6 Mayıs 2009 Çarşamba

ABD'DEKİ TAKSİBANK MODELİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

ABD New York'ta uygulanan taksi bank modeli Türkiye'ye geliyor. ABD merkezli elektronik ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren Verifone, yerli bir banka ile işbirliği içerisinde bu modeli İstanbul ve Antalya'da başlatmak için gün sayıyor. Bu ay içerisinde lansmanı yapılacak uygulama ile İstanbul'da 500, Antalya'da 500 olmak üzere toplam bin taksiye yeni nesil ATM olarak da adlandırılan ve aynı zamanda POS özelliği olan multimedya cihazlar yerleştirilecek. Taksilerde ön koltuğun arkasına monte edilecek bu cihaz üzerinden havale, EFT gibi bankacılık işlemleri yapılabilecek. Dilerseniz taksi ücretini kredi kartınızla ödeyebilecek veya ekranından bulunduğunuz şehrin ünlü restoranlarını, döviz kuru ve borsa endeksi gibi piyasa bilgilerini öğrenebileceksiniz. Şehri de tanıtacakProje hakkında AKŞAM'a bilgi veren Verifone Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Soner Çaşur, bu ay bir banka ile birlikte yeni uygulamanın duyurusunu yapacaklarını söyledi.
Şehri de tanıtacak
İlk olarak İstanbul'da yaklaşık 500 taksi ile projeye start vereceklerini anlatan Çaşur, ürünün özelliklerini şöyle aktardı: 'Taksilerin arkasına bu cihazları monte edeceğiz. Yolculuk boyunca yolcu birtakım bilgilendirme ekranları görecek. Havayollarının uçak durumlarına bakabilir. Kredi kartı başvurusunda bulunabilir. Şehri tanıtıcı birtakım bilgiler verebilirsiniz. Takside ATM kullanımı gibi düşünebilirsiniz bunu. Bu aynı zamanda multimedya bir POS cihazı.
'Antalya'da Antkart ile bozuk para derdi sona erdi
ÇAŞUR, Antalya Belediyesi ile birlikte temassız kart teknolojisine sahip Antkart'ı hayata geçirdiklerini hatırlatarak Antalyalıların günlük yaşantısına getirdikleri kolaylıkları şöyle aktardı: 'Bu çözüme şehir kartı diyoruz. Antalya'ya gidip Antkart aldığınız takdirde otobüse binebildiğiniz gibi büfede yemek yiyebilirsiniz veya lunapark veya müzeye gidebilirsiniz. Bozuk parayı ortadan kaldıran bir uygulama. Bu tip çözümlerin kayıtdışı ekonomiyi kayıt içine almak gibi bir fonksiyonu da var.'
Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: