8 Eylül 2010 Çarşamba

NBG, FİNANSBANK'DAKİ %20 HİSSESİNİ HALKA ARZ EDECEK

National Bank of Greece, sermayesini 2.8 milyar euro artıracak bir plan açıkladı. Finansbank'ın ana hissedarı NBG tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Finansbank'daki bir miktar hissesini satacağı belirtildi. Açıklamada şu bilgilendirmeye yer verildi: "National Bank of Greece ("NBG") Yönetim Kurulu, bankanın sermaye yapısını daha da güçlendirmek ve bankaya stratejik esneklik sağlamak amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan yaklaşık 2.8 Milyar euro tutarında kapsamlı sermaye artırımını onaylamak üzere 10 Eylül 2010 tarihinde toplantıya çağırılmıştır.
NBG'nin önerdiği sermaye planı çerçevesinde:
- "Tümünü yüklenim" yöntemiyle gerçekleştirilecek, 2010 Ekim sonunda tamamlanması planlanan bedelli sermaye artırımı ve
- NBG'nin Türk iştiraki Finansbank'ın mevcut sermayesini temsil eden bir kısım payların ve sermaye artırımı yoluyla ihraç edilecek bir kısım payların halka arzı düşünülmektedir. Planlanan arzı takiben NBG'nin Finansbank'da en az yüzde 75 oranında çoğunluk hisseye sahip olmaya devam etmesi planlanmaktadır.
Finansbank hisselerinin halka arzının gerçekleştirilmesi ve zamanlaması, gerekli yasal izinlerin alınması ve uygun piyasa şartlarının gerçekleşmesi gibi çeşitli koşullara tabidir.
Sermaye planının her iki kısmının da başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, NBG'nin ana sermaye yeterlilik oranının yaklaşık 380 baz puan artması beklenmektedir."

Bu açıklamaya göre, halen NBG Grubu'nun bankada yaklaşık yüzde 95 hissesi bulunuyor. Yüzde 5'i ise IFC'ye ait. Grup yüzde 75 hisse hedeflediğine göre yaklaşık yüzde 20 hissesini halka arz etmeyi planlıyor.

Hiç yorum yok: