3 Ağustos 2009 Pazartesi

FİSH, 6 AYLIK MUTFAK VE BENZİN MASRAFINI DA KARŞILIYOR

Bankaların ve şirketlerin müşteri bağımlılığını artırmak için uyguladıkları ödül programlarına krizde altı aylık gıda harcaması ile benzin masrafı da katıldı. Akbank ve Boyner Holding işbirliği ile piyasaya sunulan Fish kredi kartı hayata geçtiği 323 günden bu yana 5,8 milyon lira değerinde ödül dağıtırken, ev, araba, yelkenli, motosiklet, televizyon ve yelkenli gibi hediyelere 2 bin lira tutarında mutfak ve benzin masrafı da eklendi.
Fish'in 2009 Haziran ödülü yelkenliyi sahibine vermek üzere Bodrum'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, krizde kredi kartının tekstil, günlük alışveriş, gıda ve benzin harcamalarında yoğun olarak kullanıldığını belirterek bu tip ödüllerin müşterilerin ilgisini çektiğini söyledi.

8 MİLYON LİRALIK HEDİYE

Binbaşgil, Fish'in bugüne kadar 4 daire, 2 tekne, 4 adet BMW ve Land Rover marka 4x4, BMW, M3, BMW 316, BMW 116, MINI Cooper, Fiat 500 marka 19 araba, Harley Davidson, BMW, Vespa, ATV marka 55 adet motosiklet ile LCD, TV, buzdolabı, 2 bin lira tutarında mutfak harcaması, 3 bin liralık Boyner hediye çeki gibi yüzlerce hediye dağıttığını anlattı. 2009'da hediye bütçesini artırarak ödül dağıtmaya devam edeceklerini belirten Binbaşgil, bu yım 8 milyon liralık hediye dağıtacaklarını aktardı.

4 BİN KİŞİNİN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ
Fish'in kullanıcı sayısının 250 binin üzerine çıktığını belirten Binbaşgil, "Sektörde kredi kartlarının aylık ortalama cirosu 400 liraya yakın. Fish'de kart başına ciro bunun üyzed 10-15 üzerinde" dedi. Fish kullananların yüzde 50'sinin 35 yaşın altında olduğunu ve kart sahiplerinin yarısını bayanların oluşturduğunu belirten Binbaşgil, bugüne kadar 'hayalleri gerçekleştiren kredi kartı' Fish'in 4 bine yakın kişinin hayallerini gerçekleştirdiğini vurguladı.

Facebook'ta Fish Grubu
Fish'den bugüne kadar hediye kazanan talihlilerle ilgili ilginç anekdotlara da değinen Binbaşgil, ''Geçen sene Fish'in yılbaşı büyük ödülünü kazanan Çankırı'dan bir kişi şimdi Fecebook'ta Fish grubu kuruyor ve oraya 'nazar etme ne olur Fish kullan senin de olur' diye slogan yazıyor'' dedi.


Tekneyi satıp ev alacak
Fish'in Haziran ayı büyük ödülü olan Jeanneau Sun Odyssey 30i marka yelkenli, Bodrum-Yalıkavak'ta düzenlenen bir törenle, talihli ana okulu öğretmeni Sevtap Erön'e teslim edildi. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil'in teslim ettiği 9 metre uzunluğundaki yelkenlinin fiyatı yaklaşık 120 bin euro. Yelkenliyi kazanan Sevtap Erön, tekneyi satıp İzmir'de ev almayı düşündüğünü söyledi.

Dünya en kötüyü gördü
Bankacılık sektörünün gündemindeki konulara ilişkin de sorularımızı yanıtlayan Hakan Binbaşgil, son aylarda bankaların kredilerden çok bono portföylerini büyütmeye yönelmesini şöyle yorumladı: "'Şu an bonoda, o tür ürünlerde belki hakikaten bir karlılık olabilir ama sürdürülebilir şey ancak müşteriden gelebilir. Bugün Akbank'ın vizyonuna baktığınız zaman Akbank'ın vizyonu tamamiyle müşteri odaklı bankacılık yapmaktan geçiyor. Uzun vadeli bir bankanın başarısı buradan geçiyor. Dolayısıyla bizler bunun çok bilincindeyiz ama tabi bunu yapabilmek için de ortamın müsait olması, riski iyi yönetmeniz lazım.''Talepte ne zaman hareketlenme olacağına ilişkin bir soruya karşılık da Binbaşgil, ''İnancımız şudur ki; herhalde dünya, en azından Amerika en kötüyü gördü. Bundan sonra umuyoruz biraz toparlanacak ama yarın her şey çok iyi olacak gibi beklememek, biraz sabırlı olmak lazım. Herhalde ufak ufak çıkışa geçecek'' dedi.


2010'da Atlantik ile uzaya gönderecek
Boyner Holding İş Geliştirme Koordinatörü Sitare Baras, Akbank ile Fish programına başlarken daha önce müşterilerine "En büyük hayaliniz nedir?" sorusunu yönelttiklerini belirtirken, bu soruya yanıtlar arasında ev, araba ve elektronik eşyaların ilk sıraları aldığını söyledi. Müşterilerden Fish ödülleri ile ilgili ilginç öneriler de aldıklarını vurgulayan Baras, uzaya gitmeyi hayal edenler de olduğunu ifade etti. Baras, 2010'da uzaya yolcu taşıyacak Atlantik üzerinde çalıştıklarını belirterek ''Ön rezervasyonlar yapılmış ama yine de takip ediyoruz'' dedi.

Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: