5 Aralık 2010 Pazar

DIT MOBİL İLE HER CEPTEN TEMASSIZ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ

Bank Asya, akıllı kart teknolojisi ve mobil ödeme çözümlerinde dünya lideri Watchdata ile işbirliği yaparak "Dıt Mobil" i müşterilerinin hizmetine sundu. DIT Mobil'de microSD kart tabanlı cep telefonu olanlar ödemelerini ayrı bir kredi veya banka kartı kullanmadan cepten gerçekleştirecek. Cep telefonundan bağımsız kullanılabilecek DIT Mobil'de kullanıcıların telefon numarasını veya cep telefonunu değiştirmesine gerek kalmayacak.
Projenin tanıtımına ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, DIT Mobil'in ilk versiyonu olan microSD kart tabanlı ürün sayesinde kullanıcıların AsyaCard DIT ile yapabildikleri tüm temassız işlemleri cep telefonları ile gerçekleştirebileceğini anlattı. Bu ürünün toplu ulaşım başta olmak üzere PayPass logusu olan taksi, feribot, otoyol ve köprü KGS gişeleri ile diğer ödeme noktalarında kullanılabileceğini belirten Ünal, "Yeni ürünümüz Bolu, Karabük, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Safranbolu'da toplu ulaşımda da kullanılabilecek" dedi.

TELEFONU DEĞİŞTİRMEYE GEREK YOK
Ürünün özellikleri hakkında bilgi veren Hasan Ünal, Bank Asya müşterisi olsun olmasın isteyen herkesin Bank Asya şubelerinden DIT Mobil'i belli bir ücret karşılığında alabileceğini aktardı. Bu ürünün en önemli özelliğinin NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini destekleyen telefon ihtiyacının bulunmaması olduğuna işiraet eden Ünal, "Kullanıcılar Bank Asya şubelerinden alacakları DIT Mobil microSD kartları başlangıçta Blackberry olmak üzere microSD kart destekleyen mevcut telefonlarına takarak anında işlem yapabilecek" dedi.

800 BİN TEMASSIZ KARTA SAHİP
Bank Asya'nın 1 milyon 700 bin adet kredi kartı, 400 bin de KGS kartı bulunduğunu belirten Ünal, bunun 800 bininin DIT yani temassız kart özelliklerine sahip olduğunu aktardı. Ünal, bugün piyasadaki birçok cep telefonunun microSD kart desteği sunduğuna işaret ederek DIT Mobil'in kullanıcı sayısının hızlı bir şekilde artmasının beklendiğini ifade etti. Ünal, uygulamanın 2011 yılının ilk çeyreğinde müşteri ile buluşmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: