2 Ağustos 2009 Pazar

BÜYÜK TUTARLI ALIŞVERİŞTE, KART YERİNE TÜKETİCİ KREDİSİ KULLAN

Akşam Gazetesi'nden Deniz Çiçek'in haberine göre, TOBB'un 'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyası kapsamında büyük tutarlı alışverişlerde kredi kartı yerine tüketici kredisi kullanılması projesi bulunuyor. Habere göre, bu proje, 'banka şubesi' şartına takıldı. Kampanyayı yürüten sivil toplum örgütleri, turizm, mobilya ve beyaz eşya gibi alışverişlerde, mağazada anında tüketici kredisi kullanılmasını isterken, bankacılık mevzuatı gereği, tüketici kredisi verilebilmesi için o mağazada banka şubesi bulunması gerekiyor. Sivil toplum örgütleri, şimdi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da desteğiyle bu soruna çözüm arayışına girdi. Buna göre, mevzuat değişimi ile mağazaların altyapısı banka şubesine uyarlanacak ve tüketicinin anında kredi alarak alışveriş yapması sağlanacak.
Kredi 36 aya bölünecek, şartlar esneyecek

TOBB'UN öncülüğünde projeyi yürüten sivil toplum örgütleri, yüksek tutarlı alışverişlerde kredi kartı yerine tüketici kredisi kullanılması projesinde sona yaklaştı. STK'lar, bu proje kapsamında Bankalar Birliği ve bankalarla bir araya geldi. Turizm ve dayanıklı tüketim malları alışverişi yapan vatandaş, ya nakit ya da kredi kartıyla ödeme imkanı bulurken, şimdi buna üçüncü bir seçenek olarak tüketici kredisi de eklenecek. Kredi kartıyla en fazla 12 aya kadar taksit yapılırken, tüketici kredisinde bu miktar 36 aya çıkacak. Bunun yanında, tüketici kredisi kullanımındaki şartların da hafifletilmesi gündemde. Buna göre, başta kefil ve maaş bordrosu talep edilmesi gibi bazı şartlarda esneme yapılacak.
5 büyük banka destek veriyor

MAĞAZA personeline verilecek eğitimle de hızlıca krediye onay alınarak alışveriş tamamlanacak. Beş büyük bankanın ve Bankalar Birliği'nin bu çalışmaya sıcak yaklaştığı ve uygulamanın bir an önce yaşama geçirilmesi için destek verdiği öğrenildi. Konu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a da sunulurken, Babacan'ın da çalışmaya sıcak yaklaştığı ve sorunun çözülmesi için devreye gireceği öğrenildi. Bu sorunun, büyük alışveriş merkezlerine bir banka şubesi açılması seçeneğiyle de çözülmesi gündemde.

Hiç yorum yok: