30 Eylül 2010 Perşembe

PİZZA PİZZA YENİ GİRİŞİMCİLER ARIYOR

Türkiye’nin 45 ilinde 160’ı aşkın restoranı bulunan Pizza Pizza, 2011 yılı sonuna kadar 60 yeni restoran açmayı hedefliyor.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker; “Pizza Pizza franchise sistemi ile büyüyen bir firma. Restoranlarının yüzde 96’sı franchisee’ler tarafından işletiliyor. Yüzde 4’ünü ise kendimiz işletiyoruz. Bu da 6 mağazaya denk geliyor. Sektörde hiçbir yerde bunun örneği yok. Ne Türkiye’de, ne de yurtdışında. Tamamen franchiseeler tarafından yönetilen bir sistem. Bunun için tabii ki; çok iyi bir denetim ekibi, stok kontrol, standardizasyon, geniş bir lojistik ve üretim ağı gerekiyor. Burada rakiplerimizden bir adım öne çıkıyoruz. Franchising’de bu kadar rağbet görmemizin nedenlerinden bir kaçı; franchisee verme konusunda geliştirdiğimiz özel sistemler ve kolaylıklar, Türkiye'nin dört bir tarafında bilinen bir markaya sahip olma isteği, ürünlerimizin çoğunun kendi ürettiğimiz ürünler olması, satın almanın da yüksek oranda yönetim kurulundan geçmesidir. Bu nedenlerle Pizza Pizza farklı ve güvenilir bir firma. Bizimle yol alan girişimcilere yüksek bir standardizasyon ve karlılık sağlıyoruz. Bütün bunlar bizi daha cazip ve tercih edilir kılıyor” dedi.

Pizza Pizza’ya talep fazla
Franchise alma konusunda çok yoğun bir talep söz konusu olduğunun altını çizen Türker; “Yaklaşık günde 15 franchising talebi alıyoruz. Sırada ve açılmayı bekleyen birçok restoranımız var. Ancak biz franchise verme konusunda çok özenli davranıyoruz, seçimler büyük titizlikle yapılıyor. Franchise talebinde bulunan adaylarda aradığımız ilk ve en büyük özellik; kurumsal kimliğimiz ile örtüşmeleri ve Pizza Pizza felsefesine uyum sağlayabiliyor olmalarıdır. Ayrıca bu işe ayıracak zamanları ve enerjileri olması. İsim hakkı bedelimiz 30 bin TL’dir. Yatırım maliyetimiz restoranın konumu, metre karesi ve yapılacak çalışmalara göre değişiklik gösterir” açıklamasında bulundu.


Pizza Pizza franchise koşulları nedir?
1. 30 bin TL franchise giriş bedeli (isim hakkı) gerekiyor.
2. Yatırım bedeli, m2 ve konuma göre değişiyor.
3. Yatırımın geri dönüşü: Açılan işletmenin yeri ve konumuna göre hedeflenen ciro oranları ile doğru orantılı olarak 18 – 26 ay arası.
Türkiye genelinde 1650’den fazla kişiye istihdam yaratan Pizza Pizza’nın franchising sistemi hakkında daha detaylı bilgi almak için www.pizzapizza.com.tr adresi ziyaret edilebilir veya 0 (216) 314 90 11 no’lu telefondan franchise yetkilisine ulaşılabilir.

Hiç yorum yok: