16 Haziran 2009 Salı

İŞ YATIRIM, KISA VE UZUN VADEDE TL ÖNERİYOR


İş Yatırım, haftalık raporunda, yatırımcılara şu önerilerde bulunuyor:
*Türk lirası önermeye devam ediyoruz
Geçtiğimiz hafta boyunca gelişmekte olan ülke paralarına göre geride kalan Türk lirası Cuma günü gelen tepki alışlarıyla değer kazandı. Bu hafta TL’nin küresel piyasalar ve euro/dolar paritesine bağlı dalgalı yukarı yönlü seyrinin devam etmesini bekliyoruz. Kısa vadeli risk olarak doların dünya paralarına karşı değer kazanmasını görüyoruz. Kısa ve uzun vadede TL önermeye devam ediyoruz.
* Kısa vadeli DİBS’ler için AL, orta ve uzun vadeli kıymetler için SAT önerisi veriyoruz. Gösterge kıymette %12,80 - %13,00 bandının alım satım amaçlı kullanılmasını öneriyoruz. TÜFE’ye endeksli kıymetlerin nominal kıymetlere oranla getiri seviyeleri daralmış olsa da hala reel getirilerinin cazip olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bu kıymetlerde uzun vadeli tutmak amacıyla pozisyon alımını öneriyoruz. 03
* Kısa vadeli eurotahviller için TUT, orta ve uzun vadeli eurotahviller için SAT önerisi veriyoruz. Kısa vadeli tahvil getirilerinin alım-satım spredinin genişlemiş olması nedeniyle kısa vadeli kıymetlerde TUT önerimizi koruyoruz. Yurtdışı piyasalarda tansiyonun artmış olması ve orta ve uzun vadeli kıymetlerde getiri seviyelerinin Lehman’ın iflasından önceki seviyelere gerilemiş olması nedeniyle bu vadelerde satış öneriyoruz. Kasım 2019 vadeli yeni Eurotahvil benzer vadeye sahip kıymetlere göre daha yüksek getiri sunuyor. Bu kıymette pozisyon alınmasını öneriyoruz.
*Hisse senetleri için TUT önerisi veriyoruz. Son dönemde yaşanan yükselişe rağmen yurtiçi hisse senetleri piyasasının dünya piyasalarına göre ucuz olduğunu görüyoruz.

Hiç yorum yok: