22 Nisan 2010 Perşembe

YENİ 100 DOLARLIK BANKNOTLARI NASIL TANIYACAĞIZ?


ABD Hazine Bakanlığı, Merkez Bankası Yönetim Kurulu ve ABD Gizli Servisi yetkilileri 100 dolarlık yeni banknot tasarımını tanıttı. Sahtecilikle savaşmak üzere gelişmiş teknolojiyle yeniden tasarımlanan 100 dolarlık banknotlar, ABD parasının geleneksel görünümünü koruyor

10 ŞUBAT 2011'DE DOLAŞIMA GİRECEK
*Eski tasarımlı 100 Dolarlık banknotları değiştirmeye gerek yok. Hem eski, hem yeni tasarımlı banknotlar aynı anda tedavülde olacak ve değerlerini koruyacak.
* Yeniden tasarlanan 100 dolarlık banknotlarda, iki güvenlik özelliği bulunuyor.
* 3B Güvenlik Şeridi: 100 dolarlık banknotun ön yüzünde çan ve 100 rakamı resimlerini içeren mavi bir şerit.
* Şeride bakarak banknotu öne ve arkaya doğru veya yanlamasına eğin. Kağıdı oynatırken çanların 100 rakamına dönüştüğünü göreceksiniz.
*Banknotu yanlamasına eğerseniz çanlar ve 100 rakamları aşağı ve yukarı hareket eder. Öne ve arkaya doğru eğerseniz, yana doğru hareket ederler.
* Şerit, ileri düzey bir mikro teknolojiyle kağıdın dokusuna işlenmiştir, üzerine basılmamıştır. Hareketli çan ve 100 rakamları görüntüsünün oluşturulması için yaklaşık bir milyon mikrolens kullanılmış.
*100 dolarlık banknot, oynatılıncaya kadar mürekkep hokkası ve çan bakır renktedir. Banknot oynatılınca çanın bakır renkten yeşile döndüğü görülür, bu da hokkanın içinde bir görünüp bir kaybolduğu görüntüsünü verir.
*Portre Filigran: Banknot ışığa tutulduğunda, portrenin sağ tarafındaki boş alanda Benjamin Franklin’in belli belirsiz bir görüntüsü ortaya çıkar. Görüntü banknotun her iki yüzünden de görülebilir.
* Güvenlik Şeridi: Banknot ışığa tutulduğunda portrenin solunda dikey olarak kağıda işlenmiş güvenlik şeridi görünür. 100 rakamından sonra gelen USA harfleri değişen bir formda şerit boyunca banknotun her iki yüzünden görülebilir. Şerit ultraviyole ışık altında pembe renkte parlar.
* Renk Değiştiren 100 Dolarlık Banknot: Banknot eğildiğinde, ön yüzün sağ alt köşesindeki 100 rakamı bakır renkten yeşil renge döner.

Hiç yorum yok: