1 Aralık 2010 Çarşamba

KREDİ İLE BANKA KARTI AYNI PLASTİKTE BİRLEŞTİ

Finansbank, kredi kartı ve banka kartı özelliklerini ''CardFinans One''da toplayarak müşterilerine tüm ihtiyaçlarını tek bir kart ile karşılama imkanı sunacak. Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, kredi kartı ile banka kartı özelliklerinin birleştirildiği CardFinans One'ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CardFinans One ile "Türkiye kartlı ödeme sistemleri pazarında bir ''ilk''e imza attıklarını söyledi. Yanık, CardFinans One'ın, müşterilerine kart kullanımında büyük pratiklik sunacağını belirterek, ''Kart sahiplerine, yurt içi ve yurt dışındaki tüm ödeme noktalarında veya ATM'lerde kredi kartı veya banka kartı kullanım tercihi sorulacak. Bu sayede müşteriler ister kredi kartından ister banka hesabından ödeme veya diğer işlemlerini gerçekleştirebilecek. CardFinans One'ın şifresi her 2 uygulama için ortak olup kredi kartı ile yapılacak 35 lira ve altındaki işlemlerde temassız özelliği de sunulacak'' diye konuştu.

HEDEF 200 BİN ADET KART
Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Ürün Yönetimi Grup Yöneticisi Serkan Yazıcıoğlu ise CardFinans One'ın ön yüzünde kredi kartı numarası, arka yüzünde ise banka kartı numarasının yer aldığını söyledi. Yazıcıoğlu, 2011 yılı içerisinde bu karttan minimum 200 bin adet vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Toplantıda soruları da yanıtlayan Elçin Yanık, kart pazarında 2011 yılı içerisinde yüzde 15-20 arasında bir büyüme tahmin ettiklerini belirterek, "CardFinans olarak da amacımız yüzde 30'ların üzerinde büyüme gerçekleştirmek" dedi.

SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜDÜK
Yanık, 2005-2010 arasında yıllık ortalama kart cirosunun sektör genelinde yüzde 20, CardFinans'ta ise yüzde 36 olduğunu vurgulayarak pazardan daha hızlı büyüdüklerini ifade etti. Yanık, Ekim 2010 verilerine göre Türkiye'de 46,5 milyon adet kredi kartı, 68,2 milyon
adet banka kartı bulunduğunu, buna karşın
alışverişlerde nakit kullanım oranının yüzde 66 olduğunu bildirdi.

Hiç yorum yok: