21 Kasım 2010 Pazar

ROMANYA KİLİSESİNE ŞARAP AYİNLERİ İÇİN 30 BİN DOLARLIK ALTIN ŞARAP KADEHİ GÖNDERECEK


Sibel Can, Ebru Gündeş gibi sanatçıların kuyumcusu Mardinli Altınakar Kuyumculuk Romanya'ya şarap ayinleri için pırlanta taşlı altın kadeh yapacak. Suriyeli bir işadamının da 50 bin dolar değerinde üzeri pırlanta yakut kaplı altın tabanca siparişi verdiğini belirten Altınakar Kuyumculuk ve Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Abit Malgaz, özel tasarımlara olan ilginin arttığını belirterek, "Altın ölümsüzlüğün simgesi. Parası olanlar kalıcı olsun diye özel tasarımları tercih ediyor" dedi.
Üç kuşaktır kuyumculuk yapan Altınakar Kuyumculuk'un sahibi Abit Malgaz, kuyumculuğun baba mesleği olduğunu dile getirdi. 1965 yılında babasının Mardin'de ilk mağazalarını açtığını,1983 yılında İstanbul'a geldiklerini anlatan Malgaz, özel tasarım ürünlerine daha çok Ortadoğu ülkelerinden talep geldiğini vurgulayarak, "Daha önce Romanya Baş rahibine haç yapmıştık. Bir hafta sonra ise Roma'ya Vatikan'a gidiyorum. Tasarımlarımızı görmek istiyorlar. Eğer beğenirlerse onlara da haç yapacağız" diye konuştu.

7 EMİRLİĞE ALTIN AT ARABASI
Romanya kilisesine şarap ayinleri için 30 bin dolar değerinde altın kadeh tasarladıklarını anlatan Abit Malgaz, "Dünya çapında birşey olacak. Üzeri pırlanta yakut taşlarla süslü. Bizim tasarımlarımızı kimse çalışmıyor" dedi. Ortadoğu ülkelerinden de çeşitli siparişler aldıklarını anlatan Malgaz, Dubaili bir işadamının at arabası siparişi verdiğini ve 7 tane yaptıklarını vurgulayarak, "Her biri 30 bin dolar değerinde. 7 Arap Emirliğine hediye edecek" dedi.

PIRLANTAYA TALEP ARTTI
Altınakar'ın yanısıra pırlanta ithal eden Euro Diamond markasının da sahibi olan Abit Malgaz, dolar kurunun düşük kalması nedeniyle pırlantanın eskisi kadar pahalı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Dolar düşük kalınca pırlanta da düşük kalıyor. Pırlanta yüzüklere eskiden kimse elini süremezdi. Şimdi artık müşteriler 500 liraya pırlanta kolyeyi 12 aya varan taksit ile alma imkanına kavuştu. Pırlantaya artan taleple birlikte biz de mağaza sayımızı artırmayı planlıyoruz. Şu anda 7 mağazamız var. 2016 yılına kadar 20 tane mağaza açmayı hedefliyoruz."

Ebru Gündeş pırlantayı seviyor
Sibel Can ve Ebru Gündeş'in devamlı müşterisi olduğunu söyleyen Altınakar Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Abit Malgaz, "Sibel Can Berivan dizisinde bizim takıları taktı. Ebru Gündeş ise genelde pırlantayı sever. Düriye'nin Güğümleri'ne sponsorluk yaptık. Daha önce 'Sıla' tokası ve 'One Minute' kolyesi yapmıştık. En son da Ezel dizisinin oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu'na yüzük yaptık" dedi.

Altının onsu 2 bin dolar olur
2011 yılının ilk yarısına kadar altının dünyada ekstra rekorlar kıracağı tahmininde bulunan Altınakar Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Abit Malgaz, "Altının onsu 10-12 sene öncesine göre 300 dolardı, şu anda bin 400 dolarlara geldi. Altının onsu bir iki yıla kadar 2 bin dolar olacak. Çünkü dolar çok ucuz kaldı. Dünya biraz tedirgin. Bir kriz var. Kimse neye yatırım yapacağını bilmiyor. Altın en güvenli araç. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlere altını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Ayfer ARSLAN

Hiç yorum yok: