29 Aralık 2010 Çarşamba

BANKA KARLARI 2011'DE YÜZDE 1 ARTACAK

İş Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, banka kârlarında bu yıl yüzde 18 artış beklentisinin ardından, 2011 yılında kâr artış oranının yüzde 1'e gerilemesini, ancak 2012 yılında tekrar artış trendine girerek artış oranının yüzde 14 olmasını beklediklerini açıkladı.
İş Yatırım'ın '2011 Yılı Stratejisi: Senaryolar, Öngörüler ve Öneriler' başlıklı Strateji Raporu'nun tanıtıldığı toplantıda konuşan İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, bankacılık sektöründe kâr marjlarında beklenen daralmaya karşılık sektörün hâlâ
yatırım yapılabilir bir performansı olduğunu belirterek, "Türk bankaları 2011 tahminlerimize ve gelişmekte olan piyasalardaki emsal bankalara göre yüzde 15 iskonto ile işlem görüyor. 2011 yılında kârlarının yüzde 1 oranında artmasını bekliyoruz. Ancak 2012 yılında tekrar yüzde 14'lük bir artış olabilir. Bankalar kârı kredi büyümesinden yakalayacak"

TL DEĞERLİ KALACAK
MB'nin aldığı önlemlerin ekonomi politikaları açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Gürleyen, "Piyasanın ilk tepkisi olumlu olmadı. TL değer kaybetti. Bir hafta içerisinde 2-3 milyar dolarlık yabancı çıkışı nedeniyle kurda sert bir hareket oldu. Orta vadede TL değerli kalmaya devam edecek" dedi. Gürleyen, hisse senetleri piyasasına ilişkin "tut" olan tavsiyelerini "al" olarak revize ettiklerini ifade ederek, 2011 sonu için endeks hedeflerinin 79 bin puan seviyesinde olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok: