6 Ekim 2010 Çarşamba

HİSSE SENEDİ ALMAK İÇİN ZAMAN UYGUN MU?

İş Yatırım hisse senedi fiyatlarında geçen ay yaşanan hızlı çıkış sonrasında İMKB için görüşünü AL’dan TUT’a çekti. 18 Temmuz 2010 tarihinde verdikleri AL tavsiyesi sonrasında, İMKB’nin ABD doları cinsinden yüzde 19 getiri sağlayarak gelişmekte olan ülkelerin yüzde 15’lik getirisinin üzerinde bir performans gösterdiğine dikkat çeken İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, “2011 Haziran sonu için öngördüğümüz 72,300’lük hedef değerine göre İMKB-100 endeksinin yüzde 10’luk bir artış potansiyeli kaldı. Söz konusu getiri yüzde 15’lik öz kaynak maliyetinin altında kaldığından İMKB için tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz” dedi.

TEK PARTİ HÜKÜMETİ İHTİMALİ ARTTI
Anayasa değişikliklerinin halk oylamasında yüzde 58’lik bir destekle kabul edilmesi borsadaki yükseliş için bir katalizör vazifesi gördüğünü belirten Gürleyen, referandum sonuçlarını “2011 yılında yapılacak genel seçimlerden tek parti hükümetinin çıkması ihtimalinin arttığı” ve “AK Parti hükümetinin seçimler öncesinde genişleyici maliye politikası uygulama ihtiyacının azaldığı” şeklinde yorumlayan piyasalarda sert bir yükselişin başladığına dikkat çekti.

BANKALARIN KARLILIĞI AZALACAK

Eylül ayının son haftasında munzam karşılık oranlarındaki yükseliş ve Türk lirası munzam karşılıklarda önümüzdeki aylarda ilave artırıma gidileceğinin sinyalinin verilmesinin, banka hisselerinin borsa geneline göre geride kalmasına neden olduğunu anlatan Gürleyen, şunları söyledi: “Alınan kararlar nedeniyle artan maliyetlerin mevduat sahiplerine veya kredi müşterilerine yansıtılamaması durumunda bankaların 2011 yılı karlılığında yüzde 3 - 7 oranında değişen oranlarda gerilemeler bekliyoruz. Bankaların maliyetlerindeki artışı müşterilerine yansıtmaları durumunda ise kredi büyümesi yavaşlayabilir. Her iki durumda da 2011 yılında bankalar için öngördüğümüz yüzde 9’luk kâr büyümesinin tutturulması zor gözüküyor. Üçüncü çeyrekte enflasyon bonoları yüzünden kârlılığı zaten gerileyecek olan banka hisselerinde bu nedenle satış baskısı görülebilir.”

Hiç yorum yok: