13 Eylül 2010 Pazartesi

REFERANDUM SONRASI PARAMI NEREYE YATIRAYIM?

İş Yatırım'ın Haftaya Bakış Raporu'nda referandum sonrası yatırımcılara şu önerilerde bulunuldu:
İMKB’de bu hafta yukarı yönlü bir seyir bekliyoruz. Referandum sonrası siyasi cephedeki beklentilerin borsada olumlu fiyatlanacağını düşünüyoruz. Bayram tatili sırasında dünya borsalarında görülen yükseliş ve Anayasa değişiklikleri için yapılan referandumda beklentilerin çok daha üzerinde bir halk desteği gelmesi Türkiye piyasalarının yeni haftaya moralli başlamasını sağladı. Referandum sonuçlarını AKP için desteğin güçlü olduğu ve seçimler öncesi popülist harcama riskinin azaldığı şeklinde yorumlayan piyasalarda olumlu havanın süreceğini düşünüyoruz.

Hedef fiyatımızı %2.4 aşağı çekerek 72,300 olarak belirledik. Garanti ve Akbank’ın hedef fiyatında yaptığımız aşağı yönlü revizyonlar sebebiyle endeks için yeni hedef fiyatımızı %2.4 aşağı çekerek 72,300 olarak belirledik. Endeks için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Ayrıca referandum sonuçlarına da piyasanın olumlu tepki vereceğini düşünüyoruz.

MSCI Türkiye Endeksi’nin yıl başından beri getirisi %14 ulaştı. MSCI Türkiye endeksi geçen hafta %0,5’lik değer artışıyla, %2,4 getiri yapan MSCI gelişmekte olan ülke endeksinin altında kaldı. Diğer yandan MSCI Türkiye endeksinin sene başından beri getirisi %14’e ulaştı ve endeks MSCI Doğu Avrupa endeksinin ise %15,9 üzerinde getiri sağladı. Sektör baazında bakıldığında İMKB’de en çok kazandıran sektörler gıda, içecek ve sigorta olurken, en çok değer kaybeden sektör ise elektrik sektörü oldu.

Tahvil ve bono piyasasında kısa ve uzun vadeli kıymetlerde TUT, orta vadeli kıymetlerde SAT önerimizi koruyoruz. Tahvil ve bono piyasası hafta başında gerçekleşen ihalelere yoğun talep gelmesi sonucunda değer artışları kaydetti. AKP’nin referandumu açık bir farkla kazanması tahvil ve bono piyasası tarafından oldukça olumlu karşılandı. Getiri oranları bütün vadelerde düşüş kaydederken gösterge kıymetin getiri oranı %8,00 seviyelerine kadar geriledi. Ancak bu aşamadan sonra kar realizasyonuna gidilmesini ve bu nedenle tahvil ve bono piyasası üzerinde satış baskısı oluşmasını bekliyoruz. Merkez Bankasının önümüzdeki sene içerisinde faiz artışına gideceğine yönelik beklentilerin verim eğrisinin orta vadesindeki değer artışlarını sınırlı kılmasını bekliyoruz.

Eurotahvillerde önerilerimizi değiştiriyoruz ve tüm vadelerde TUT önerisi veriyoruz. Hafta içerisinde global piyasalarda karışık veri akışının devam etmesi, gelişmekte olan ülke eurotahvil piyasasını baskı altında tuttu. Türk eurotahvilleri, haftaya yatay başladıktan sonra hafta sonuna doğru hafif değer kayıpları kaydetti. Türkiye 5 yıl vadeli CDS’leri geçtiğimiz hafta içerisinde 3 baz puan daralarak daha geniş bir bantta işlem görerek 164/168 seviyelerinden haftayı sonlandırdı. 2030 Gösterge Türk eurotahvilin getiri oranı ise 9 bp artış kaydederek haftayı %5,82 seviyelerinden kapattı. Bu haftaya baktığımızda Türk Eurotahvillerinin referandum sonuçları ile beraber diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz.

Veri akışında yurtiçinde büyüme ve cari denge rakamları bu hafta ön plana çıkıyor. ABD tarafında ise perakende satışlar, imalat sanayi üretimi, kapasite kullanımı, haftalık işsizlik başvuruları ve tüketici fiyat endeksi verileri piyasalara yön verecek önemli haber akışını oluşturuyor.

Hiç yorum yok: