24 Kasım 2010 Çarşamba

POLİTİK İSTİKRAR YAKALANIRSA TÜRKİYE'NİN NOTU ARTAR

Fitch Ratings Türkiye analisti Ed Parker, Bloomberg HT Araştırma Müdürü Cüneyt Başaran'ın, Türkiye'nin görünümünün yükseltilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye Analisti Ed Parker, Fitch'in Türkiye'nin görünümünü revize ettiği rapora ilişkin şöyle konuştu:
"Türkiye'de önümüzdeki senelerde büyüme bekliyoruz. Bu hisselere yansıyacaktır. Türkiye elbette çok büyük ilerleme kaydetti. Ancak geçmişten gelen yapısal istikrarsızlık sorunları da bulunuyor."
Cüneyt Başaran'ın Fitch'in Türkiye'ye yaptığı enflasyon uyarısına dair sorusunu ise Parker, çok büyük volatilite ya da ciddi sorunlar beklemedikleri sözleriyle yanıtladı.
Parker, "Ancak Türkiye'nin hedefleri realize etme konusunda şansı yaver gitmiyor, bunun üzerinde çalışma yapması gerekiyor" dedi.
Başaran, Fitch'in raporundaki not artırım ihtimaline de dikkat çekerek, politik istikrarsızlık ifadelerinin geçtiğini hatırlattı ve buna açıklık getirilmesini istedi. Ed Parker, "Türkiye'de politik istikrar yakalanırsa ve ekonomiye de yansıtabilirse, o zaman not artırımları söz konusu olabilir" açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok: