25 Kasım 2010 Perşembe

1 MİLYON KİŞİ BOZUK PARA KULLANMIYOR, 'TRİNK' DİYOR

Garanti Bankası’nın, bozuk parayı da ödeme sistemlerine dahil etmek için Avrupa’da bir ilk olarak sunduğu temassız ödeme uygulaması Trink’in kullanıcı sayısı, 1 milyona ulaştı. Türkiye’de temassız ödeme uygulaması kullanan 2 milyon kişinin yarısını Trink kullanıcıları oluşturuyor. Kullanıcılarına büyük kolaylık sunan uygulama kapsamında kullanılan 35.000 adet temassız POS’tan, 13.000 tanesi ise yine Garanti Bankası bünyesinde bulunuyor.
Konuyla ilgili olarak konuşan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, “Ödeme Sistemleri, kayıtdışı ekonomiyi önleme, enflasyon ve işsizlikle mücadelede çok önemli bir araç. Nakitsiz toplumu oluşturmak için 2023 yılını hedefledik. Amacımıza ulaşmak için sadece yüksek tutarlı ödemelerde kart kullanımına teşvik etmek yeterli değil. Bu nedenle günlük harcamalarda gözükmeyen fakat toplu olarak ciddi bir ekonomik hacme ulaşan bozuk para kullanımını da ödeme sistemlerine dahil etmek çok önemli. Öncülüğünü yaptığımız Trink uygulamasıyla, temassız kartlarda birçok ülkeden ilerideyiz. Otobüsler, otoparklar, gazete bayileri gibi bozuk parayla ödeme yaptığımız birçok yer, temassız ödeme çözümü “trink” sayesinde ödeme sistemleri ağına dahil edildi. Bugün 1 milyon tüketici, bozuk para yerine Trink kullanıyor” dedi.

35 TL VE ALTINI ÖDÜYOR
Temassız ödeme olanağı sağlayarak, tüketicilerin yaşamını kolaylaştıran Trink özelliği, Bonus, Money ve Shop&Miles kredi kartlarında bulunuyor. Trink kullanıcıları uzun kuyruklar beklemeden 35 TL ve altındaki ödemeleri yapabiliyor. Trink ile yapılan ortalama işlem tutarı 11 TL. Müşterilerin zevk ve tarzına göre farklı seçenekleri bulunan Trink kartlarının yanı sıra, cep telefonu ve i-pod’a yapıştırılarak kullanılan Trink Stickerları, Trink Anahtarlık ve Trink Kol Saatleri de kredi kartı olarak kullanılabiliyor. Yeni nesil ödeme sistemi Trink’le, müşteriler, bozuk para taşımadan, otopark, otobüs bileti, gazete, dergi, kahve ve sinema biletini saniyenin yarısı kadar kısa bir sürede alabiliyor. Trink, en fazla ulaşım, kahve, market alışverişi, sinema bileti ve fast food ödemelerinde tercih ediliyor.

Hiç yorum yok: