5 Aralık 2010 Pazar

YAPI KREDİ'DEN ALTIN, BAKIR VE MISIRA ENDEKSLİ FON

Yapı Kredi, altın, bakır, brent petrol ve mısır emtialarının getiri potansiyelinden faydalanmak isteyen yatırımcılara yüksek performans sağlamayı hedefleyen Yapı Kredi B Tipi %100 Anapara Garantili Ondördüncü Alt Fon için talep toplamaya başlıyor.
3 - 9 Aralık 2010 tarihleri arasında satışına başlanacak olan B Tipi %100 Anapara Garantili Ondördüncü Alt Fonu, yatırım dönemi sonuna kadar tutulduğu takdirde anapara garantisi de sunuyor.
Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, “Yapı Kredi Portföy olarak, müşterilerimizin beğenisine yeni bir anapara garantili fon daha sunuyoruz. B Tipi %100 Anapara Garantili Ondördüncü Alt Fonu, altın, bakır, brent petrol ve mısırın belirlenen gözlem tarihlerindeki fiyatlarının,yatırım dönemi başlangıcındaki değerlerinin üzerinde veya eşit olduğu her dönem için getiri elde etme imkanı sunuyor. Fon, üç farklı gözlem tarihinde her dört emtianın değerine bakarak, bu tarihlerdeki seviyelerin başlangıç değerine eşit veya başlangıç değerinin üzerinde olması halinde, bulunduğu dönem ile getiri elde edilmemiş ise önceki dönem getirilerini müşterisine kazandırıyor. Fonun en önemli avantajının geçmiş dönemlerin getirileri kaybedilmiş olsa bile, son dönem getirisi kazanıldığı takdirde önceki dönem getirilerinin de elde edilebilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Fon’un öne çıkan diğer bir özelliğinin ise her dönem için getiri hesabının ayrı yapılması olduğunun altını çizebiliriz. İlk gözlem tarihinde dahi dayanak varlık olarak dikkate alınan fon, dört emtianın fiyatlarının yatırım dönemi başlangıcındaki değerine eşit veya bu değerin üzerinde olması durumunda, ilgili dönem getirisinin kazanılması ve takip eden dönemlerde fiyatlar gerilese bile yatırımcıların vade sonunda anaparalarını üzerinde bir getiri sağlayabiliyor. Fonun, yatırımlarını TL bazında değerlendiren, aynı zamanda emtia piyasalarındaki fırsatlardan anapara garantisi avantajı ile yararlanmak isteyen yatırımcılar için uygun bir yatırım alternatifi olacağını düşünüyoruz” dedi.
Yatırım dönemi 10 Aralık 2010’da başlayıp 16 Kasım 2011 tarihinde sona erecek olan B Tipi %100 Anapara Garantili Ondördüncü Alt Fon’a minimum 5 bin TL ile yatırım yapılabilinecek.

Hiç yorum yok: