2 Ağustos 2009 Pazar

İKİNCİ VARLIK BARIŞINDAN 15 MİLYAR TL BEKLENİYOR

Maliye Bakanlığı 2. varlık barışı uygulaması için tanıtım seferberliği başlatıyor. Varlık Barışında yeni uygulamadan en az 15 milyar lira gelir hedefleniyor. Kampanya kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığınca 10 bin afiş ve binlerce broşür bastırılıyor. Yurdun dört bir yanına asılacak afişler aracılığıyla kişi ve kuruluşlar, Varlık Barışından yararlanmaya çağrılacak. Varlık barışı kampanyası için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD, TÜRMOB, Ticaret ve Sanayi Odaları ile diğer meslek örgütlerinden de yardım istenecek.
HEDEF İSVİÇRE'DEKİ PARALAR
Yurt dışı tanıtımı kapsamında Almanya'nın Köln kentinde, Belçika, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerdeki Türk iş adamlarının da davet edileceği bir toplantı düzenlenecek. Bu toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılması bekleniyor. Varlık Barışının ikinci ayağında İsviçre bankalarında Türklere ait paraların da yurda döndürülmesi amaçlanıyor. Küresel krizin etkilerinin yoğun şekilde yaşandığı bir dönemde uygulamada olan 1. varlık barışında 14 milyar 832 milyon liralık başvuruda bulunulduğuna işaret eden Maliye Bakanlığı yetkilileri, 2. varlık barışında en az 15 milyar liralık başvuru beklendiğini bildirdi.
30 EYLÜL SON BAŞVURU TARİHİ
2. varlık barışı uygulamasında 10 Temmuz'da başlayan başvuru dönemi, 30 Eylül 2009 tarihinde sona erecek. Bakanlar Kurulu, başvuru tarihini 3 ay daha uzatabilecek. Varlık barışı kapsamına 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle sahip olunan varlıklar girecek. Yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlar, bu varlıklar için 30 Eylül 2009 tarihine kadar varlık barışı başvurusu yapabilecek. Yurt içi varlıklar için ilk uygulamadaki gibi yüzde 5, yurt dışı varlıklar için de yüzde 2 oranında vergi ödenecek.

Hiç yorum yok: