25 Ocak 2010 Pazartesi

BORSA ENDEKSİ YIL İÇİNDE 67 BİN 500'Ü AŞABİLİR

Global Menkul Değerler tarafından yayımlanan raporda; 2010 yılı için ekonomik beklentilerin, özellikle Türkiye için gayet olumlu olduğu belirtilirken, İMKB-100 endeksinin yıl sonuna kadar 67.500’ü aşacağına dikkat çekiliyor.
Global Menkul Değerler Araştırma Bölümü ve Ulusal Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Yiğit tarafından hazırlanan Makroekonomik Değerlendirme ve Ocak ayı Strateji raporunda özet olarak; "2010 yılı için ekonomik beklentilerimiz, özellikle Türkiye için gayet olumludur. Göstergeler Türkiye'nin 'Büyük Resesyon'dan çıktığını müjdeliyor. Tahminlerimizi en son endüstriyel veriler ve inanılmaz derecede zayıf olan 2009'un birinci yarısının baz etkisine göre revize ettik. Çift dip kaygılarının abartılı olduğuna inanıyoruz. “ denildi.
Raporda, dile getirilen beklentiler şöyle sıralandı:

-TÜFE yılın büyük bir kısmında %8.5 seviyelerinde seyredecektir ama sene sonuna doğru yüzde 7.5'a inebilir.
-Eylülden itibaren kademeli 150 bp faiz artırımı bekliyoruz. Merkez bankasının almış olduğu diğer önlemleri adım adım azaltmasının ekonomi ve piyasayı olumsuz etkileyeceğini sanmıyoruz.
-Türkiye ve IMF eninde sonunda bir anlaşmaya varacaktır. Müzakereler 15 ay önce başladı ve hükümet bu konudaki tutumunu biraz değiştirmiştir. Başbakan artık destekleyici görünüyor.
-İMKB'nin senenin özellikle ilk yarısında yukarı doğru hareketine devam edeceğine inanıyoruz. -Yıl içinde 67 bin 500'ü aşabilecek endeksin, yıl sonuna doğru, seçim harcamalarındaki artış ve belirsizlik olasılığı ile birlikte ekonomik nispi yavaşlama ile 60 bine doğru çekileceğini öngörüyoruz.

Hiç yorum yok: