1 Kasım 2010 Pazartesi

İŞ YATIRIM VARANTLARI İMKB'DE İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

Sermaye piyasalarında çeşitliliği artıracak yeni yatırım aracı “İş Yatırım Aracı Kuruluş Varantları” için bugün İMKB’de gong töreni düzenlendi. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç’un katılımıyla gerçekleşen gong töreni sonrasında İş Yatırım İMKB 30 Alım ve Satım Varantları, İMKB’de işlem görmeye başladı.
Gong töreninde bir konuşma yapan İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç, varantların derinleşen piyasalarda yatırımcılar için yeni bir finansal enstrüman olacağına dikkat çekerek, “Varantlar, yenilikçi ve 2. nesil ürünlerin ilk adımı olacak” dedi.
Aracı kuruluş varantlarını yatırımcılara sunan ilk Türk şirketi olarak, sektördeki öncü konumlarını da koruduklarının altını çizen Koç, “Hisse senetleri gibi İMKB’de işlem görmeye başlayan İş Yatırım Aracı Kuruluş Varantları için Türk yatırımcısının alışkın olduğu enstrümanlara pek benzemeyen bu ürünün yatırımcının her türlü talebine karşılık verebilecek düzeye gelmesini hedefliyoruz” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCININ İLGİSİNİ ÇEKECEK
Önümüzdeki dönemde de yenilikçi finans modelleri ile yatırımcısına kazançlı yatırım araçları sunmaya devam edeceklerini belirten Koç, “Bir türev finansal araç olan varantların özellikle küçük yatırımcılar ve sermaye piyasalarından uzak duranlar tarafından ilgi çekeceğini düşünüyoruz” dedi. Varantlar ile yatırımcıların hem risklerini minimize edeceklerini hem de fiyat riskini alarak getirilerini artırabileceklerini söyleyen Koç, varantlarla ilgili olarak şunları söyledi: “İsteyen yatırımcıya koruma, isteyen yatırımcıya beklentileri üzerine yatırım yapma imkânı sağlayacak. Varant, hem günlük al-sat ile kısa vadeli yatırımlarda, hem de uzun vadeli portföy yatırımları için kullanılacak. Yatırımcılar kendi anapara korumalı portföylerini oluşturabilecek; sadece uzun ya da kısa pozisyon alınmayacak, hem uzun hem de kısa pozisyon aynı anda alınabilecek."

Hiç yorum yok: