3 Ekim 2010 Pazar

GARANTİ'DEN FAİZ DESTEKLİ YATIRIM KREDİSİ

Garanti Bankası; Hazine Müsteşarlığı ile imzaladığı “Faiz Desteğinin Uygulanmasına İlişkin Protokol” kapsamında, yatırımcılara Faiz Destekli Yatırım Kredisi sunmaya başladı. Bu imkandan, Ar-Ge ve çevre konularında faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra, kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölgelerde yatırım yapacak şirketler faydalanabiliyor. Destek, ilk kredi kullandırım tarihinden itibaren azami 5 yıl boyunca devam ediyor.
Hazine Müsteşarlığı, şirketlere; III . Bölge’de yapılacak yatırımlarla ilgili TL cinsi kredilerde yüzde 3, döviz kredilerinde yüzde 1 faiz desteği veriyor. IV. Bölge’de yapılacak yatırımlarla ilgili TL cinsi kredilerde yüzde 5, döviz kredilerinde yüzde 2 olan faiz desteği; Ar-Ge ve çevre yatırımlarıyla ilgili TL cinsi kredilerde yüzde 5, döviz kredilerindeyüzde 2 olarak gerçekleştiriliyor. Teşvik belgesi bazında uygulanacak faiz desteği miktarı, III. ve IV. Bölgelerde yapılacak yatırımlar için azami 500.000 TL, çevre yatırımları için ise azami 300.000 TL olarak uygulanıyor.
“Faiz Destekli Yatırım Kredisi”nden faydalanmak için, ilgili yatırımın Hazine Müsteşarlığı tarafından teşvik belgesine bağlanmış olması ve belgede “faiz desteği” ibaresinin bulunması gerekiyor. Kredide, asgari 6 ay anapara ödemesiz dönem ve en az 1 yıl ortalama vade bulunması şartı da aranıyor. Uygulama; kredinin ödemesiz dönem faizi dahil olmak üzere ilk geri ödemeyle başlıyor, kredi vadesi boyunca ödemelerin eksiksiz yapılması kaydıyla devam ediyor.

Hiç yorum yok: