10 Haziran 2009 Çarşamba

AKBANK, HİPERMARKET BANKACILIĞINA BAŞLIYOR

Akbank ve CarrefourSA işbirliğine giderek Türkiye'de ilk defa hipermarket bankacılığını başlatıyor. Bu işbirliğinin ilk adımı olarak Axess ve CarrefourSA Plus kartının özellikleri 'Carrefour Axess' markası altında birleştirilerek yeni bir kredi kartı çıkartılacak. İkinci adımda Carrefour mağazalarında 'Kredi Ekspres' şubeleri açmaya hazırlanan Akbank, bu şubelerde kredi kartı, tüketici kredileri, sigorta ve diğer bankacılık ürünlerini pazarlayacak.Akbank ile CarrefourSA arasındaki işbirliğine ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ve CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire işbirliğinin detayları hakkında bilgi verdi.
19 KREDİ EKSPRES ŞUBESİ

Akbank ile CarrefourSA arasında gerçekleşen işbirliği ile "hipermarket bankacılığı diyebileceğimiz yeni bir konsept başlıyor" diyen Hakan Binbaşgil, şunları söyledi: "Perakende noktasında ihtiyaç anında müşterilerin yanıbaşında olma ve tüm finansal ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle yola çıktık. Müşterilerimize yeni bir platform sunuyoruz. Kredi Ekspres şubeleri perakende müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanması için özel olarak tasarlandı. İlk etapta 19 şube açılacak. Talebe göre sayıları önümüzdeki dönem artabilir."
6. REYONU AÇIYORUZ

2008 yılında 100 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını, 2009 yılınnda 24 süpermarket ve hipermarket açtıklarını belirten Guillaume Vicaire, bu yıl da en az geçen yılki kadar yatırım yapmayı planladıklarını aktardı. Hedeflerinin ne olursa olsun çok hızlı büyümek olduğuna işaret eden Vicaire, "Akbank ile işbirliğine giderek şimdi yeni bir hizmet sunmaya başlıyoruz. Bugüne kadar 5 reyonumuz vardı. Şimdi finansal hizmetlere de giriyoruz, 6. reyonumuzu açıyoruz'' dedi.
Türk tüketicisiçok kötümser
CarrefourSA Genel Müdürü Vicaire, Türk tüketicisinin küresel kriz ve kendi gelecekleri konusunda oldukça kötümser olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Türk tüketicisi, başka ülkelerle karşılaştırıldığında daha düşük bir güven düzeyine sahip. Türkiye'de aşırı karamsar bir durum var. Son birkaç aydır güven düzeyi düşük kalmakla birlikte bir düzelme de var."
Özel kasalarda ekstra% 10 indirim imkanı
*Carrefour Axess kredi kartı, CarrefourSA Plus kart ve Axess'in bütün özelliklerini taşıyacak.*Temassız kart özelliğine sahip. 35 TL'ye kadar yapılan alışverişlerde şifre sorulmayacak.*CarrefourSA'da yapılacak ilk alışverişte yüzde 10 'hoşgeldin' indirimi sağlayacak. Ayrıca CarrefourSA markalı ve aylık olarak değişen kampanyalı üründe sürekli yüzde 10 ekstra indirim daha yapılacak.*150 TL'nin üzerindeki gıda hariç elektronik, mobilya ve beyaz eşya alışverişlerinde vade farksız 12 ay taksit imkanı sunuyor.*Kart sahipleri sıra beklemeden kendilerine özel kasalardan ödemelerini gerçekleştirebilecek. Kutu:
2.5 milyon müşteri
Guillaume Vicaire, 2,5 milyon aktif CarrefourSA Plus kart kullanıcısı bulunduğunu belirterek cirolarının üçte ikisinin sadakat kartıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Sözkonusu işbirliğiyle sadakat programında yeni bi adım atıldığını dile getiren Vicaire, bir soru üzerine yeni kredi kartından beklentilerini şöyle özetledi: "Bazı ülkelerdeki oranlara bakıldığında, sadakat kartı üyelerinin yaklaşık yüzde 30'unun kredi kartına geçtiğini görüyoruz. Türkiye için birşey söylemek zor ama birçok müşterimizin Carrefour Axess kartı alacağını umuyoruz. Bu konuda çok iddialıyız."

Bizimkisi tam bir ortaklık
Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, işbirliğine ilişkin gerçekleştirilecek yatırımların maliyetinin nasıl paylaşılacağına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: "Bizimkisi tam bir ortaklık. Dolayısıyla yatırımları birlikte yapıyoruz. Kredi Ekspres şubelerini birlikte açıyoruz. Kredi kartını birlikte çıkarıyoruz. Tıpkı yeni bir şirket açmışız gibi aramızdaki anlaşma paralelinde paylaşımını yapıyoruz."
Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: