7 Haziran 2009 Pazar

BABACAN: HARCAMA ÇEKİ YOK, BEKLEMEYİN

Sivil toplum örgütlerinin, tüketimin canlanması için sabit ve dar gelirliye "harcama çeki verilsin" önerisi kabul görmedi. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, mevcut bütçe imkânlarının buna izin vermediğini belirterek, "Harcama çeki olmayacak, beklemeyin. Kimsenin beklentisi olmaması gerekir" dedi.
TOBB önderliğinde, Türkiye'nin en büyük işveren, esnaf ve işçi örgütlerinin başlattığı "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyasının üçüncü hafta teması Ankara'da açıklandı. Beş hafta sürecek kampanyada, "Eve kapanma pazara çık", "Kimse işini kaybetmesin" mesajının ardından bu haftaki tema da, "Güven ve istikrar" oldu. Ankara Koç Müzesi'nde düzenlenen toplantıda, Bakan, şu mesajları verdi:
HARCAMA ÇEKİ YOK!: Bu konudaki tartışmalara artık son noktayı koyduk. Bütçedeki mevcut imkânlar harcama çekine izin vermiyor. Harcama çekiyle ilgili beklenti içinde olunmamalı. Harcama çeki olmayacak, beklemeyin. ÖTV ve KDV indirimlerinin ekonomiye etkisi Pazartesi günü Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da değerlendirilecek. Gerçekten ekonomide bir hareketlilik getiren ürünlerde sürecek.
VATANDAŞIN MİLYARLARCA $'I VAR: Türk vatandaşlarının yurtdışında milyarlarca doları var. Uluslararası Ödemeler Bankası'na bazı ülkelerin sağladığı verilere göre, bundan 6 ay önce Türk vatandaşlarının toplam 39 milyar dolarlık bir hesabı görülüyor. Varlık Barışı ile bu 33 milyara indi, Türkiye'ye 6 milyar dolar girdi. Başbakan da, bunu kastetti.
PAKETİN MALİYETİ 3 MİLYAR DEĞİL: İstihdam paketi kapsamında bu yıl 250 milyon lira, gelecek yıl da 250 milyon lira aktaracağız. Bu paketlerin maliyeti söylendiği gibi 3 milyar lira değil. Piyasaları ve kendimizi aldatmayalım.
Kaynak: Hazal ATEŞ-SABAH

Hiç yorum yok: