16 Eylül 2010 Perşembe

HAVALE ÜCRETLERİNİN YÜKSEKLİĞİ ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

10.yılını kutlayan BDDK bugün Ankara'da "Geçmişten Geleceğe Türk Bankacılık Sektörü" konulu bir konferans düzenledi. Konferansdan çıkan mesajlar ise ilginçti.
Hem BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, hem Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bankalara aba altından sopa gösterdi. Babacan, çok yüksek işlem ücreti alan bankalara yönelik düzenleme yapmayı düşündüklerini açıklarken şu örneği de verdi: "Ankara'da bir bankanın iki şubesi arasındaki havale ücreti dahi 20 lira. Parayı taksiyle götürsen daha ucuza gelir. "
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de ölçüsüz ücret alan bankalarla bizzat ilgileneceklerini dile getirdi. Hem Babacan hem Bilgin'in bankaların işlem ücretlerinin yüksekliğine ilişkin yönelttiği eleştirilere katılmamak mümkün değil. Bankalar düşük faiz dönemiyle birlikte bankacılık işlemlerinden aldıkları ücret ve komisyonları artırdı. Daha önce internet bankacılığından ücret almayanlar yeni tarifelerini açıkladı. Ancak özellikle havale ücretlerinin yüksekliği yeni bir konu değil. Yıllardır bu konu hep tartışılır.
O zaman sormak gerekir. Yaklaşık 8 yıldır görevdesiniz. Neden bu konu şimdi gündeme getiriliyor? Daha önce aklınız neredeydi?

Hiç yorum yok: