29 Haziran 2009 Pazartesi

AKBANK, KREDİ KARTINI CEP TELEFONUNA TAŞIDI

Akbank ve Turkcell’in bir süredir üzerinde çalıştığı mobil cüzdan projesi, kartlı ödeme sistemleri ile mobil telefonları birleştiriyor. Türkiye'de ve Avrupa’da öncü olacak bu projede, Akbank’ın Axess PayPass™ kredi kartlarıyla yapılabilen tüm işlemler, Turkcell hatlı, MasterCard® PayPass teknolojisine sahip GSM telefonlar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Ödeme süresini minimuma indiren uygulama kapsamında, 35 TL'nin altındaki işlemler şifresiz ve imzasız olarak yapılabilecek.
HAVADAN HABERLEŞME
Uygulama kapsamında müşterinin kart bilgileri Havadan Haberleşme yöntemi ile Turkcell şebekesi üzerinden cep telefonuna gönderilecek. “Yakın Alan Haberleşmesi” (NFC - Near Field Communication) teknolojisi ile hayata geçirilecek projede ödeme sistemi olarak MasterCard PayPass uygulaması çalışacak. Projede, bu amaçla üretilmiş NFC uyumlu özel telefonlar kullanılacak. Axess PayPass ile, müşterinin kredi kartı bilgileri mobil telefonuna gönderildikten sonra, telefon ile Türkiye’de ve dünyada MasterCard PayPass kabul eden tüm işyerlerinde temassız alışveriş, yiyecek ve içecek otomatları gibi self servis noktalarda ödeme yapılabiliyor.
HENÜZ PİLOT AŞAMASINDA
Pilot projede yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya Sagem tarafından özel olarak üretilmiş my700x model NFC uyumlu telefonlar verilecek. Bu telefonlar için NFC teknolojisine uyumlu olarak geliştirilen özel SIM kartlar kullanılacak. Pilot sonrasında mobil telefon üreticilerinin çeşitli ve uygun fiyatlarda modeller üretmesi ile oluşacak müşteri talebine cevap verilmesi ve yaygınlaşma hedefleniyor.

HER TELEFONA UYMUYOR
Akbank Ödeme Sistemlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, Akbank ve Turkcell’in bir süredir üzerinde çalıştığı mobil cüzdan projesinin, kartlı ödeme sistemleri ile mobil telefonları birleştirdiğine dikkat çekerek, bu işbirliğinin Türkiye'de ve Avrupa’da öncü olacağını söyledi. Henüz piyasada yeterli sayıda ve çeşitte NFC uyumlu telefon bulunmadığını kaydeden Könüman, “İlerde yaygınlaşma başladığında Akbank olarak müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vermek için hazırlıklı olacağız” dedi.

Hiç yorum yok: