6 Kasım 2010 Cumartesi

HANGİ BANKALAR BES ŞİRKETİ KURACAK?

Bireysel emeklilik sektöründe şu anda 13 tane şirket faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 11.5 milyar liralık fonu yönetiyor. Sıfırdan bireysel emeklilik şirketi kurmayı çok verimli bulmayan bazı katılım bankaları da işbirlikleri yoluyla müşterilerine BES hizmeti sunuyor.
Türkiye Finans Katılım Bankası Garanti Emeklilik ile işbirliği yaparak bu alanda harekete geçen ilk katılım bankalarından biri oldu. Onu Vakıf Emeklilik ile işbirliğine imza atan Kuveyt Türk izledi. En son Albaraka Türk Katılım Bankası Anadolu Hayat Emeklilik ile anlaşarak müşterilerine BES poliçeleri satmaya başladı.
Böylece 4 bankadan 3'ü işbirliği yoluyla müşterilerini bireysel emeklilik sistemine kazandırırken, geriye kalan Bank Asya'nın da iştiraki Işık Sigorta aracılığıyla bu alanda faaliyet göstermesi bekleniyor. Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir daha önce yaptığı açıklamalarda Işık Sigorta'nın bireysel emeklilik şirketi kurmaya yönelik çalışmaları olduğunu belirtirken, bu konuda Hazine'ye başvuru yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Axa Sigorta 'da BES şirketi kurmak amacıyla daha önce Hazine'ye başvurmuştu. Bu arada Ülker Grubu'nun da Bizim Emeklilik diye bir şirket kurma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok: