4 Ekim 2010 Pazartesi

FİRMALAR EN FAZLA HANGİ POZİSYON İÇİN ELEMAN ARIYOR?

Eleman arayan firmalarla iş arayan adayları 10 yıldır online ortamda bir araya getiren http://www.secretcv.com/ 2010 yılının 3. çeyreği olan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının “İş profilini” çıkarttı. 3. çeyrekte Türkiye’de eleman arayan firmalar ve iş arayan adaylar tarafından en çok rağbet gören sektörleri belirledi. Veritabanında 9 milyon 200 bin aday ve 16 bin 700 aktif firma bulunan Secretcv.com’da şu anda 22.850 adet ilan yayınlanıyor.
İŞ İLANLARI ARTIŞ HIZI YAVAŞLADI
1. çeyrek’ten 2. çeyreğe geçişte yüzde 25’lik yüksek bir artış gösteren iş ilanları, 3. çeyrek’te yükselişini biraz yavaşlatarak yüzde 15’lik bir artış sergiledi. Üçüncü çeyrekte iş ilanlarının ve başvuru sayılarının en yüksek olduğu ay ise Ağustos ayı oldu. Yapılan “İş Profili” araştırmasına göre, geçen yılın 2. çeyreğinde olduğu gibi 3. Çeyrek’te de inşaat sektöründe yükseliş devam ediyor.
SATIŞ VE MUHASEBE BAŞI ÇEKİYOR
En fazla ilan yayınlayan sektörler sırasıyla; %14 ile Mağazacılık/Perakendecilik, %11 ile Bankacılık/Finans, %8,5 ile İnşaat, %7 ile Otomotiv, %6,5 ile Gıda. Secretcv.com tarafından yapılan araştırmaya göre, eleman ihtiyacı içerisinde olan firmaların en fazla aradıkları pozisyonların başında Satış (%16), Mühendis (%13), Muhasebe (%10), Pazarlama (%8,5), İnsan kaynakları (%7) geliyor.

Hiç yorum yok: