22 Mayıs 2009 Cuma

BANKA KARTIYLA TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ

Finansbank, CardFinans Nakit ile banka kartında taksitli alışveriş dönemini başlattı. Dünyada bir ilki başlattıklarını belirten Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu, yeni uygulama ile kredi kartından ağzı yananlara yeni bir alternatif sunacaklarını söyledi. Türkiye'de sayıları 5 ile 7 milyon kişi arasında değişen, 'kredi kartıyla işim olmaz' diyen bir kitle bulunduğunu anlatan Güzeloğlu, ilk bir yıl içinde banka kartı portföylerine 1 milyon kişiyi eklemek istediklerini dile getirdi. Kartın belli başlı özellikleri ise şöyle:
*Kredi kartı gibi vade farksız taksitli alışveriş fırsatı sunan Finansbank üye işyerlerinde taksit imkanı sunuyor.
*Hesabınızda para varsa, hesabınızdaki para ile taksitli alışveriş yaparken, ileriye dönük taksitlerinizin toplam tutarı için faiz kazanıyorsunuz.
*Örneğin, bin 200 TL'lik bir buzdolabını 12 taksitle aldınız. Vadesiz hesabınızda bin 500 TL var. Bin 200 liralık taksitli alışverişinizin ilk taksiti olan 100 lira hesabınızdan çekildikten sonra kalan bin 100 liralık bölüm vadeli bir hesaba alınacak ve günlük olarak faiz işleyecek. Normal uygulanan mevduat faizinin yüzde 80'i üzerinden hesabınıza faiz işletilecek.
*Her taksit tarihinde 100 TL vadeli hesaptan çekilecek ve taksit ödenecek.
*Hesabınızdaki bakiye, alışveriş tutarınızı karşılamıyorsa, kredibilitenize göre isterseniz banka tarafından size kredili mevduat hesabı limiti tanımlanıyor.
*Örneğin, hesabında 100 lira bakiye olan ve 3 taksitle 300 liralık alışveriş yapan CardFinans Nakit sahibi, alışveriş yaptığı anda ilk taksiti olan 100 lira hesaptan çekilecek. Kalan taksitlerin toplam tutarı olan 200 TL için KMH limiti bloke edilecek ancak faiz işlemeyecek.
*Eğer hesabınızda aylık taksidinizi ödeyecek yeterli bakiyeniz yoksa her geciken gün için faiz işleyecek.
*Kredili mevduat hesabına işletilecek faiz oranı, kredi kartına göre daha yüksek. Kredi kartında aylık yüzde 3.96 olan faiz oranı, kredili mevduat hesabında yüzde 4.49 olarak uygulanacak.

Hiç yorum yok: