26 Ocak 2010 Salı

PARA TRANSFERİNDE UPT DÖNEMİ

PTT ile işbirliği yapan Aktif Bank, para transferi sisteminde yeni bir dönemi başlatıyor. Her iki kurumun işbirliğiyle hayata geçirilen Ucuz Para Transferi (UPT) sayesinde tüm bankalardan online PTT işyerlerine ve tüm online PTT işyerlerinden bankalara para transferi gerçekleştirilebilecek.

7.5 LİRA İŞLEM ÜCRETİ
UPT için Aktif Bank müşterisi olma şartı aranmazken, bir müşteri günlük 50 bin liraya kadar UPT yapabilecek. UPT ile PTT işyeri olan bankasız yerleşim yerlerine de para transferi gerçekleştirilebilecek. PTT şubelerinden tüm bankalardaki hesaplara ve kredi kartlarına UPT gönderiminde bin liraya kadar olan miktarlar için 7,5 lira işlem ücreti alınacak. Aktif Bank ile PTT arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, operasyonel maliyet düştükten sonra kalan miktar banka ve PTT arasında paylaşılacak.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Vatandaşlar UPT işlemini bir PTT işyerine giderek ya da bankaların şube, internet ve telefon bankacılığı kanalları ile yapabilecek. PTT işyerlerini tercih edenler, Online PTT İşyerlerinde UPT talimat formunu doldurup imzalayarak, iletmek istedikleri tutarların hesaba (IBAN), karta ve isme transferini gerçekleştirebilecek. Banka kanallarından UPT yapacak vatandaşlar isme EFT işlemi aracılığıyla paranın gönderileceği alıcı bankayı Aktif Bank, şubeyi UPT Merkezi-666 seçerek transfer yapabilecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ptt ye tesekkurler. super bir olay