26 Kasım 2010 Cuma

HER YIL SEL YAŞANAN YERE SİGORTA TEMİNATI YOK

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, fiyat rekabeti, faizlerin düşmesi ve karşılıklar yönetmeliği nedeniyle sektörün sıkıntı çektiğini belirterek, "Halka açık şirketlerin yarıdan fazlası zararda. Toplam 30 şirketin de yarısı zarar yazacak" dedi.
"Sigortacılıktan para kazanamazsak mali gelirlerle onu kompanze etmeye çalışıyorduk" diyen Su, faizler düşünce bu imkanın da daraldığına işaret ederek Hazine'nin sigorta branşlarına göre ilave karşılıklar getirmesinin de sadece Anadolu Sigorta özelinde 20 milyon liralık ilave yük getirdiğini söyledi.
Su, "İlave karşılıklar genel anlamda olumlu ancak, zamanlaması kötü oldu. Şirketlerin karşılıklar dışında da mali bünyeleri var. Bir branşta aynı üretimi yapmamıza rağmen özsermayesi daha fazla olan şirketle aynı karşılığı ayırıyor. Bunların dikkate alınması gerekirdi. Tüm şirketler sağlam olsun, bilançosu güçlü olsun. Sektör zaten rekabet ve düşük faizle uğraşırken bu yönetmelik üstüne geldi. Ancak, 2011'de yönetmeliğin etkisinden sıyrılacağız" dedi.

SEL HARİTASI ÇIKARIYOR
Türkiye genelinde bu yıl yaşanan sellerin sigorta sektörünü yıprattığını belirten Su, şöyle devam etti: "Bir sel haritası çıkartıyoruz. Her sene bir sel yaşanan yere biz de teminat vermemeyi öğreneceğiz. Her sene aynı dere taşıyor biz oraya teminat vermeye devam ediyoruz. Sonra da ağlıyoruz. O da yanlış. Ya prim yüksek tutulacak ya da hiç girilmeyecek. Çünkü sigortacılık beklenen muhtemel bir riske teminat vermek demek. Olacağı kesine yakın bir şeye teminat vermek bile bile lades."

1 yorum:

Mrs Vanda Mraiana dedi ki...

Dikkat.

Eğer acil kredi ihtiyacınız var mı? Yatırım kredisi? Yapı kredi? Öğrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Işletme kredisi? daha fazla bilgi için (vandamariana111@gmail.com) ileri e-posta..

İlginiz için teşekkürler..

Bayan Vanda Mariana.