dumrul yapmaz bunların yaptıklarını..
kaynak yaratacağız diyorlar vergi borçlarını ve ceza borçlarını affediyorlar.
kaynak yaratacağız diyorlar sigara ve alkole yükleniyorlar.
kaynak yaratacağız diyorlar memur va işçiden kaynakta kesiyorlar....
kaynak yaratacağız diyorlar akrabalarına peşkeş çekiyorlar.
kaynak yaratacağız diyorlar oğullarına gemicik,pırlanta, yumurta,mısır .... alıyorlar. KDV sini bir geceliğine düşürüyorlar. Ertesi gün kdv tekrar yüksek.
Acaba niye?
Neden olacak kendi yandaşlarını ve akrabalarını işlettikleri sektörde lider(TEKEL) yapabilmek. Varmı bunun başka izahıı.
Bizim milletimiz normal karşılar iki gün sonra ve unutur.
Amerika unutturmadımı....
Attığı kazıkları...
alışmadık mı yeni yeni vergilere (geçici olduğu söylendiği halde K... mıza kadar kaçan çıkaramadığımız vergilere).Siyasette ne oldu gelen eskisini iptal ettimi? HAYIR..
Neden? Tatlı tatlı geliyor paralar. Gelen geldi de kaçanlar veya batıranlar ne oldu? Zavallım HALİS TOPRAK GÜNAH KEÇİSİ oldu. Sadece o cezalarını ödedi.
EROL AKSOY.MEHMET EMİN KARAMEHMET,UZANLAR......
Hangisinden alabildiler ki?
Yok kardeşim bu hükümetin de işi dürüst vatandaşı soymak.Çünkü AZILILARA karşı eli kolu bağlı.
ÇÜNKÜ "MİNAREYİ ÇALAN KILIFINA UYDURUYOR" senin benim gibi dürüst olansa Minarenin yanında yakalanıyor ...........

Adsız dedi ki...

eski kredi alanlara bu kural
kanun banka işi tc de bitmiştir saygı
lar

Adsız dedi ki...

Bankpozitif şimdi bana da yolladı güzel haberi. Kahkahalarla gülüyorum halime, halimize.... Deliliğin son aşaması nedir bilirsiniz. Bizi bu hale getirenlerden allah razı olsun...

Adsız dedi ki...

YAZIKLAR OLSUN DİYORUM.BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM.18 AY VADELİ TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANDIM...BORCUM OCAK 2011 DE BİTİYOR.İKİ AY SONRA.BU NE İŞ YA.ZATEN 16 AY BORÇ ÖDEMEK İÇİN SIKINTI ÇEKİYORUM.KALMIŞ ŞURADA 2 AY VUR ABALIYA YAZIKLAR OLSUN........KİMDEN ALIP KİME VERİYOSUNUZ YA.....

Adsız dedi ki...

HALK SMS GÖNDERMİŞTİ (TÜKETİCİ KREDİSİ) DÜN AKŞAM İNTERNET ŞUBESİNE BAKTIM HEMEN FARKI KOYMUŞLAR YAKLAŞIK YÜZELLİ MİLYON FAZLA ÖDECEYECEĞİM. ŞİMDİ VAKIFBANK İNTERNET ŞUBESİNDEN BAKTIM EV KREDİSİNE ONA HERHANGİ BİR FARK GELMEMİŞ, BELKİDE DAHA UYANAMAMIŞLARDIR.

Adsız dedi ki...

bizede geldi o lanet mesajdan.

Adsız dedi ki...

... GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR...

... KATLANMALI ...

oak_61 dedi ki...

yukarda bi kaç kişiye yardımcı olması amacıyla yazıyorum.
1- Konunun bankalarla alakasıyoktur. Tamamen Bakanlar Kurulunun aldığı karardan dolayıdır.
2-Tüm bankaların sözleşmelerinde devletin aldığı vergilerde değişiklik olması halinde bunun tüketiciye yansıtılacağı yazar.
3-Ticari ve konut kredileri hariç kredilerde kkdf vardır. Konut kredilerinde kkdf zaten alınmaz. Dolayısyla bunu banka zaten taksitlere yansıtmaz.

Adsız dedi ki...

gece gündüz çalışıp kredimi ödeyecem devlet oturduğu yerden daha fazla sırtıma binecek BUNLARA MÜSLÜMAN DEYİP İNSANLARI MADDEYE BAĞIMLI YAPAN BÖYLE İKTİDARIN ALLAH TAA BELASINI VERSİN

Adsız dedi ki...

Bu uygulama sadece Halkbankta değil şimdide Vakıfbankta'da başlamış.Ne yapmam gerek bilmiyorum.Biz Ay başını zor getiriyoruz.Birde şimdi bu çıktı.kredimizi cekerken bize böyle bir uygulamadan bahsedilmedi.Arkadaşlar ne olur bana bir taneniz ne yapmamız gerektigini söyleyebilirmi!Dava acarsak hak edebilirmiyiz onuda bilemiyorum.Acele Cevap bekliyorum.Saygılarımla

Adsız dedi ki...

BU KARARI KIM NEYE DAYANARAK NE SEBEPLE ALDI BİLMİYORUM.
AMA ÇOK BASİTTİR Kİ ALEYHDE OLAN KANUN YADA YASA GERİYE YÜRÜMEZ,ANCAK LEYH DE OLDUĞU TAKTİRDE GERİYE YÜRÜME SÖZ KONUSU OLUR.

BEN VERİGİMİ DÜZENLİ OLARAK VERİP TÜM VATANDAŞLIK GÖREVLERİMİ İTİNA İLE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORSAM VE İHTİYACIM OLDUĞU İÇİN KREDİ ÇEKİP BÜTCEMİ ONA GÖRE AYARLIYORSAM, HİÇ BİR YASA VEYA DEVLETİN BENİM BÜTCEMİ SARSMAYA HAKKI YOKTUR.

BU TAMAMEN HUKUK İÇİNDE HUKUKSUZLUKTUR.

Unknown dedi ki...

Şikayet etmek en doğal hakkımız.Fakat önemli olan bu konuda ne yapabiliriz?Başvuracağımız yasal bir mercii var mı?Tükoder'e bu konuda çok şikayet yağıyormuş.Hukuken bir tüketici olarak yapabileceklerimiz konusunda bilgisi olan varsa lütfen bizleri de aydınlatsın.Mahkemeye başvurmak gerekiyorsa onu da yapalım.

Adsız dedi ki...

seçim ekonomisini kredi kullanalardan çıkarıyo hainler. 5 tane cahili kandırmak için ekonomi yaratıyolar

Adsız dedi ki...

SAAT 00:14 E YAZIYORUM.SEN BANKACISIN HERHALDE.SAYIN BANKACIM KANUN NE ZAMAN GÖRÜLMÜŞ GERİYE DOĞRU İŞLEDİĞİNİ.DOĞRUSU, RESMİ GAZETEDEN ÇIKTIĞI GÜNDEN İTİBAREN KREDİ ÇEKENLER İÇİN OLMASIDIR.BU BİR ADALETSİZLİK VE DE GASPTIR.HAYDİ HERKES MAHKEMEYE.GÖRECEKSİNİZ.HAKKIMIZI GERİ VERECEKLER.

Unknown dedi ki...

Ben 1,5 senedi kredi borcu ödüyorum. Şu an aşıklanan bir karar 1,5 se evvel kredi almış birini neden mağdur ediyor anlamadım!..

Adsız dedi ki...

İTİRAZ edecek bir YOL arkadaşlar!!!!

Adsız dedi ki...

tepkinizi GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINA yapınız bu konuda bankalar birliğine yazı gönderen o başkanlıktır.. 2004 yılında da aynı uygulama olmuş ancak GİB tüketici lehine karar vermiş ancak şimdi ki kararı tüketici aleyhinedir...

Adsız dedi ki...

İşyerinden 5 aylık maaşımı ve 8 yıllık tazminatımı alamadan ayrıldım, mahkemeyi 2 yılda (Süper hızlı sonuçlandı) kazandım ama yine birşey alamadım, Kiracımdan kiramı alamadım, evimi sattım, kredilere mahkum oldum. 3 kuruşumda gözü olanın gözü çıksın. Bu ülkeyi yönetenin de, Adalette çalışanların da, Patronların da Allah Belasını versin...

Adsız dedi ki...

Çok sayıda şikayet yapılmış tüketici derneklerine. Onlarda yeni kredilerde geçerli olması gerektiğinin altını çizmiş. İşte bu kadar anca altını çizerler sıkıysa yasal yollara gitsinler.

Yoksa siz hala hukuk devletinde mi yaşadığınızı sanıyorusnuz???

Adsız dedi ki...

Çok sayıda şikayet üzerine bu konuda bir açıklama yapan Tüketici Derneği, geçmişte (15 Ağustos 2004) yılında da benzer bir KKDF artışı yaşandığına dikkat çekti. O zaman da Bakanlar Kurulu’nun KKDF’yi yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını, Maliye Bakanlığı’nın da Bankalar Birliği’ne bir yazı yazarak 16 Ağustos 2004’ten sonraki kredilere bu oranın uygulandığını hatırlatan dernek, 28 Ekim 2010 tarihli kararın geçmişe yönelik olarak uygulanmasını eleştirdi. Maliye Bakanlığı’nın tamamen aynı olan iki Bakanlar Kurulu kararının uygulamasına ilişkin iki farklı şekilde yorumladığı vurgulanan açıklamada, şu değerlendirme yapıldı: “Fon oranındaki artış, bu tarihten önce kredi kullananlar açısından öngörülemeyen bir artış. Tüketicilerin ödeme planının değişmesi büyük bir haksızlık. Fon oranlarındaki artış bu kararın çıktığı tarihten itibaren yeni kullandırılan kredileri kapsamalıydı. 2004 yılındaki görüşe paralel bir uygulama getirilmesi daha yasal, daha etik olacaktır.” EEE YANİ??? VAR MI BİR GİRİŞİM?

Adsız dedi ki...

sakın ama sakın bankalara gidip sözleşmenizi yenilemeyin. eğer bunu yaparsanız, direkt olarak durumu kabul etmiş sayıyorlar. yeniden imzalanmayan sözleşmede tahsil edilecek ücretler geçersizdir. sonradan hakem heyetine başvurma şansınız var sözleşmeyi imzalamazsanız.
Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranın artırılmasıyla ilgili SMS gönderilerek bankaya çağrılan ve yeni sözleşmeyi imzalaması istenen tüketicilerden yoğun şikayet almaya başladıklarını belirterek, "Sözleşme yenileme çağrısı yapılan tüketicilere, ’sözleşmenizi asla yenilemeyin’ çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Adsız dedi ki...

akbankat bana mesaj göndermiş kanun yayınlandığı tarihte yürürlüğe giriyorsa bundan sona kredi kullanacak olanları ilgilendirir...bankalar bunu fırsat bilip herkese mal ediyorlar buna hakları yok... lehte kanun herzaman geriye dönüktür aleyhineyse etkilemez burda maddi zarar aleyhtedir ve etkilememesi gerekir yarın bankaya gidip görüşecem ısrar ederlerse mahkemeye verecem

Adsız dedi ki...

BENDE 2 AY ONCE AKBANK'TAN 36 AYLIK KREDİ ÇEKMİŞTİM.BU AKŞAM AYNI MESAJ BANADA GELDİ.ONLAR HELE HİÇ BANKAYADA ÇAGIRMIYORLAR,DİREK OLARAK YANSITMIŞLAR."ODEMELERİNİZDE ARTIŞ OLMUŞTUR.FARKI BU AYDAN İTİBAREN TAKSİTLERİNİZE YANSITILAKTIR" DİYOR MESAJDA.

Adsız dedi ki...

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranının artırılmasının 28 Ekim'den önceki kredileri kapsaması konusunu Gelir İdaresi ile konuşmaları gerektiğini bildirdi.
Şimşek, KKDF'nin artırılmasının 28 Ekim'den önceki kredileri kapsamasına ilişkin bir soru üzerine de, ''O konuyu Gelir İdaresi ile konuşmamız lazım. Bugün gazetelerde gördüm. Yani muhtemelen onun bir mantığı vardır. Bu konuya arkadaşlarla görüşeceğim. Muhtemelen şöyle olmuştur; geleceğe denk düşen taksitler vardır. Muhtemelen o çerçevededir. Bu konuyu inceleteceğim'' şeklinde konuştu.

Vergi borçlarının yapılandırılmasında ihtilaflı dosyalardaki borçlar için uygulama tarihine ilişkin soruyu da Şimşek, ''Genel olarak ben sayın Başbakanımızın bu konuda yaptığı açıklama öncesinden başlatılması gerektiğini prensip olarak önerdim. Şu anda o çerçevede gidiyor. Ama yine de son şekli verilene kadar size kesin bir tarih vermek istemiyorum'' karşılığını verdi.
memurlar.net

Adsız dedi ki...

koçfinanstan banada mesaj geldi
kimse gidip bankasına bu sözleşmeye dahil olmasın,imza falan atmasın

Adsız dedi ki...

02 Kasım 2010 16:12 maaşallah hükümetin borazanı gibisin. onlarda senin gibi ters mantıklı. kendilerine müslümanlar. oyun içinde kural değiştirilmez diyen başbakanın. lafa gelince güzel. uygulamaya gelince yaptıklarını gavur yapmaz ayıp ya. müslüman demiyorum bak insan da biraz utanma olur.

Adsız dedi ki...

Başbakan sürekli ihtiyacı olana yükleniyor zaten. Zenginler para üstüne para koyuyo. Kredi alan garibanda eski kredisinden bile fark ödüyor. Eski kredime yeni vergi artışı ne alaka. Nerede var böyle bir rezillik. Kınıyorum sadece. Cezasını çekecekler.

Adsız dedi ki...

Bu devlete vergi bile vermemek lazım. Bırakın ki maaşın %35 i vergiye gidiyor. Çakal bunlar.

Adsız dedi ki...

''Artış yasalara uygun olabilir, ancak bunun, kararının alındığı 28 Ekimden önce çekilen krediler için uygulanması yasal değil. Tüketiciler bu konuyla ilgili yasal yollara başvuruda bulunabilir ve haklarını arayabilir. Hiçbir tüketici böyle bir duruma rıza göstermez ve göstermemeli.

Adsız dedi ki...

seçimde harcanacak paralar, dağıtılacak odun kömürün parası, affedilen borçların parası nereden çıkacaktı

Adsız dedi ki...

ya milleti bu vergi affı nıye geriyo normalde borçlu görülenin doğru düzgün borcu yok adama 385 tl yı ödeyemedin diye devlet 1500 tl ceza veriyo oda faizleyip borç oluyo buna sesinizi çıkarmıyosunuz aynı devlet sözüm ona güzellik yapıyo haksız yere verdiği cezayı kaldırıyo kendi alıyo kendi veriyo yani şimdi sizde bu işe alet alıyosunuz herkesin ağzında af lafı ayıp be kardeşim af dediğin şey zaten insanların hakkı olan şey hakkıyla devlet alması gereken vergiyi alıyo af maf yok çıkarın aklınızdan ayrıca bu kadar haset olmayın devlet affı senden aldığı 100 tl ilemi kurtaracakta kendinizi bir halt sanıyosunuz şıkayetini söyle doğrusu şu kkdf geriye işlemez af maf yok mılletten alması gerekenden yınede fazla olarak para alınıyor senın cebınden alınan af için alınan bır para yok

Adsız dedi ki...

faiz alanları ALLAH lanetlemişti. şimdi siz bunun cezasını dünyada çekmeye başladınız. boşuna şikayet etmeyin.

Adsız dedi ki...

Bizler Birer Koyunuz Koyun Çobansız Koyun Sürüsünü Kurtlar kaparmış Bizlerde Kurtlara Malesef Yem Olduk Geçmiş Olsun...

Adsız dedi ki...

KKDF ÖYLE ZANNEDİYORUM Kİ HAKSIZ KAZANCIN MEŞRU GÖRÜNEN VE MADURLARINA MEŞRU GÖSTEREN, MUTLU AZINLIĞIN DESTEKÇİSİ

Adsız dedi ki...

ben 2009 da akbanktan 15000 tl tüketici kredisi kullandım 21000 tl olarak 36 aya bölündü taksitlerim 572 lira olarak belirlendi her taksidimi 22 sinde ödemem gerekirken 15 inde ödedim ama faizden hic indirim olmadı desem doğru olur ançak şimdi danıştay kararı deyip telefonuma mail geldi şaşılaçak bir durum insanları koyun gibi güdmemin alemi yok yaptığınıza şaşıyor ve kınıyorum ne diyim allah islah etsin sizi

Global Finance ltd dedi ki...

Good Day herkes, benim adım ben Türkiye'nin vatandaşlarını duyuyorum GÜNDÜZ Brodin olduğunu. Ben bir ev satın almak ve iş kurmak için kredi ile bana yardımcı olduğunuz için Global Finance Company Bay Morgan Robert takdir istiyorum, ben Apex kredi şirketi ve 24hours KREDİ Şirketi tarafından hile.

Kredi arayanlar bu e-Global Finance Şirketi başvurmalısınız: glodal.int.ltd@gmail.com

Ben onlar bana bir kredi verirsen, ben herkese tanıklık paylaşacak şirket, Global Finance Şirketi söz veriyorum.

Global Finance Şirketi en iyisidir.

daha düşük faiz oranıyla kredi bugün onları başvurun.

E-posta iletişim: glodal.int.ltd@gmail.com

Adsız dedi ki...

Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da sen bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek ihtiyacınız var mı? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın.

Bu Yaz Finans Şirketi. Biz% 3 makul bir faiz oranıyla ilgilenen kişilere krediler sunuyoruz. 1,000.00 gelen 10,000,000.00 maksimum miktar aralığı.

Maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir olarak bizim krediler de sigortalıdır.
YATIRIMCILAR DA İHTİYACIMIZ VAR.

Para: Dolar, Euro, Laria

E-posta yoluyla bize ulaşın:
summerfinance.ng@hotmail.com

Saygılarımla
Summer Finance Company
Bir ANLAMI SİZİN DÜNYA VERİLMESİ.

Adsız dedi ki...

Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da sen bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek ihtiyacınız var mı? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın.

Bu Yaz Finans Şirketi. Biz% 3 makul bir faiz oranıyla ilgilenen kişilere krediler sunuyoruz. 1,000.00 gelen 10,000,000.00 maksimum miktar aralığı.

Maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir olarak bizim krediler de sigortalıdır.
YATIRIMCILAR DA İHTİYACIMIZ VAR.

Para: Dolar, Euro, Laria

E-posta yoluyla bize ulaşın:
summerfinance.ng@hotmail.com

Saygılarımla
Summer Finance Company
Bir ANLAMI SİZİN DÜNYA VERİLMESİ.

Unknown dedi ki...



MY TESTIMONY FROM A LEGITIMATE MONEY LENDER
My name is Dorene Zeller, I am from United State. Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Dennis Hopkins Finance Home he help me with a loan of $300.000 some days ago after been scammed of $2500 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $300.000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:dennishopkins_financehome@live.com or http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins69@yahoo.com or Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william Tel:UK+447509546091.He is a trust worthy man.

Adsız dedi ki...

Eğer şirketler, işletmeler ve kuruluşlar için proje finansmanı ihtiyacı var mı?
Eğer tarımsal kalkınma kredisi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir iş başlatmak için bir kredi gerekiyor mu?
Eğer faturalarınızı ödemek için bir kredi gerekiyor mu?
Tıbbi kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer kişisel kredi ihtiyacınız var mı?
Eğer bir araba satın almam gerekiyor mu?
Işinizi genişletir krediyi ihtiyacınız var mı?
Çiftlik ekipmanları kredi gerekiyor mu?

Cevabımız evet e-posta ile bize bugün ise, stone.b.f.ltd@gmail.com
Biz düşük faiz oranıyla size kredi verebilir.

Bizim ana hizmet için şirketler, işletmeler ve kuruluşlar için uluslararası proje finansmanı sağlanmasıdır

eğlence, turizm, eğlence ve inşaat sektörlerinde önemli arazi geliştirme projeleri.

Daha fazla bilgi için e-posta ile bana geri alırım İçin: stone.b.f.ltd@gmail.com

Unknown dedi ki...



Recently I was involved in a scam with a company pretending to be a loan company that went in search of a lender that would lend money to people with bad credit. To make a really long story short I was naive and ended up wiring a total of $13000.00 to Nigeria,Ghana,Malaysia and Singapore.The worst part of this whole thing is that I did my research like I was supposed to, the company was listed in the phone book in MA, and I also checked them out!!! Everything checked out fine and when the money never came in the company said that they were going to refund my money and when the money never came in I tried to call the company and the recording now says Thank you Goodbye and hangs up on you. I was Lucky to get in Contact with Dennis Hopkins Finance Home that offered me a loan of $500.000. i will refer anyone in need of financial Help to http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Tel:UK +44750954609 Skype Id:roger.n.william I had a wonderful experience with them. Dennis Hopkins Finance Home is a legitimate Money Lender

Adsız dedi ki...

Eğer herhangi bir amaçla işinizi veya desteklemek için acil kredi ihtiyacınız var mı? Biz sertifikalı ve meşru ve uluslararası lisanslı kredi borç veren Biz% 3 makul bir faiz oranı iş firmaları, şirketler ve bireyler için krediler sunuyoruz, bir kısa veya uzun vadeli kredi olabilir ya da kötü kredi var olsa bile, biz işlemek zorundadır sizin kredi en kısa sürede başvurunuzu aldıktan. Biz bağımsız bir finans kurumu vardır. Müşterilerimizin binlerce kredilerin çeşitli sağlanmasında yılda mükemmel bir üne kadar inşa etmişlerdir. Biz ya bütün vatandaşlar ve sivil vatandaşlar için, herhangi bunu kolay kişisel krediler sunuyoruz vatandaşlar ve sivil vatandaşlara miktarı, ticari / işletme kredisi, araba kredisi, leasing / ekipman finansmanı, borç konsolidasyonu kredi, ev kredisi ve garantili kredi hizmetleri sunun iyi ya da kötü kredi geçmişi. Eğer varsa firmamız e-posta (loanlender@outlook.com) bilgilerinizle bize e-posta gönderebilirsiniz gerekir.

Unknown dedi ki...

Eğer herhangi bir mali zorluklar var mı? Sizin yardım yolda. kredi almak için nasıl endişe geceleri uykularım? Izin vermeyin hayallerin, kolay ve güvenilir kredi için İletişim [honestlender0@yahoo.com) ölmektedir.

Adsız dedi ki...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Yardım için Sayın Poskonny ulaşın, biz çok düşük bir faiz oranı % 2 olarak kredi vermek. Bizim

E-posta: ocwenfinancialmortgage@outlook.com

Adsız dedi ki...

Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da sen bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? Işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek ihtiyacınız var mı? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın.

Bu Kredi Çözüm Şirketi. Biz% 3 makul bir faiz oranıyla ilgilenen kişilere krediler sunuyoruz. $ 1,000.00 dolardan $ 10,000,000.00 Dolar maksimum miktar aralığı.

Maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir olarak bizim krediler de sigortalıdır.
YATIRIMCILAR DA İHTİYACIMIZ VAR.

E-posta yoluyla bize ulaşın:
dporterwintrustmortgage@outlook.com

Saygılarımla
Kredi Çözümleri Şirketi
Bir ANLAMI SİZİN DÜNYA VERİLMESİ.

Unknown dedi ki...

Her bir Merhaba ben hızla Tanrı artık övünme bir zengin kadın fakir olmaktan, zarafet ottan hayatımı değiştirdi Bir okunaklı ve gerçek kredi borç veren beni yönettiği nasıl bir tanıklık kesme için bu orta kullanmak istiyorum lütfen stres veya mali zorluklar olmadan sağlıklı ve varlıklı yaşam. benim ağrıları eklemek olmaz kim online okunaklı kredi borç veren bir kredi almak umutsuz hale internet üzerinde bir kredi almaya çalışırken pek çok ay sonra ve 2700 $ toplamını kandırdı, sonra ben bir arkadaşı ile irtibata karar Son zamanlarda online kredi var mayın, biz konuda tartışılan ve bir adam CEO'su WAYNE kREDİ ŞİRKET olan Bay Wayne denilen hakkındaki sonuca o bana Yani çok düşük faiz oranı ile ($ 120,000.00) bir kredi toplamı için uygulanan kredi stres olmadan kolayca kabul edildi ve tüm hazırlıklar nerede kredi transferi ile ilgili ve kredi benim banka yatırılır edildi az üç (3) gün içinde yaptı. e-posta yoluyla ulaşın: wayneloancompany@gmail.com sizin kredi için bugün.

luis dedi ki...

Merhaba, bankalar ya da diğer herhangi bir finans kurumu tarafından kapatmak ve hala kredi veya kişisel finansal yardıma ihtiyaç Have Been? Daha fazla bilgi için (freedomloanconsultant@gmail.com): E-posta
teşekkürler

Unknown dedi ki...

Merhaba Bay / Bayan,
Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. E-posta: oxford_loanfinances@hotmail.com

Teşekkür ederim.
Bay Wilson Jones

aukredi@gmail.com dedi ki...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir kredi ihtiyacınız varsa, WhatsApp +917795372439 üzerine bana ulaşın

Unknown dedi ki...

Bir krediye ihtiyacın var mı? İletişim Sir Murat Acar Kredi Şirketi, İşte finansal problemlere bir kredi, finansal yaşantısını artırmak isteyenler için bir fırsata ihtiyacımız var, çok makul faiz kredileri veriyoruz. Finansal stres kredi olan insanlara yardım kredileri, işletme kredileri, Tıbbi krediler, konut kredileri, öğrenci kredileri vb. Biz her çeşit kredi temin edebiliriz.

Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: muratacarfinancialservice@gmail.com

Saygılarımla

Unknown dedi ki...

Merhaba,


     Ben Bay Henry Wilkerson, özel bir kredi vereni ve buradayım, bir kredinin olmasını hayal etmek için buradayım. Acilen bir krediye ihtiyacınız var mı? Borçlarını ödemek için bir krediye ihtiyacın var mı?

Muhtemelen işinizi genişletmek ya da kendi işinizi başlatmak için bir krediye ihtiyacınız var mı, o zaman sizin için burada% 2 gibi düşük faiz oranlı bir krediyle geliyoruz ve 100.000.000,00 $ 'a kadar bir kredi tutarı ve 100.000.000,00 $' lık bir kredi miktarı alabilirsiniz. 50 yıla kadar.

Daha fazla bilgi edinmek için şimdi bize easyloanfirm15@gmail.com adresinden e-posta ile ulaşın.


Bay Henry Wilkerson
easyloanfirm15@gmail.com

Credit Financier Home dedi ki...

*% 3 faizli kredi oranı sunar
* Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
* Para garantisi

İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

İletişim Adresi:
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

Ancelotti Finance dedi ki...

Merhaba,

Bu Ancelotti İnşaat LLC, akredite kredi kredi şirketleri ve biz% 2 faiz oranı ile kredi her türlü veriyoruz.

** Mali olarak zorlanmış mısınız?
** Kredi ve borç ödemesi için para mi arıyorsunuz?
** Kendi işini başlatmak için finansman mı arıyorsunuz?
** Çeşitli amaçlar için özel veya ticari kredilere ihtiyacınız var mı?
** Büyük projelerin yürütülmesi için kredi mi arıyorsunuz?

İş planlaması, ticari ve kalkınma finansmanı, gayrimenkul ipoteği, konut kredisi, kurumsal krediler, kötü kredi kredileri, ticari krediler, yeni yatırım fonları, mortgage kredileri, araba kredileri, otel kredileri gibi geniş finansal hizmetler yelpazesi sunuyoruz. , Öğrenci kredileri, bireysel krediler,% 2 düşük faiz oranı olan borç konsolidasyon kredileri.

Email: ancelotticontructionllc@financier.com

sizin,
Ancelotti LLC

Unknown dedi ki...

Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin (marizaloanservice@gmail.com)

Herkese merhaba, adım adım bayan karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 100.000.00TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü 3 çocuğa sahip tek bir anneyim, hayatımı baştan başlatmak için 100.000.00TL'lik bir kredi ile bana yardım eden kadın kredisi borçlusundan korkan bu Tanrı'yı tanıştım. O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel'in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın (marizaloanservice@gmail.com) veya 587-774-2788'i arayın.

Unknown dedi ki...

Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin (marizaloanservice@gmail.com)

Herkese merhaba, adım adım bayan karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 100.000.00TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü 3 çocuğa sahip tek bir anneyim, hayatımı baştan başlatmak için 100.000.00TL'lik bir kredi ile bana yardım eden kadın kredisi borçlusundan korkan bu Tanrı'yı tanıştım. O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel'in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın (marizaloanservice@gmail.com) veya 587-774-2788'i arayın.

Unknown dedi ki...

Yardım için bugün kredi şirketinden Mrs mariza ile iletişime geçin.
Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayla cevap verin (marizaloanservice@gmail.com)

Herkese merhaba, adım adım bayan karabağ çökel. Türkiyede yaşıyorum bugün mutlu bir kadın ve kendi durumumda ailemi fakir durumumdan kurtardığım herhangi bir borç verenin, kendisine borç arayan herkese danışacağım, bana ve aileme mutluluk verdi, 100.000.00TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı, çünkü 3 çocuğa sahip tek bir anneyim, hayatımı baştan başlatmak için 100.000.00TL'lik bir kredi ile bana yardım eden kadın kredisi borçlusundan korkan bu Tanrı'yı tanıştım. O bir ALLAH korkusu Kadın, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve borcunuzu geri öderseniz lütfen onunla temas kurun, ona Sayın Karabağ çökel'in bahsettiğini söyleyin. Mrs mariza ile e-posta yoluyla iletişime geçin: e-postayı yanıtlayın (marizaloanservice@gmail.com) veya 587-774-2788'i arayın.

Hatice Atagul dedi ki...

Herkese merhaba, hatice atagül'im bir mukim / vatandaşım. Ben 38 yaşındayım, girişimci / iş kadınıyım. Bir zamanlar proje / işimi finanse etmekte güçlük çekiyordum. Beni şirketinden 500.000 TL değerinde bir kredi almak için bir para havalesi olan Bay Williams Sean'a tanıtan iyi bir arkadaşım olmazsa. Onlarla temasa geçtiğimde, kredilerimin onaylanması için 48 saat sürdü ve kredi koşullarını ve koşullarını belirten tüm yöntemleri gördükten sonra hesabıma geçtim. Kötü krediniz olsa bile hizmet sunmaya devam ediyorlar. Ayrıca İşletme kredisi, Ev kredisi, Kişisel kredi, Araba kredisi, İş kurma kredisi ve İş Genişletmesi gibi her türlü kredi imkânı sunar. Acil bir mali yardıma ihtiyaç duyarsanız bugün onlarla iletişime geçebilirsiniz.

e-posta yoluyla: creditfinancierhome@gmail.com
WhatsApp: +15184181390

Benim için yaptıklarından ötürü onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum, fakat Tanrı Williams Sean'ı güçlü bir şekilde ödüllendirecek.

Teşekkürler.

MRS LINDA dedi ki...

Işadamı ya da kadın musun? Mali durumdasın, herhangi stres var mı yoksa
kendi işini başlatmak için para mi istiyorsun? Yerleşmeniz Gerekiyor mu?
borç kredi veya faturalarını ödemek veya güzel bir iş başlatmak? Yapıyor musun
Düşük kredi puanı ve Bulma Sabittir Bir kredi almak için
yerel bankalardan ve Diğer Finansal Enstitülerden? Bir krediye mi ihtiyacınız var mı
Herhangi bir Nedeni Finanse etmek için.
 
Gibi:
a) Kişisel Kredilendirme, İş Geliştirme.
b) İş kurma ve eğitim.
c) Borç Konsolidasyonu.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN :

MRS LİNDA ROBOT KREDİ FİRMA

E-posta: mrslindarobertloanfirm@gmail.com

http://privatelanders12.wixsite.com/loan

acil kredi dedi ki...

acil kred temas eposta

acil kredi dedi ki...

Acilen kredi için sana yardım edebilirim. İletişim E-posta. ose.kredi@gmail.com veya whatsapp +917795372439

Credit Financier Home dedi ki...

*% 3 faizli kredi oranı sunar
* Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
* Para için garanti

İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

Credit Financier Home dedi ki...

Günaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve kredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle.

İletişim Adresi:
WhatsApp: +15184181390
E-posta adresi:
creditfinancierhome@gmail.com

Cynthia ruano dedi ki...

İyi günler evrene ...
bana borçlu olduğum şirket hakkında tanıklık yapmak için buradayım
Flora kredi kuruluşları, maddi yardım gibi yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak için oluşturulmuş yasal bir kuruluştur. O, ABD merkezli bir finansal şirkettir.
Dolayısıyla, maddi olarak zorluk çekiyorsanız ve işinize başlamak için paraya ihtiyacınız varsa veya borçlarınızı ödemek veya faturalarınızı ödemek için bir ipotek istiyorsanız,
  iyi bir işletmeye başlayın ya da borç aldın Yerel bankalar üzerinde zorluklar yaşıyorsanız, bugün Flora ile e-posta yoluyla iletişime geçin: (Floralenders001@gmail.com) (Floralenders001@gmail.com)

acil kredi dedi ki...

Mali yardıma mı ihtiyacınız var?
Mali olarak size yardım edebilirim. Ödünç almak isterseniz bana e-posta ile ulaşın: osekredi@hotmail.com veya whatsapp +917795372439

Adsız dedi ki...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uyan böbrek donörlerine göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

Timothy Kober dedi ki...

Bu evrensel finans şirketi “PLUTO KREDİ FİNANS EVİ” nden size selamlar, gerçek ve uygun fiyatlı kredi teklifimizin genel kamuoyuna duyurulmasıdır. Ancak, bu evrensel şirket (12 yılı aşkın tecrübesi ile), her gün bankanızın sağlayamayacağı bir esneklik ile finansal hizmetler sunan özel bir şirkettir. Eğer bu şirkette bir işletme kurmak, borcunuzu veya size ve genel olarak dünyaya fayda sağlayacak başka bir şey almak istiyorsanız, size yardımcı olmak için buradayım. Faiz kısmı, 45 yıla kadar geri ödeme süresine bağlı olan% 0,3'lük düşük faiz oranımızdır. Eğer işiniz için bu tür bir fırsatı elde etmek istiyorsanız, vakfınızı kurmanıza yardımcı olmak için buradayım.
Şu adresten ofisimize başvurmanız gerekiyor: plutocreditfinancier@gmail.com

Timothy Kober dedi ki...

Merhaba beyefendi / hanımefendi,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.
Email: plutocreditfinancier@gmail.com

Timothy Kober dedi ki...

Are you looking for a Genuine and Fast Loan? Our loan terms range from 6 months to 300 months and our interest rate start at 3% interest only.security is on the property itself and the Borrower’s ability, based on experience, to complete the project on time and on budget. We also provide “cash out refinance loans” to investors that already own a property outright or have a significant amount of equity in their property. email us today to get financial aid on: (plutocreditfinancier@gmail.com)

Timothy Kober dedi ki...

Merhaba beyefendi / hanımefendi,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.
Email: plutocreditfinancier@gmail.com

teşekkür ederim

Oakland Capitals. dedi ki...

Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

Timothy Kober dedi ki...

Bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Zayıf kredi geçmişiniz yüzünden bankalar tarafından mı reddedildiniz? Artık endişelenmeyin, pluto kredi finansmanı eviniz,% 3'lük bir ekonomik faiz oranı ile sizin dönüm noktanızdır. Şimdi bize ulaşın

Email: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +1 404 382 6579

Adsız dedi ki...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, 1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B}
Yalnızca WhatsApp: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B}
Yalnızca WhatsApp: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Credit Financier Home dedi ki...

*% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 218   Yeni› En yeni»