8 Eylül 2010 Çarşamba

İSTANBUL IFS İLE DAVOS'A RAKİP OLACAK

İstanbul Finans Zirvesi, 28 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında arasında İstanbul'da yapılacak. Açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan'ın yapacağı zirvede, kriz sonrasında uluslararası finansal ve ekonomik gelişmeler tartışılacak
Küresel finans dünyasının kalbi eylül ayında İstanbul'da atacak. İstanbul Finans Zirvesi 2010 (Istanbul Finance Summit-IFS) 28-30 Eylül tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsu'nda yapılacak. Yerli ve yabancı çok sayıda tanınmış ismin konuşmacı olarak katılacağı zirve, PGGlobal ve Yedi24 Şirketler Grubu tarafından organize ediliyor. İstanbul Finans Zirvesi (IFS) Danışma Kurulu Başkanı Doç.Dr. Murat Yülek, zirvenin İstanbul'un tanıtımına ve İstanbul'un finans merkezi olmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) dün düzenlenen basın toplantısında, IFS Danışma Kurulu Başkanı Doç.Dr. Murat Yülek ile İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu zirvenin detayları hakkında bilgi verdi.

300 KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR
IFS ile İstanbul'un dünya ekonomisine yön verecek zirveye ev sahipliği yapacağını anlatan Yülek, 'IFS'in çıkış noktası; finans sektöründeki çalkantıların ve düzenleme çabalarının hiç bitmeyecek olması ve insanların bunları konuşmak üzere hep bir araya gelmesi gerektiği düşüncesidir. Doğu Asya'dan Kuzey Amerika'ya kadar finans dünyasının önde gelen isimleri zirvede öngörülerini paylaşacak. Yaklaşık 300 kişinin katılması bekleniyor' diye konuştu.

Zirve 3 gün sürecek
3 GÜN sürecek zirvenin ilk gününde kriz sonrasında küresel finans sektöründe düzenleme ve reform ihtiyaçları ele alınacak. Meksika, Polonya, Brezilya ve Hindistan Merkez Bankası başkanlarının katılımıyla kriz sonrası merkez bankacılığının masaya yatırılacağı zirvede, ayrıca sermaye piyasaları ve türev araçları, İslami finans, bireysel yatırımcılar ve varlık yönetimi, ihracat kredi sigortası, doğrudan yatırımlar ve özel sermaye yatırımları konuları da irdelenecek.

Açılışı Başbakan Erdoğan yapacak
AÇILIŞ konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması beklenen zirvenin konuşmacıları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurulu Başkanı Prof.Dr. Vedat Akgiray, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk gibi hükümet, bürokrasi ve iş dünyasından önemli isimler katılacak.

Hiç yorum yok: