15 Kasım 2010 Pazartesi

"EMEKLİLİK GELİR PLANI" İLE DÜZENLİ MAAŞ İMKANI

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, emekliliğe hak kazanan müşterilerine "Emeklilik Gelir Planı" ile yeni bir seçenek daha sunuyor. Emekliliği hak eden katılımcılar bugüne kadar birikimini sistemden geri alma veya emekliliğini erteleyerek sistemde kalmaya devam ederken; Emeklilik Gelir Planı ile birikimlerini maaş gibi alarak geri kalan birikiminin seçtiği fonlarda değerlendirilebilecek.
AvivaSA CEO'su Meral Eredenk, bireysel emekliliğin temel amacının kişilerin refah düzeyini bir ömür boyu korumak olduğunu vurgulayarak "Bugün Türkiye'de ortalama yaşam süresi 70-75 yaş arasında. Bu da 56 yaşında emekli olan birinin yaklaşık 20 yıl daha düzenli bir gelire ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor. Birikimlerin programlı olarak tüketilmesi sayesinde müşterilerimiz söz konusu süre boyunca hem düzenli bir gelire sahip olacak hem de Emeklilik Gelir Planı'nın içerdiği özelliklerle enflasyon gibi ekonominin yıpratıcı etkilerinden korunacak" dedi.
AvivaSA'nın Emeklilik Gelir Planı; katılımcının sistemden çıkmadan, birikiminin kendi belirlediği kısmını aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık dönemlerde maaş gibi almasına olanak tanıyor. Bu plan sayesinde birikiminin kalan kısmı ise emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilmeye devam ediyor. Katılımcılar maaşlarını sabit ödeme, enflasyona endeksli artan şekilde ya da fonların getirisi doğrultusunda değişen ödeme seçenekleriyle de alabiliyor.

Hiç yorum yok: