10 Ocak 2010 Pazar

BANKALAR MOBİL CÜZDAN HAZIRLIĞINDA


35 TL’nin altındaki alışverişlerde slip imzalamadan ve şifre girmeden, sadece terminale dokunarak ödeme yapmayı mümkün kılan MasterCard PayPass öde-geç kartların sayısı, Ocak ayında Türkiye’de 1 milyona ulaştı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece “Kart kullanıcıları MasterCard PayPass’in hayatlarına kattığı hız ve kolaylığın farkına vardılar ve 2009 yılında PayPass’e büyük talep gösterdiler" dedi.
8 BANKA PAYPASS'Lİ
2009 yılında ise ardarda gelen işbirlikleri ile MasterCard PayPass teknolojisi sunan banka sayısı 8’e çıktı. Bu bankalar arasında ‘Carrefour Axess’ ile Akbank, ‘Advantage Hızz’ ile HSBC, Yapı Kredi Bankası, Finansbank ve Denizbank bulunuyor. Ayrıca 2009 yılında, Türkiye’nin en prestijli kart programlarından Shop&Miles kredi kartlarına MasterCard PayPass özelliği eklendi. 2009 yılının son aylarında Bank Asya’nın ön ödemeli bir kart olan ‘DIT Pratik’ kartı Maestro PayPass logosu ile kart kullanıcılarına sunmasıyla, banka kartları ve ön ödemeli kartlarda da PayPass dönemi başladı.

STADYUMDA ÖDE GEÇ DÖNEMİ
Kasım 2009’da Denizbank ve Garanti Bankası işbirliğiyle sunulan Galatasaray Bonus kart ile, MasterCard PayPass spor alanında kullanılmaya başlandı. Galatasaray taraftarları yeni stadlarında MasterCard PayPass özellikli taraftar kartlarının kolaylığını yaşayacak.
MOBİL CÜZDAN YOLDA
MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece’ye göre MasterCard PayPass teknolojisinde bir sonraki adım mobil cüzdan uygulamasının yaygınlaşması olacak. MasterCard’ın Türkiye’de Turkcell, Garanti Bankası ve Akbank ile “mobil cüzdan” pilot çalışmaları devam ediyor. NFC (Near Field Communication-Yakın Alan İletişimi) teknolojisi sayesinde
yakında cep telefonlarımızla, temaslı ve temassız alış veriş işlemi yapmak mümkün olacak.

Hiç yorum yok: