14 Haziran 2009 Pazar

KOZANOĞLU, SABANCI'DAN ERGO'YA TRANSFER OLDU

Sabancı Holding’deki 33 yıllık iş hayatını hafta başında noktalayan Akın Kozanoğlu, Alman sigorta devi Ergo'ya transfer oldu. Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanlığı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevlerinden 8 Haziran’da ayrılan Akın Kozanoğlu, reasürans şirketi Munich Re Grubuna bağlı Ergo Şirketler Grubu'nun Türkiye CEO'luğunu üstlendi.Sabancı’dan neden ayrıldığını ve bundan sonraki iş hayatındaki planlarını anlatmak amacıyla önceki akşam ekonomi basını ile bir araya gelen Kozanoğlu, artık son zamanlarda Sabancı Holding'de heyecanını yitirdiğini belirterek, “Yeni bir heyecan arama evresine girmiştim. Tabii ki, ayrılma kararını alışımda bana gelen teklifin de etkisi oldu" dedi.
AYNI EVDE 33 YIL OTURMAK ZOR

Sabancı Grubu'nda Bimsa, Akbank, Carrefoursa, Aknet, Aksigorta ve Avivasa'da üst düzey yöneticilik yapan Akın Kozanoğlu, Ergo'nun cazip teklifini reddedemediğini vurgulayarak, "Aynı evde 33 sene oturmak zor. Heyecanımı yitirmeye başladığım bir dönemde Ergo'nun teklifi geldi. İş her zaman para değildir. Heyecan da önemlidir. Sabancı gibi bir grubu bırakmak kolay değil. Ama kararımda gelen teklif de etkili oldu. Sabancı Grubu'ndaki görevimi çok iyi ellere bıraktım" dedi.
TÜRKİYE HEDEFİ BÜYÜMEK

Ergo'nun uluslararası operasyonundan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Jochen Messemer'in de katıldığı toplantıda, hedeflerini de anlatan Akın Kozanoğlu, "Ergo İsviçre sigorta sektöründe 5. sırada. Amacımız, Türkiye'de en üst sırada, en karlı şirketlerden biri olmak" dedi. Kozanoğlu, yeni görevindeki ilk icraatinin ise iki üç ay şirketi ve grubu tanımakla geçeceğini, daha sonra planlama dönemine geçeceğini söyledi.
Global konseye girdi
Akın Kozanoğlu, Ergo Grubu'nun Türkiye operasyonlarının yanısıra, şirketin küresel düzeyde stratejisini belirleyen beyin takımı Ergo Global Konseyi üyesi de oldu. Jochen Messemer'in verdiği bilgiye göre uluslararası operasyonda yer alan 5 CEO'dan biri Kozanoğlu olacak. Konseyde, Türkiye'nin yanısıra Polonya, Hindistan, Belçika, Avusturya ve Yunanistan'dan yöneticiler bulunuyor.
Yerel yönetici tercih ediyoruz
Dr. Jochen Messemer, Almanya dışında 30 ülkede çalıştıklarını belirterek Türk sigorta sektörünün kendileri için önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Bu nedenle de Türkçe'yi öğrenilmesi gereken bir dil olarak tanımlayan Messemer, Ergo isviçre'nin yüzde 100 hissesine kasım 2008'de sahip olduklarını hatırlatarak "Doğru birikime sahip bir CEO atamak ve ve gerçek büyümeyi sağlamak önemliydi. Biz grup olarak CEO'nun o ülkenin vatandaşı olmasını isteriz. Çünkü müşterinin talebini ve pazarın ihtiyacını en iyi o anlar" dedi.
Türkiye'de emeklilikve sigorta şirketi var
Ergo'nun yüzde 94.7 hissesi Alman Munich Re'ye ait. Dünya ölçeğinde 40 milyon müşterisi olan Ergo Grubu Türkiye'de Ergo İsviçre Sigorta ve Ergo İsviçre Emeklilik Hayat şirketleri ile hizmet veriyor. Ergo İsviçre Sigorta'nın 2008 prim üretimi 698.3 milyon TL, Ergo İsviçre Emeklilik ve Hayat Şirketi'nin ise 45.4 milyon TL.

Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: